Çözüldü✓ 2.elden nasil pc toplanir?

Baseus

80+
Reaksiyon skoru
1
2. elden kasa toplamak istiyorum. Acelem yok, şu an kenardaki paramla yaz sonuna kadar yavaş yavaş toplamayı düşünüyorum. İyi fiyatlar buldukça alacağım ama şöyle bir sorunum var kasa nasıl toplanır?(özellikle anakartlar konusunda hiçbir fikrim yok)
Bana sadece bir anakart önerirseniz yeter, gerisini yine ara sıra size sorarak kendim halledebilirim

Kasa nasıl toplanır sorusu çok fazla şekilde yorumlanabilir ama anladığım kadarıyla cevaplayacağım. Bir kasa toplarken ilk bakmanız gereken parçaların uyumluluğudur. Örneğin DDR4 bir anakarta DDR5 bir ram takamazsınız veya AM5 soketli bir anakarta AM4 soketli bir işlemci takamazsınız. Bu tarz çoğu parçanın birbirine uyumlu veya yeterli olması gerekir. Özellikle anakart üzerinden sormuşsunuz örnekleri anakart için verdim. Bütçeniz nedir ona göre anakart tavsiyesinde de bulunabilirim

reis bu işten anlayan insanların youtube videolarında önerdiği ekran kartları,işlemcileri ve dahasını 2.el'ini araştır,ucuza bulduğunu ve zarar görmemiş aynı zamanda hor kullanılmamış malzeme almaya çalış,mesela ben Abdullah abinin son attığı ekran kartı videosu sayesinde RX 5700XT almaya karar verdim,ekran kartı kaliteli ve çok pahalı değil (video yayınlandıktan sonra 4.000₺'den 5-6.000₺'ye fırladı)

Kasa nasıl toplanır sorusu çok fazla şekilde yorumlanabilir ama anladığım kadarıyla cevaplayacağım. Bir kasa toplarken ilk bakmanız gereken parçaların uyumluluğudur. Örneğin DDR4 bir anakarta DDR5 bir ram takamazsınız veya AM5 soketli bir anakarta AM4 soketli bir işlemci takamazsınız. Bu tarz çoğu parçanın birbirine uyumlu veya yeterli olması gerekir. Özellikle anakart üzerinden sormuşsunuz örnekleri anakart için verdim. Bütçeniz nedir ona göre anakart tavsiyesinde de bulunabilirim
Şöyle söylim şuan kenarda 5k var ama dedigim gibi yayarak toplamayi planliyorum yazinda minimum 1 ay ise girerim hemen hemen bir asgeri ücret gelir birazda 4-5k babamdan alirim belki ama bu sonuncu belki :D Bide şu var oynicagim oyunlar ana kartin kaliteli olmasiyla dogrudan degil ama dolayli olarak etkili galiba demi

Şöyle söylim şuan kenarda 5k var ama dedigim gibi yayarak toplamayi planliyorum yazinda minimum 1 ay ise girerim hemen hemen bir asgeri ücret gelir birazda 4-5k babamdan alirim belki ama bu sonuncu belki :D Bide şu var oynicagim oyunlar ana kartin kaliteli olmasiyla dogrudan degil ama dolayli olarak etkili galiba demi
Doğrudan bir etkisi yok. Ama anakartınızın ram ve soket tipleri nesilden nesile farkedeceği için işlemcinizi ve ramlerinizi de etkileyecek. Ssdyi falan da etkiliyor hatta. Bu nedenle yeni nesil bir anakart güncellik açısından önemli. Toplam bütçe 30k civarı olacaksa önerim ekran kartını ikinci el alıp diğer parçaları sıfır olarak temin etmeniz. Şu an elinizdeki parayla indirimli sıfır parça kovalayın. Anakart olur ram olur ssd olur kasa olur psu olur bunlardan en az birini elinizdeki parayla gelen iyi indirimlerden birinde değerlendirin. Gelen diğer paraları da aynı şekilde bu parçalardan alarak değerlendirin. Anakartınızın ddr5 tipi olması önemli parça alırken de buna bakarak alın. Diğer parçaları seçerken de ddr5 bir anakartı destekleyip desteklemediğine dikkat edin. Birde anakartınızın am5 soketli olması daha iyi olacaktır ileride de güncel kalabilmek açısından.

