2 Slottan diğeri çalışmıyor

Reaksiyon skoru
0
Herkese merhaba, Asud Z77-A v1.01 anakarta sahibim, bios sürümüm 0805 en güncel sürüm.

Amd radeon r7 240 ekran kartım var, yıllardır kasanın altında bulunan siyah renkli slotta çalışıyordu ve havasız kalıyordu, geçen gün fanı da bozulduğu için üst slota geçirirsem kapaktaki harici havalandırmayla fazlasıyla soğutma elde edeceğimi düşünerek üstteki mavi slota geçmeyi düşündüm.

3 gündür farklı bios ayarları ve denemeler ile bir türlü çalıştıramadım. Siyah slotta ekran kartı gayet sağlıklı çalışıyor, bu slot 4x hızında çalışır ama üstteki maviye geçirirsen 16x hızında çalışır diye bir şey söyledi chatgpt. (Bios da 8x gördüm x16 değil galiba)

Mavi slotta takılıyken ddu ile driverları silinmişken bilgisayar açılıyor ama driver kurulumunun sonunda siyah ekran sorunu veriyor, alt slota takıp driver kurup üst slotta çalıştırım, bu slotta çalıştı ama driver yok olarak gördü tekrar driveri çalıştırıp sonuna kadar kurmayı başardım bu kez 20-30 sn çalışıp siyah ekran verdi. Görüntü bağdaştırıcılarında tanınmayan 2.aygıt görüyor tekrar tekrar ddu ile silip temiz kurulum yapıyorum ama üst slotta siyah ekran sorunu düzelmedi. Bios dan pcie seçip auto yerine 2.0 hız seçeneğini seçince de tüm işlemleri tekrarladım her kombinasyonu denedim bir şekilde bilgisayar açılsa bile sonradan siyah ekrana giriyor

Mavi slotta ekran kartım neden çalışmaz?
Gerçekten mavi slot daha mı hızlı?
Yada 2 ekran kartı olsa tek monitör bilgisayarda işe yarar mı?

Ekler

• IMG_5210.webp
    IMG_5210.webp
    1.2 MB · Hit: 3
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,647
Üyeler
184,196
Son üye