Kacakwhiskey
80+
- Reaksiyon skoru
- 15
kötü değil. 2k yüksek ayarlarda oynatacak canavar bi sistem. tek tek toplamaya kalkasanız benzer fiyata toplanır. eğer AMD ekran kartı duymak problem değilse benzer bütçede 9070xt bakmanızı öneririm.Sarı sitede dolaşırken böyle bi sistem buldum 2025’in 7.ayında alınmış 60 bin istiyor bu sistem için ne diyorsunuz sizce mantıklı mı
Ya aslında şöyle şuanda da amd kullanıyorum drıver sorunlarından hiç memnun değilim ama performans olarak gerçekten 9070xt baya iyi neyse konumuza geliyim bu bütçede 9070xt 32 gb ramlı sağlam işlemcili bi sistem bulabilir miyim sizce bi acelem yok marka takıntım da yok 11/11 de vs 55-60 a buna benzer x3d li bi sistem gelir mi kikötü değil. 2k yüksek ayarlarda oynatacak canavar bi sistem. tek tek toplamaya kalkasanız benzer fiyata toplanır. eğer AMD ekran kartı duymak problem değilse benzer bütçede 9070xt bakmanızı öneririm.
x3D işlemcili 9070xt bu fiyatlarda zor hocam. bütçenizi 10k civarı esnetmeniz gerekiyor. ram fiyatları uçtuğundan dolayı 60k bandında şuanda 9070xt ve 7500F, 9500F vs. satılmakta. eğer önceden almaya uğraşsaydınız 60k civarlarına x3d işlemcili 9070xtler satılıyordu.Ya aslında şöyle şuanda da amd kullanıyorum drıver sorunlarından hiç memnun değilim ama performans olarak gerçekten 9070xt baya iyi neyse konumuza geliyim bu bütçede buna benzer 32 gb ramlı sağlam işlemcili bi sistem bulabilir miyim sizce bi acelem yok marka takıntım da yok 11/11 de vs 55-60 a buna benzer x3d li bi sistem gelir mi ki
İşte ondan kaynaklı bu 2.el sistem çok mantıklı geldi ssd okuma yazması iyi duruyo ramler 6000 mhz 32 gb x3d işlemci varx3D işlemcili 9070xt bu fiyatlarda zor hocam. bütçenizi 10k civarı esnetmeniz gerekiyor. ram fiyatları uçtuğundan dolayı 60k bandında şuanda 9070xt ve 7500F, 9500F vs. satılmakta. eğer önceden almaya uğraşsaydınız 60k civarlarına x3d işlemcili 9070xtler satılıyordu.
Harbiden mi ya ben de tam pc alma vakti diyip ***** gibi kredi çektim hesabımda bomboş duruyor bütçem bu trt bandrolu muhabbetinden bi de yılbaşından kaynaklı çok zam gelir aldın aldın alamadın daha alamazsın diyip kendimi de gaza getirmiştim oysakix3D işlemcili 9070xt bu fiyatlarda zor hocam. bütçenizi 10k civarı esnetmeniz gerekiyor. ram fiyatları uçtuğundan dolayı 60k bandında şuanda 9070xt ve 7500F, 9500F vs. satılmakta. eğer önceden almaya uğraşsaydınız 60k civarlarına x3d işlemcili 9070xtler satılıyordu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
mesela ince hesapta şöle bir sistem buldum 32gb ram ve 9070xt ama işlemcisi 7500f
işlemci ve ekran kartı kötü değil zaten uzun yıllar götürecektir. sadece bu fiyat bandında 4k da bile açabilecek bi ekran kartı alırsanız ekstra 1-2 sene daha götürür diye düşünmüştüm. kasa alacağınız için sonradan değiştirmek kolay olacaktır. yine kötü değil ama almışken tam alın derim.İşte ondan kaynaklı bu 2.el sistem çok mantıklı geldi ssd okuma yazması iyi duruyo ramler 6000 mhz 32 gb x3d işlemci var
Mesela bu attığınız sistemden çok daha mantıklı değil mi. 2.el olan sistem çok bilmediğimden soruyorumx3D işlemcili 9070xt bu fiyatlarda zor hocam. bütçenizi 10k civarı esnetmeniz gerekiyor. ram fiyatları uçtuğundan dolayı 60k bandında şuanda 9070xt ve 7500F, 9500F vs. satılmakta. eğer önceden almaya uğraşsaydınız 60k civarlarına x3d işlemcili 9070xtler satılıyordu.
Alıntıyı görüntüle
mesela ince hesapta şöle bir sistem buldum 32gb ram ve 9070xt ama işlemcisi 7500f
uzun vadeli istiyorsanız 9070xt daha mantıklı olacaktır. çünkü 2k veya 4k monitör aldığınızda competetive oyunlar dışında alacağınız fps çok az olacaktır. çünkü yük ekran kartına biner ve ekran kartı güçlüyse gerisi önemsizleşir.Mesela bu attığınız sistemden çok daha mantıklı değil mi. 2.el olan sistem çok bilmediğimden soruyorum
Evet sanırım bu son 9070xt drıver güncellemesinden sonra 5070ti la bile arasında fark açılmış o zaman siz iyi işlemci ortalama ekran kartı yerine iyi ekran kartı ortalama işlemci daha mantıklı olur mu diyorsunuzuzun vadeli istiyorsanız 9070xt daha mantıklı olacaktır. çünkü 2k veya 4k monitör aldığınızda competetive oyunlar dışında alacağınız fps çok az olacaktır. çünkü yük ekran kartına biner ve ekran kartı güçlüyse gerisi önemsizleşir.
