Neler Yeni

2. el 3080 10gb 6651tl

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,671
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks

Jankanbe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Emirhan özaydın
Ardahan kilis böyle yerlerden açılan ilanlarda 2 kere düşünün benden tavsiye

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,009
İsim
Murat Orhan
Sizin için mining kartlar sorun değil her postta bunu yazıyorsunuz zaten. Bu işlerin içindesiniz herhalde. 6 ay yapıldığı idda ediliyor ama belki daha fazla da olabilir. Ringlerde o kartlar 7/24 çalışır durumda ve insanlar ısılarını umursamadan mining yaptılar. Yüksek sıcaklıklarda özellikle yaz aylarında kartların canını iyi çıkardılar şimdi de piyasaya normal kartın 1000-3000 TL karttan karta fark ediyor altına satıyorlar. Alan alsın ama ben tavsiye etmiyorum.
7/24 calissa da o kartlar chiplerini tam performansta kullanmazlar.

Mining kartları özel şekilde overclocklanir, bu overclockta Core clock Kısılır. Core clockun kısılması kartın daha az watt dolayısıyla daha az elektrik harcamasını sağlar dolayısıyla kart daha az güç ile çalıştığı için chipsete daha az yük biner. Sizin oyun oynarken onların bindirdiginen 2 katı daha fazla yük bindirirsiniz chipsete. Mining olayı chipsetten ziyade VRAM ile ilgilidir. Bu yüzden memory clock arttirilir mining kartlarında.

Siz normal oyun oynarken kartınız 300w çekiyor ise

Miningde kullanılan aynı kart 150 200w güç çekiyor.

Miningde kullanan kartlar normal oyunda kullanılan kartlardan daha sık bakim görürler çünkü adamların işleri bu kartlara bağlı. Dolayısıyla toz veya macun bakımları daha kısa süreli araliklar ile yapılır.

Daha önce çok mining rig kurdum amatör olarak miningde yaptım, 4 5 yıl mining yapılmış bir kartta kullandım gündelik olarak. Mining kartın performansına etki etmez veya kartı daha hızlı bozmaz. Kart daha sık kullanıldığı için bakimi da daha sık yapılır sadece. Bozulan kartlarin tümü bakımsız çok uzun süre kullanılan kartlar. Fakat bu durum pcde kullanılıp bakim görmeyen kartlar da bu şekilde bozuluyor.

Mining denildiği kadar aman aman zararlı bir durum olsa Abdullah hacigul dahil kimse mining kart onermez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Umarım artık şu yazdığımdan sonra aynı konular dönmez yine.

Top Bottom