Neler Yeni

2 GB Ramlı Laptopuma 8 GB Ram Takmalı mıyım?

Asuu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Asu Martinez
Merhabalar! Laptop'um biraz eski ve yenisini alacak kadar durumum yok. Sistemimi aşşağıya ekledim.
8 gb ram almalı mıyım veya alsam bile hiçbir şey fark etmez mi?

Ekler

• Sistem.PNG
    Sistem.PNG
    14.4 KB · Hit: 60
  • Bellek.PNG
    Bellek.PNG
    15.8 KB · Hit: 60

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,871
İsim
Can BOZKURT
Merhabalar! Laptop'um biraz eski ve yenisini alacak kadar durumum yok. Sistemimi aşşağıya ekledim.
8 gb ram almalı mıyım veya alsam bile hiçbir şey fark etmez mi?
genel takılmalar falan geçer 10 gb ram olunca

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Laptop kendisi kaç GB ve hangi nesil RAM destekliyor? RAM modülünün aynısından bulmak zorundasın. En fazla 2 GB daha takabilirsin ve rahatlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önce içini açıp bak, ikinci bir RAM yuvası varmı?

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Mali durumunuz el veriyorsa eğer, tek parça 8 GB ram alıp takın windows rami, benzinli arama benzini sever misalen. İşlemciniz ne yazıkki çok düşük. Windows 10 ile kullanmanız dahi makinenin ömrünü azaltmaya yeterli. Isı, pil anakart donanım kullanımı non-stop ve bir dünya hizmetlerin çalışmasınıda hesaba katarsak eğer durum daha da, vahim maalesef.
Size önerim ram almadan evvel alttaki sistemi kurarak, performanslı bir sistem deneyimini yaşamanızı öneririm. Modladığım son güncel çalışmam olan windows 8.1 embedded industry pro, özellike 8-10 yıllık eski cihazlar da, netbook bilgisayar üzerinde rahat ve akıcı bir sistem deneyimi sunmakta. Dün atom işlemcili 1 gb ram'li cihaza kurdum. Makine kendine geldi gerçektende. Üzerinde w7 starter mevcuttu eski sistem. Diski tamamen silip hazırladığım modladığım işletim sistemini kurdum makine adeta uçuyordu.
Ram alırsanız makinenizde değişimler illaki olacaktır. %40 oranla hız artışı kesin gerçekleşecek.
Deneyin derim geri bildirim yaparsanız sevinirim ben ve de, diğer arkadaşlar da, istifade etmiş olurlar yorumunuzdan.
-> https://forum.donanimarsivi.com/konu/windows-8-1-embedded-industry-pro-x86-x64-tuerkce.388174
-> Direkt indirme linki: https://yadi.sk/d/Q4zZ6Dg7rRbWOQ
Saygılarımla iyi forumlar. :)

• Beğen
Reaksiyonlar: Asuu
Top Bottom