2 Modemde DSL Yanmıyor 1 Modemde DSL Yanıyor

mstycnklc

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar; elimde Asus DSL16 ve Keenetic DSL Extra var. Bu modemleri hatta bağladığımda dsl ışığı sabit olarak yanmıyor. Bağlantı alamıyorum. Eski model bir zyxel modem taktığımda ise hemen bağlantı alabiliyorum. Asus DLS16 yı ve Keenetic Exktrayı komşu dairelerde denediğimde ise sorunsuz hat bağlantısı alabiliyorum. Daha önceleri DSL16 yı sorunsuz kullanabiliyordum. Türk telekom geldiğinde modem arızalı diyor. Fakat 2 modem de başka yerlerde denediğimde sapasağlam çalışıyor. Sorun nerededir? Çözümü nedir?

Merhabalar; elimde Asus DSL16 ve Keenetic DSL Extra var. Bu modemleri hatta bağladığımda dsl ışığı sabit olarak yanmıyor. Bağlantı alamıyorum. Eski model bir zyxel modem taktığımda ise hemen bağlantı alabiliyorum. Asus DLS16 yı ve Keenetic Exktrayı komşu dairelerde denediğimde ise sorunsuz hat bağlantısı alabiliyorum. Daha önceleri DSL16 yı sorunsuz kullanabiliyordum. Türk telekom geldiğinde modem arızalı diyor. Fakat 2 modem de başka yerlerde denediğimde sapasağlam çalışıyor. Sorun nerededir? Çözümü nedir?
Anlatmaktan yoruldum.
DSL Hattı evdeki tek bir duvara gelir. Yani işte her duvardaki telefon prizine modem bağlayayım internet alayım yok.
Ayrıca 1 modemin internet alamaması orada bir hattın olmaması ve modem kurulsa bile sinyalin oraya gitmeyeceği gerçeği.
Eğer bir hanede iki modem kullanacağım ama birisi çalışmıyor diyorsanız sonuç bu. en azından ben öyle anladım :)

Hocam malesef durum anlattığınız gibi değil birden fazla modemi aynı anda kullanmaya çalışmıyorum. DSL 16 ve Keenetic modemler bana ait. Zxyel ise komşuma ait. DSL16 ile hat alamayıp komşumun Zyxel modemi ile hat alabilince Türk Telekom gelip modemin arızalı dediler. Gidip daha önce de aklımda olan Keenetic modem aldım. Fakat bunda da aynı sorun yaşıyorum. Ne asus DSL16 da ne de Keentic de hat alamıyorum fakat gel gör ki Zyxel modemi bağlayınca internet bağlanıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,661
Üyeler
186,654
Son üye
hasandrgn
Geri