Doğrudan bir etkisi yok. Ama anakartınızın ram ve soket tipleri nesilden nesile farkedeceği için işlemcinizi ve ramlerinizi de etkileyecek. Ssdyi falan da etkiliyor hatta. Bu nedenle yeni nesil bir anakart güncellik açısından önemli. Toplam bütçe 30k civarı olacaksa önerim ekran kartını ikinci el alıp diğer parçaları sıfır olarak temin etmeniz. Şu an elinizdeki parayla indirimli sıfır parça kovalayın. Anakart olur ram olur ssd olur kasa olur psu olur bunlardan en az birini elinizdeki parayla gelen iyi indirimlerden birinde değerlendirin. Gelen diğer paraları da aynı şekilde bu parçalardan alarak değerlendirin. Anakartınızın ddr5 tipi olması önemli parça alırken de buna bakarak alın. Diğer parçaları seçerken de ddr5 bir anakartı destekleyip desteklemediğine dikkat edin. Birde anakartınızın am5 soketli olması daha iyi olacaktır ileride de güncel kalabilmek açısından.
Parçaları temiz bulursam niye 2.el almayayim ki meraktan soruyorum ve anakart öneriniz varsa yazın lütfen bunu

Parçaları temiz bulursam niye 2.el almayayim ki meraktan soruyorum ve anakart öneriniz varsa yazın lütfen bunu
Diğer parçalarda genellikle fiyat çok farketmiyor. Bürçeniz de yeterliyken sıfır almanızı tavsiye ederim. Anakart olarak önerim bu bütçede b650m r veya b650m k olabilir.

1. İşlemci üzerine çıkmadığın sürece sağlam olur o yüzden burayı geçiyorum
  2. Ekran kartına occt testi yap 10dk kafi , kapanırsa ısınıyor mu ona bak ısınıyorsa sorun eğer ısınmadığı halde kapanıyorsa daha büyük sorun
  3. SSD için sana tavsiyem değişim yapman ssd sağlam bile olsa , çünkü eğer o pcde yasa dışı bir iş yapılmışsa senin üstüne kalabilir veya ssdnin içine yerleşmiş bir virüs var ise pcden format da atsan tekrar geri gelir
  4. Anakart için benim sana tavsiyem sıfır alman çünkü içinde çok fazla elektronik devre var bozuk ise nereden bozulacağını bulmak kolay olmuyor illaki ikinci el alacaksan anakart yüzeyini iyice incele yollarda kopukluk işlemci pinlerinde yamukluk vs. sorun yok ise alabilirsin
  5. Ramlere memtest86 yap hata varsa bütün hatalar önüne dizilir (Ramlerin voltaj ve cl değerlerinin eşit olmasına özen göster)
  6. PSU için ikinci el alabilirsin bozuk olursa elektronikçiler tamirini kolayca yapabilir (parçası bulunuyorsa ve yanmadıysa) psuya occt testi yap kapanma , mavi ekran gibi sorunlarla karşılaşırsan o psuyu alma
  7. Geldik kasaya , kasa toz filtreli olmalı , alacağın ekran kartının bu kasaya sığması gerek (kart uzunluğuna gpu 3 fanlı olmadığı sürece bakılmaz) ayrıca kasa mesh olmalı ki havayı iyice alabilsin
En önemli kısım videolardaki önerilere pek fazla inanma işi forumda ustalarına sor onlar sana en doğru bilgileri verir , hayırlı geceler diliyorum

Yardımlarınız için teşekkür ederim birazda kendim arastirinca baya birsey ogrendim seneye üniversiteye gitme ihtimalim oldugu icin biraz daha dusuk birsey toplamaya karar verdim kardesime kalir en azindan B450(hangi markadan alcam hala karar vermedim) / ryzen 5 5600 / Sapphire rx 6600 / 16gb cift kanal hemen hemen boyle birsey yapmayi planliyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,640
Üyeler
183,866
Son üye
oguzleyla
Geri