2.4 GHz modemde 80mbps kullanılır mı?

En İyi Cevap
2.4GHz veya 5GHz bantları, evine gelen interneti Wi-Fi ile dağıtma konusunda işe yarıyor.
2.4GHz veya 5GHz ile evine gelen interneti alma konusunda bir alaka yok.

5GHz daha kısa menzili vardır ama daha güçlüdür, 2.4GHz daha uzun menzili vardır fakat 5GHz bandına göre daha yavaştır.
300Mbps'ye kadar sorun yaşatmaz o modem.
Arkadaşlar modem 300mbps destekliyor yazıyor ancak bana en fazla 51 52mbps alabilirsin dediler.
Modem bu: https://www.hepsiburada.com/keeneti...OQ1faRU9S1iGgOAwnusqNgrTpUq8Jj0MaAip5EALw_wcB
Bağlanmak için kullandığım cihaz bu: USB-N14 | Ağ Ürünleri | ASUS Türkiye
Sizce?
Alırsın merak etme @alpolojix
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.technopat.net/2020/03/08/keenetic-omni-dsl-modem-incelemesi/?amp
IMG_20201106_194430.jpg

2.4GHz veya 5GHz bantları, evine gelen interneti Wi-Fi ile dağıtma konusunda işe yarıyor.
2.4GHz veya 5GHz ile evine gelen interneti alma konusunda bir alaka yok.

5GHz daha kısa menzili vardır ama daha güçlüdür, 2.4GHz daha uzun menzili vardır fakat 5GHz bandına göre daha yavaştır.
300Mbps'ye kadar sorun yaşatmaz o modem.

En İyi Cevap
yoo.
mesela 100Mbps internet alırsa alabileceği max 70mbps civarı olur. ama tabi bu modemin kalitesine göre de değişir.
mesela ben 50Mbps paketten max 40Mbps gördüm. ama gün içerisinde 35 Üzeri olmuyor.
Zaten wifi önemliyse bu devirde 5GHz olmayan modem alınmaz.

yoo.
mesela 100Mbps internet alırsa alabileceği max 70mbps civarı olur. ama tabi bu modemin kalitesine göre de değişir.
mesela ben 50Mbps paketten max 40Mbps gördüm. ama gün içerisinde 35 Üzeri olmuyor.
Zaten wifi önemliyse bu devirde 5GHz olmayan modem alınmaz.
Wifi ile 300mbps ye kadar verebiliyor ama özelliklerinde niye veremesin ki ?

Bu arada konuyu tam okumamışım özür diliyorum.
Her modem 2.4GHz bandını kullandığı için kirlilik oluşur.
Alabileceğin hız; modem ile arandaki mesafeye, aradaki duvarlara, modemin çekim kuvvetine ve adaptörünün alım kuvvetine göre değişir.

Kısacası uzak bir yer ise zaten 2.4GHz bandını kullanman gerekecek fakat yakın ise 5GHz bandı senin için önem taşıyor.
Sorunun net bir cevabı yok.

Wifi ile 300mbps ye kadar verebiliyor ama özelliklerinde niye veremesin ki ?
Cevabı @Linux vermiş bile. Ayrıca o 300Mbps dedikleri teoride. Gerçek hayatta çok farklı sonuçlar çıkabiliyor.
Alabileceğin hız; modem ile arandaki mesafeye, aradaki duvarlara, modemin çekim kuvvetine ve adaptörünün alım kuvvetine göre değişir.

Kısacası uzak bir yer ise zaten 2.4GHz bandını kullanman gerekecek fakat yakın ise 5GHz bandı senin için önem taşıyor.

Arada 6 metre 1 duvar var ?

Ben duvarlardan falan oluşabilecek kesintilerden bahsetmiyorum eğer yanlış bilgi verdiysem siliyim mesajı @alpolojix
yanlış bilgi değil. o zaman firmalar da bize yanlış bilgi veriyor ?
ben modemin dibine telefonu yerleştirsem bile o 48mbps hızı tam alamadım.
dedim ya antene göre yoğunluğa göre ağlara göre hepsi değişir.
Kısacası uzatmaya gerek yok. Eğer arkadaş 100Mbps kablolu aldığı hızın tamamını istiyorsa 5GHz kullanmalı.

yanlış bilgi değil. o zaman firmalar da bize yanlış bilgi veriyor ?
ben modemin dibine telefonu yerleştirsem bile o 48mbps hızı tam alamadım.
dedim ya antene göre yoğunluğa göre ağlara göre hepsi değişir.
Kısacası uzatmaya gerek yok. Eğer arkadaş 100Mbps kablolu aldığı hızın tamamını istiyorsa 5GHz kullanmalı.
Peki bu durum kablolu da da geçerli mi?

Arada 6 metre 1 duvar var ?
bak güzel kardeşim.
Eğer ki yüksek hızda düzgün kablosuz internet istiyorsan 5GHz kullanmalısın.
2.4GHz'de modemin yeri antenleri anteninin olup olmadığı diğer modemler modemin hizmet verdiği kanal modemin yük altında olup olmadığı falan birsürü şey var.
gidip son teknoloji modemden 2.4GHz'de tam hız alan da var 50Mbps hızdan benim gibi ortalama 34Mbps alan da.

Peki bu durum kablolu da da geçerli mi?
değil.

bak güzel kardeşim.
Eğer ki yüksek hızda düzgün kablosuz internet istiyorsan 5GHz kullanmalısın.
2.4GHz'de modemin yeri antenleri anteninin olup olmadığı diğer modemler modemin hizmet verdiği kanal modemin yük altında olup olmadığı falan birsürü şey var.
gidip son teknoloji modemden 2.4GHz'de tam hız alan da var 50Mbps hızdan benim gibi ortalama 34Mbps alan da.

değil.
@alpolojix her şey için teşekkürler. Alıp denerim olmaz ise kablolu kullanırım bu akşam alayım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,788
Üyeler
189,926
Son üye
sabri04
Geri