bilgisayarımda crucial ddr4 2133mhz ramim var (CT4D4DFS8213.C8FHP) önce bir 4gb ram daha aynısından almayı düşündüm ama bulamadım ben de 8gb tek kanal ram almayı düşünüyorum aralrında fark olur mu olsa da çok fazla olur mu
İşlemcinin markasına göre etkisi artar. Amd işlemcilerde çift kanallı belleğin etkisi çok daha fazladır. Benim tercihim çift kanallı bellek (işlemcin intel olsa da)bilgisayarımda crucial ddr4 2133mhz ramim var (CT4D4DFS8213.C8FHP) önce bir 4gb ram daha aynısından almayı düşündüm ama bulamadım ben de 8gb tek kanal ram almayı düşünüyorum aralrında fark olur mu olsa da çok fazla olur mu
anakartımda 2 slot var ve şu an elimde olan ramin 8gb modeli yok sanırım seri numaraları benzer olsa da . kısmından sonraki (c8fhp) farklıaynı özelliklerde 8 gb lik ram alır 4 gb liğin yanına takarsan bildiğim kadarı ile 4x4 dual channel oluyor kalan 4 te single channel ile çalışıyor öyle bi şeyde yapabilirsin
anladım hocam o halde benzer özelliklerde 4 gblik bellek aramak daha iyi olur gibi geliyor banaanakartımda 2 slot var ve şu an elimde olan ramin 8gb modeli yok sanırım seri numaraları benzer olsa da . kısmından sonraki (c8fhp) farklı
kendi elimde olan ramin özellikeriyle tamı tamına aynı olan 4gb ramlar var ama markaları farklı içime korku düşmüyor değil, aynı marka olanların da hepsi 2x4 ve 8gb tek modül olarak satılıyor ve seri numaralarının . kısmından sonraki kısmı farklı ondan çok güvenemiyorumanladım hocam o halde benzer özelliklerde 4 gblik bellek aramak daha iyi olur gibi geliyor bana