Garantisi var mı? Fiyatına nedir? Gigabyte PSU çok tercih edilmiyor ancak temiz kullanım ise ve bütçe uygunsa alınabilir.2.el uygun fiyata gigabyte 750w 80+gold tam modüler power buldum satıcının dediğine göre 3 aylık daha satıcıyla konuşmadım ilk buraya bir danışmak istedim
"2 adet gigabayt 750 wat power supply sıfır ayarinda 3 ay kullanılmış" satıcının açıklaması. fiyatı sıfırından 700tl daha ucuz. garantisi hakkında bir bilgim yok.Garantisi var mı? Fiyatına nedir? Gigabyte PSU çok tercih edilmiyor ancak temiz kullanım ise ve bütçe uygunsa alınabilir.
Anladım. Al bunu geç. İkinci el Gigabyte alacağına ömürlük. Tercih senin. Garantisi olup olmadığını sor. Garanti önemli."2 adet gigabayt 750 wat power supply sıfır ayarinda 3 ay kullanılmış" satıcının açıklaması. fiyatı sıfırından 700tl daha ucuz. garantisi hakkında bir bilgim yok.
Değerlerine vs. bakılarak az da olsa anlaşılabilir ancak saçma sapan tamir görmüş ürünlerde olabiliyor. (arızalı PSU ları alıp işlem sonrası satıyorlar)"2 adet gigabayt 750 wat power supply sıfır ayarinda 3 ay kullanılmış" satıcının açıklaması. fiyatı sıfırından 700tl daha ucuz. garantisi hakkında bir bilgim yok.
Katılıyorum. 750W değerindeki PSU hor kullanım veya bir şeyleri değişince adeta 720W, 700W gücünde çalışıp ses çıkarıyor. İkinci el PSU pek güvenilir değil. En azından garantisi olmalı.Çıkış değerlerine vs. bakılarak az da olsa anlaşılabilir ancak saçma sapan tamir görmüş ürünlerde olabiliyor. (arızalı PSU ları alıp işlem sonrası satıyorlar)
3080 Ti için 750W sınır. 850W baksaydınız daha iyi olurdu. 5600X belirli bir zaman sonra sıvı soğutucuya ihtiyaç duyacak. Klavyeniz, fareniz, kasanız ve alacağınız soğutucu da RGB desteği sağlarsa, 750W zorlanacaktır yük altında. Alacaksanız, 850W alın kafanız rahat etsin. Tercih sizin.kasamı alıp gitmeyi düşünüyorum. test etmek için hogwarts legacy oynatıcam yük altında bir sıkıntı çıkmazsa almayı düşünüyorum. gold sertifikalı ve modüler olmasına özen gösteriyorum ve bu kriterlerde en uygun bütçeli bunu bulabildim.
sistem olarak rtx 3080ti, 5600x e sahibim ve 750 watt ın yeterli olacağını düşünüyorum
Böyle bir sistemi riske atmazdım. Kararınızı vermişseniz hayırlısı diyelim.kasamı alıp gitmeyi düşünüyorum. test etmek için hogwarts legacy oynatıcam yük altında bir sıkıntı çıkmazsa almayı düşünüyorum. gold sertifikalı ve modüler olmasına özen gösteriyorum ve bu kriterlerde en uygun bütçeli bunu bulabildim.
sistem olarak rtx 3080ti, 5600x e sahibim ve 750 watt ın yeterli olacağını düşünüyorum
RTX 3080 için Corsair 750W kullanıyorum. İkinci el aldım. Dost, tanıdık diye. PSU çok hor kullanılmış GTA 5 oyununda V-SNYC kapalı menüde kasma yaşıyorum. Elektriği çok iyi iletemiyor. GTA 5 arkada açık Chrome girince yazı yazarken başta kasıyor. 32GB ram ile. PSU çok önemli. 3080 ve devamı için 750W çok aşağıda kalıyor. Hele ki RGB eşya sayısı fazla ise. Elbette benim kullandığımın şu an gücü 720W olabilir ancak her halükarda 750W sınır ve pek sağlıklı durmuyor güçlü Ekran Kartları için.Böyle bir sistemi riske atmazdım. Kararınızı vermişseniz hayırlısı diyelim.
120mm lik sıvı soğutucum bulunmakta ekran kartının 350 watt tdpsi var ve işlemcininde 75watt tdpsi herşeyi toplasan 500 wattı geçeceğini düşünmüyorum ama ekran kartının kendi sitesinde de 850 watt öneriliyor hala kararsızım bu konuda3080 Ti için 750W sınır. 850W baksaydınız daha iyi olurdu. 5600X belirli bir zaman sonra sıvı soğutucuya ihtiyaç duyacak. Klavyeniz, fareniz, kasanız ve alacağınız soğutucu da RGB desteği sağlarsa, 750W zorlanacaktır yük altında. Alacaksanız, 850W alın kafanız rahat etsin. Tercih sizin.
Dediğim gibi yukarıda kendimden de örnek verdim. 750W kullanıyorum. Hor kullanılmış bir PSU kullanıyorum. Yakın zamanda 850W geçeceğim. İşlemcinizin RTX 3080 Ti'yi tam olarak besleyebileceğini düşünmüyorum. Büyük ihtimal darboğaz yapacaktır. 1080P'de.120mm lik sıvı soğutucum bulunmakta ekran kartının 350 watt tdpsi var ve işlemcininde 75watt tdpsi herşeyi toplasan 500 wattı geçeceğini düşünmüyorum ama ekran kartının kendi sitesinde de 850 watt öneriliyor hala kararsızım bu konuda
Bütçen nedirkasamı alıp gitmeyi düşünüyorum. test etmek için hogwarts legacy oynatıcam yük altında bir sıkıntı çıkmazsa almayı düşünüyorum. gold sertifikalı ve modüler olmasına özen gösteriyorum ve bu kriterlerde en uygun bütçeli bunu bulabildim.