Ben tüm modelleri kullandım hocam. İlk süpürgem Xiaomi'ydi en ilk modellerinden daha yeni çıkmıştı robot süpürge furyası. Dreame L10 Pro'ya geçtim sonra. O da gayet başarılıydı 2.5 sene tertemiz kullandım sonra bataryası biraz zayıf kalıyordu, daha yüksek kapasiteli batarya ile değiştirdim, yeni gibi olmuştu.
En son annem istasyonlu modellerden bakmamı istedi. Özellik çeşitliliği ve performansından dolayı Roborock QRevo Master seçmiştim.
Hiçbir modelde öyle plastiğimsi, kalitesiz bir his falan yaşamadım. Hepsi gayet sağlam ve dayanıklıydı. Xiaomi modelin en ilk versiyonunda paspas için akıtılan su haznesi içeride olduğundan ve su geçiş yeri kireçlendiğinden zamanla su ürünün içine akmaya başlamıştı. Bu yüzden de anakartı yanmıştı. Modelin fiyatı kadar servis parası kesmişlerdi. Yaptırmadık tabi.
Zaten ondan sonra da su haznesi içeride olan model almamak için yemin ettim
Anlayacağın üçünden de uzun süreli tecrübem var ve hepsi gayet iyiydi. İlla ama seçeceksem Roborock'ı seçerim çünkü diğerlerine göre apayrı bir klasmanda üst segmenti ve yazılımı. Dreame'de aldığım model hala o zamanlar Mi Home'u kullanıyordu ve açıkçası yavaştı o dönemler Mi Home haritalaması vs. şimdi harici uygulaması çıkmış, daha iyidir muhtemelen.
Ben Roborock > Dreame = Xiaomi olarak görüyorum çünkü modellerin özellikleri bile birbirlerine aşırı benziyor. Bir Roborock farklı olanı yapıyor bir de yeni Dreame modellerinde paspasını değişenler falan çıkmış, onlar fena durmuyor. Xiaomi bu sene ne tanıttı bilmiyorum ama muhtemelen Dreame ile aynısı olacak.