hastog5345
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Merhaba arkadaşlar,
Hayatımda ilk defa kendime ait bir oyuncu bilgisayarı (PC) alacağım için heyecanlıyım ama bir yandan da bütçe sorunları nedeniyle yardıma ihtiyacım var.
Ön Plan: 20K Sınırı ve Durumum
Normalde hedefim R5 5600 ve RTX 4060'lı bir sistem (23K civarındayken almayı planlıyordum) almaktı. Ancak beklenmedik durumlar yüzünden çalışamadım ve sistem fiyatları 30K'ları gördü. Babama yük olmamak adına bütçemi maksimum 20.000 TL (KDV dahil, kasa fiyatı) ile sınırladım. Bu sistemi taksitle almayı planlıyorum.
Hayatımda ilk defa kendime ait bir oyuncu bilgisayarı (PC) alacağım için heyecanlıyım ama bir yandan da bütçe sorunları nedeniyle yardıma ihtiyacım var.
Ön Plan: 20K Sınırı ve Durumum
Normalde hedefim R5 5600 ve RTX 4060'lı bir sistem (23K civarındayken almayı planlıyordum) almaktı. Ancak beklenmedik durumlar yüzünden çalışamadım ve sistem fiyatları 30K'ları gördü. Babama yük olmamak adına bütçemi maksimum 20.000 TL (KDV dahil, kasa fiyatı) ile sınırladım. Bu sistemi taksitle almayı planlıyorum.
- Çok zorlanırsa ve gerçekten inanılmaz bir F/P sıçraması olacaksa, 25.000 TL tavan olabilir. Ancak öncelik kesinlikle 20.000 TL'de kalmak.
- Monitör de alınacağı için, kasa ne kadar uygun olursa o kadar iyi.
- Çözünürlük: bilinmiyor
- Oyun Türü: Hem rekabetçi (FPS) oyunlar (CS2, Valorant vb.) hem de hikayeli/AAA oyunlar (Cyberpunk, RDR2, yeni çıkanlar) oynayacağım.
- Performans Hedefi:
- Rekabetçi oyunlarda yüksek FPS alıp keyfime bakmak.
- AAA oyunlarda ise orta-yüksek ayarlarda, akıcı (50-60 FPS ve üzeri) bir deneyim yaşamak.
- Bileşen Güvenilirliği: PC donanım bilgim hiç yok. O yüzden beni üzmeyecek, kronik ısınma (darboğaz) veya bileşen uyumsuzluğu sorunu olmayan, bilindik markaların parçalarından oluşan bir sistem tavsiyesi rica ediyorum.
- Şu an güncel kampanyalarda ya da toplama sitelerinde 20.000 TL civarında bu beklentileri karşılayabilecek en iyi Fiyat/Performans hazır sistem linklerini paylaşmanız.
- 25.000 TL'ye çıkmaya değer, 20K'lık sistemden çok daha iyi olan bir seçenek varsa, onu da belirtmeniz.