Neler Yeni

2 Kat Yukarıdaki Modemden WiFi Nasıl Çekilir?

omeryavuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer Yavuz
Sevgili Dostlar umarım gününüz iyi geçiyordur.

2 kat yukarıda modemimiz var, internete bağlanmaya çalışıyorum ancak çok az çekiyor ve kopmalar yaşanıyor. Yukarıdaki modemden aşağıya cat5 kablosu çektim ve WiFi özelliği olmayan modeme bağladım, bu sadece PC için işe yarıyor ancak bana WiFi lazım. Ne yapmamı önerirsiniz, hangi ürünü almalıyım? Teşekkürler.

Güncelleme: Siteden TP-Link TL-WR840N 300 Mbps Kablosuz 4 Portlu Menzil Genişletici/Access adlı ürünü 360 TL'ye satın aldım. 10 Ekimde almıştım şu an 6 kasım yani tam 1 ay bile olmamış, 1250 TL olmuş. Ya ben çok ucuza aldım ya da inanılmaz zam gelmiş. Vs. sorunumu çözdü arkadaşlar. Kurulumu da aşırı basit. Zaten farklı renkli olan soket var ona cat5 kablosunu taktım, fişi taktım bekledim, telefondan wifiyi açınca hemen gördü. Cihazın alt kısmında wifinin şifresi yazıyor, onu da girdim otomatik bağlandı. 10 mbps'den 90'a çıktı. Benzer sorunu yaşıyorsanız alabilirsiniz. Değerlendirme de yazdım fotoğraf ekleyerek aldığım site:

Son düzenleme:

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Anıl Aykın
Sevgili Dostlar umarım gününüz iyi geçiyordur.

2 kat yukarıda modemimiz var, internete bağlanmaya çalışıyorum ancak çok az çekiyor ve kopmalar yaşanıyor. Yukarıdaki modemden aşağıya cat5 kablosu çektim ve WiFi özelliği olmayan modeme bağladım, bu sadece PC için işe yarıyor ancak bana WiFi lazım. Ne yapmamı önerirsiniz, hangi ürünü almalıyım? Teşekkürler.
Access point alabilirsin, ekstradan 2 ethernet girişlilerden al. 1i gelen cat5'i takarsın diğerini de pcne giden ethernet kablosunu takarsın.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Anıl Aykın
İş görür hocam yani internetiniz kaç mbps bilmiyorum ama iş görmez değil fiyatına göre. Ayarlardan bridge-köprü modu olması lazım ya da yukarıdan gelen interneti taktığın gibi de kendisi otomatik dağıtmaya başlayabilir. Olmazsa da tam olarak hatırlamıyorum modelden modele değişiyor ayar ekranı, videosu illaki vardır aynı model olmasa da tplink arayüzünde yapılmış videoları da vardır.

dexmete

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Metehan
Tplink için modemi köprü yapma videosu mevcuttu youtube dan. Zamanında izleyerek yapmıştım. Orayı kontrol edebilirsiniz

Wangreih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Taner Bulut
İş görür hocam yani internetiniz kaç mbps bilmiyorum ama iş görmez değil fiyatına göre. Ayarlardan bridge-köprü modu olması lazım ya da yukarıdan gelen interneti taktığın gibi de kendisi otomatik dağıtmaya başlayabilir. Olmazsa da tam olarak hatırlamıyorum modelden modele değişiyor ayar ekranı, videosu illaki vardır aynı model olmasa da tplink arayüzünde yapılmış videoları da vardır.
Hocam benim de bir sorum olacaktı router almayı düşünüyorum Mercusys MW305R modelinden. Evde Infinity 401 marka modemim var router alıp kablolu bağlantı yapıp kullanacağım. Ping sorunumu çözer mi? Çünkü oyun oynarken mesela 30ms isek arada 60 70 oluyor saliselik, 2 ila 5 saniye arasında 300-500 ms olabiliyor. Modemle aramda 3 5 metre mesafe olabilir tam bilmiyorum. Download ve upload konusunda hiçbir problemim yok yeterki ping problemi çözülsün.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Anıl Aykın
Hocam benim de bir sorum olacaktı router almayı düşünüyorum Mercusys MW305R modelinden. Evde Infinity 401 marka modemim var router alıp kablolu bağlantı yapıp kullanacağım. Ping sorunumu çözer mi? Çünkü oyun oynarken mesela 30ms isek arada 60 70 oluyor saliselik, 2 ila 5 saniye arasında 300-500 ms olabiliyor. Modemle aramda 3 5 metre mesafe olabilir tam bilmiyorum. Download ve upload konusunda hiçbir problemim yok yeterki ping problemi çözülsün.
Bilgisayarın masaüstümü, laptopmu bilmiyorum ama deneme amaçlı birkaç dakikalığına modemin yanına geçip kablo ile bağlan ve sorun devam ediyor mu ona bir bak. Boşa para vermiş olmazsın böylelikle. Çünkü sorun mesafeden olmayabilir. Modemden veya gelen hattan dolayıda olabilir.
Baktın sorun mesafeden dolayıymış, kablolu işini görüyor, router almak yerine fiyatı bir tık daha uygun olacağı için switch almanı öneririm
(hızına uyanı alman daha iyi olur ben örnek olarak atıyorum).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,919
Üyeler
161,358
Son üye
FXEarth
Top Bottom