şu video ile demek istediğimi anlarsınız :
farkederseniz çözünürlük arttıkça aradaki fps farkı azalıyo. 1080p oynamicaksanız mantıksız olur. fakat 5070 ile 9070xt performans olarak arasında büyük farklar var. daha yüksek fps alabilirsiniz.
onuda bu videodaki fps farkından anlarsınız :
Yok ne render ne ai ne yayın hiç bir şey yapmayı düşünmüyorum tabiri caizse safkan oyun pc si olarak kullanıcamuzun vadeli istiyorsanız 9070xt daha mantıklı olacaktır. çünkü 2k veya 4k monitör aldığınızda competetive oyunlar dışında alacağınız fps çok az olacaktır. çünkü yük ekran kartına biner ve ekran kartı güçlüyse gerisi önemsizleşir.
şu video ile demek istediğimi anlarsınız :
farkederseniz çözünürlük arttıkça aradaki fps farkı azalıyo. 1080p oynamicaksanız mantıksız olur. fakat 5070 ile 9070xt performans olarak arasında büyük farklar var. daha yüksek fps alabilirsiniz.
onuda bu videodaki fps farkından anlarsınız :Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Eğer oyun oynicaksanız ve Render işleriyle fazla uğraşmicaksanız 9070xt li sistemi almamanız için hiçbi sebep yok. objektif olarak 9070xt daha iyi fps ile oyunu oynatacaktır ve en azından 1-2 sene daha fazladan götürecektir. hem 16gb Vram var hemde fps olarak daha fazla.
Aynen o şekilde. Eğer 2k veya 4k monitör alıcaksanız. valorant veya Cs2 dışındaki tüm oyunlarda alıcağınız fps 7800x3d ile aynı olacaktır. ekran kartına fazladan yatırım yaparsanız ileriyede yatırım yaparsınız. tek sıkıntı şuanda amd kartları renderda hala yeterli değil. sizde aktif olarka amd erkan kartı kullandığınız için biliyosunuzdur. 9070xt yeni güncellemeden sonra sadece aradaki farkı kapattı. şuanda 5070ti ile fps olarak eşit. fakat call of duty gibi AMD tabanlı oyunlarda Nvidiadan daha fazla fps vermektedir.Evet sanırım bu son 9070xt drıver güncellemesinden sonra 5070ti la bile arasında fark açılmış o zaman siz iyi işlemci ortalama ekran kartı yerine iyi ekran kartı ortalama işlemci daha mantıklı olur mu diyorsunuz
o halde AMD ekran kartı yönelmenizi tercih ederim. amd 9000 serisi ile RTX performansınıda geliştirdi. aktif olarak kullanıyorum ve taş gibi kart yaptıklarını söyleyebilirim. oyunlarda şu ana kadar bi problem yaşamadım. RTX performansı 3000-4000 serisi nvidia kartlara yakın. eğer 9070xt li sistemi alırsanız undervolt için Rehber bile yaptım yardımcı olabilirim.Yok ne render ne ai ne yayın hiç bir şey yapmayı düşünmüyorum tabiri caizse safkan oyun pc si olarak kullanıcam
Hocam gerçekten çok teşekkürler sizden bi iletişim kanalı alabilir miyim dc olur farklı bir şey olur gerçekten çok yardımcı oldunuzAynen o şekilde. Eğer 2k veya 4k monitör alıcaksanız. valorant veya Cs2 dışındaki tüm oyunlarda alıcağınız fps 7800x3d ile aynı olacaktır. ekran kartına fazladan yatırım yaparsanız ileriyede yatırım yaparsınız. tek sıkıntı şuanda amd kartları renderda hala yeterli değil. sizde aktif olarka amd erkan kartı kullandığınız için biliyosunuzdur. 9070xt yeni güncellemeden sonra sadece aradaki farkı kapattı. şuanda 5070ti ile fps olarak eşit. fakat call of duty gibi AMD tabanlı oyunlarda Nvidiadan daha fazla fps vermektedir.
aynı zamanda 7800x3d gibi bi işlemciyi soğutmak zorlicaktır. 360mm nin bile bazen yetmediği zamanlar oluyor. 7500f kolay soğuyan bi işlemci. kaliteli bi kule soğutucu bile yetecektir.
o halde AMD ekran kartı yönelmenizi tercih ederim. amd 9000 serisi ile RTX performansınıda geliştirdi. aktif olarak kullanıyorum ve taş gibi kart yaptıklarını söyleyebilirim. oyunlarda şu ana kadar bi problem yaşamadım. RTX performansı 3000-4000 serisi nvidia kartlara yakın. eğer 9070xt li sistemi alırsanız undervolt için Rehber bile yaptım yardımcı olabilirim.