Neler Yeni

Yardım 1TB M2 SSD önerisi lazım

İgito

80+ Bronze
Kingston sitesinde nv3e 5yıl sınırlı garanti verdiğini yazmış onun dışında f/p olarak exceria plus g3 var hb de kupon gelmesini bekliyorum bende almak için. 5 senedir kullandığım win11 kurulu dramsiz wd m2 hala sorunsuz 3500/2400 veriyo. Dram olmazsa olmaz değil ama olursa iyi olur okuma hızı düşük ama exceria g2 de bakılabilir
g3 te dram yokmus galiba hocam g2 fp gibi duruyor dram var birde
Mesaj otomatik birleştirildi:

kingsyonun nv3 modelinde dram yok kc3000 ve renegade modelinde var.
karistirdim o zaman tesekkurler

MoonWalk

80+ Bronze
Exceria modelinde DRAM bulunuyor. Windows kurulu kalabilir bu diskte.

SN5000 tercih edilebilir, kargo fiyatı sorunsa da Plus G3 tercih edilebilir. DRAM bu modellerde bulunmuyor ancak Exceria'da bulunması yeterli, Windows onda kuruluysa sorun olmaz.

Böyle bir dönüştürücüyle de 2. M.2 SSD kullanılabilir, hızının 1000'e kadar olması sorun değil, depolama amaçlı sorun oluşturmaz. İkisini bir arada kullanmak daha iyi olur sürekli değiştirmek yerine.

İgito

80+ Bronze
Exceria modelinde DRAM bulunuyor. Windows kurulu kalabilir bu diskte.

SN5000 tercih edilebilir, kargo fiyatı sorunsa da Plus G3 tercih edilebilir. DRAM bu modellerde bulunmuyor ancak Exceria'da bulunması yeterli, Windows onda kuruluysa sorun olmaz.

Böyle bir dönüştürücüyle de 2. M.2 SSD kullanılabilir, hızının 1000'e kadar olması sorun değil, depolama amaçlı sorun oluşturmaz. İkisini bir arada kullanmak daha iyi olur sürekli değiştirmek yerine.
g3 plustamı dram var hocam tam anlayamadım elimdekini satmayı düşünüyorum 500 gb

İgito

80+ Bronze
Plus G3 modelinde DRAM bulunmuyor, sizdeki düz Exceria modelinde DRAM bulunuyor. Eldeki satılacaksa yine Exceria Pro modeli alınabilir.
anladım siz 500 lük dursun sadece dönüştürücü ve 1tb alın extra depolama olsun diyorsunuz

şuan kullandığım ssd nin sağlığı %87 bu arada

MoonWalk

80+ Bronze
anladım siz 500 lük dursun sadece dönüştürücü ve 1tb alın extra depolama olsun diyorsunuz

şuan kullandığım ssd nin sağlığı %87 bu arada
Diğer SSD'yi kaça satmayı düşünüyorsunuz ve bu şekilde bütçeniz ne kadar olacak acaba toplamda? Yeni bir disk alıp depolama için kullanırsanız sorun olmaz diğer modelin sağlığı.

İgito

80+ Bronze
Diğer SSD'yi kaça satmayı düşünüyorsunuz ve bu şekilde bütçeniz ne kadar olacak acaba toplamda? Yeni bir disk alıp depolama için kullanırsanız sorun olmaz diğer modelin sağlığı.
fiyat olarak fikrim yok pek bütçemde belli değil max 2.5k çıkarım ya da çıkmam bilmiyorum tam

bu dönüştürücü tam olarak nereye takılıyor bu arada?

MoonWalk

80+ Bronze
fiyat olarak fikrim yok pek bütçemde belli değil max 2.5k çıkarım ya da çıkmam bilmiyorum tam

bu dönüştürücü tam olarak nereye takılıyor bu arada?
1742690817831.jpeg

Kırmızı işaretli yere takılıyor.

Şöyle düşünmek gerek: SSD satılır ve sıfır SSD alınırsa yüksek ihtimal 1 TB SSD olacak ve 3k fiyata dahi 1 TB SSD elde edilmiş olacak.
2.5-2.6k fiyata dönüştürücü ve SSD alınırsa eldeki SSD elde kalacak ve 3k altında 1.5 TB SSD elde edilmiş olacak. Exceria elde kalabilir, dönüştürücü de muhtemelen çözecektir sorunu.

İgito

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle
Kırmızı işaretli yere takılıyor.

Şöyle düşünmek gerek: SSD satılır ve sıfır SSD alınırsa yüksek ihtimal 1 TB SSD olacak ve 3k fiyata dahi 1 TB SSD elde edilmiş olacak.
2.5-2.6k fiyata dönüştürücü ve SSD alınırsa eldeki SSD elde kalacak ve 3k altında 1.5 TB SSD elde edilmiş olacak. Exceria elde kalabilir, dönüştürücü de muhtemelen çözecektir sorunu.
hocam 1tb ssd nasıl 3k oluyo alırsam 2.3k ya kioxia g2 ya da wd alırım

MoonWalk

80+ Bronze
hocam 1tb ssd nasıl 3k oluyo alırsam 2.3k ya kioxia g2 ya da wd alırım
Aradaki fiyat farkına değecek kalite farkı oluşması adına 3k verilmesi daha iyi olur, WD (SN580 veya SN5000) alınabilir ancak DRAM bulunmuyor, Exceria G2 alınabilir ancak yine sağlığı hızlı düşebilir ve göze batabilir. Bu modeller bu kadar uğraşa da değecek modeller olmayacak. Exceria G2 fiyatı 2.2k, 1.5 TB SSD 2.6k fiyata yine elde edilebilir. Sıfırdan SSD alınacaksa da maksat kaliteli olsun, her model alınabilir ancak aynı durumlar yine yaşanabilir.

Son düzenleme:

Satriani

80+ Silver
Dostum 1TB işini görecekse, uygun f/p olan dRam'li modellerden birini al-geç.
Diğerini de ister satar istersen aparatla takar kullanırsın, çok takılma.
En iyisini de alsan onun da ömrü var yani, bütçene göre bak.

İgito

80+ Bronze
Aradaki fiyat farkına değecek kalite farkı oluşması adına 3k verilmesi daha iyi olur, WD (SN580 veya SN5000) alınabilir ancak DRAM bulunmuyor, Exceria G2 alınabilir ancak yine sağlığı hızlı düşebilir ve göze batabilir. Bu modeller bu kadar ugraşa da değecek modeller olmayacak. Exceria G2 fiyatı 2.2k, 1.5 TB SSD 2.6k fiyata yine elde edilebilir. Sıfırdan SSD alınacaksa da maksat kaliteli olsun, her model alınabilir ancak aynı durumlar yine yaşanabilir.
Dostum 1TB işini görecekse, uygun f/p olan dRam'li modellerden birini al-geç.
Diğerini de ister satar istersen aparatla takar kullanırsın, çok takılma.
En iyisini de alsan onun da ömrü var yani, bütçene göre bak.
tamamdır teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,847
Üyeler
170,627
Son üye
Bil4l
Top Bottom