Neler Yeni

2000 TL 2. el bisiklet lazım

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Eğer rahatlık arıyorsan sahilde gezeceksen yol bisikletlerine hiç bakma. Hele ki daha önce yol bisikleti tecrüben yoksa bir kaç ay sırt ağrısından çok çekersin.
Ayrıca 2000'e alacağın yol bisikleti çöp olur. Alüminyum kadro en azından tourney set bakman gerekir onlar bile 2000'e yoktur muhtemelen ama ben yol bisikletinde en azından claris setle başlanması taraftarıyım.
Hocam ne yapayım peki? Asfaltta kayış gibi gitsin istiyorum bisiklet.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şöyle ki, uzun turlara da çıkmak istiyorum o yüzden mtb istemiyorum.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam ne yapayım peki? Asfaltta kayış gibi gitsin istiyorum bisiklet.
Dostum bisiklette sorun yoksa hepsi kayış gibi gider ama deneyerek almak önemli ve amaç ne. Yani hız yapmayı seviyorsan yol bisikleti en iyi seçenek ama bu bütçedekiler pek zevk vermez. Ondan sonra amortisörsüz düz maşalı ve ince tekerli şehir bisikletleri gelir ama onlar da rahat olmaz. Dağ bisikleti çok rahat olur ve bacakların güçlüyse onlarla da hız yapılır. Kaldı ki bisiklet yarışına katılmayacaksan hızın da hiç bir önemi yok . En ideali maşası amortisörlü ve ince tekerli şehir/trekking bisikleti olur eğer bütçene uygun bulabilirsen. Ondan sonra da dağ bisikleti.
Sahibinden üzerinden bulduğun gidip deneyerek alabileceğin bisikletleri at karşılaştıralım.

Şöyle ki, uzun turlara da çıkmak istiyorum o yüzden mtb istemiyorum.
Uzun yoldan kasıt ne ? MTB ile uzun yol yapılır hatta çok daha rahat olur. Backpacking için de daha uygundur.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Hocam bianchi adrenalin mtb mi?
Uzun yoldan kasıt ne ? MTB ile uzun yol yapılır hatta çok daha rahat olur. Backpacking için de daha uygundur.
Kuzenim vermişti bir ara sonra taşınınca annesi geri aldırdı dımdızlak kaldım bisikletsiz. O bisiklet güzeldi ama azıcık hızlandım mı deli gibi ses çıkarıyordu tekerleri. Onla uzun yola çıkmaktansa daha ince tekerli bir şey daha iyi gelmez mi?

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ
bütçenizi artırma şansınız var mı

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Mosso legarda serisi ya da o tarzda başka marka bulabilirsen iyi olur 2.elde bütçene uygun.
Onla uzun yola çıkmaktansa daha ince tekerli bir şey daha iyi gelmez mi?
Dediğim gibi uzun yola çıkmaktaki amaç süreyle yarışmak değilse önemli olan yolculuksa ki öyle olması gerekir, kalın tekerler hem konfor sağlar hem de yanında ağır yük/çanta taşıyorsan bisiklete binen yükü azaltır sorun çıkma olasılığı daha az olur.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ
Hazırda 1200 var, bayramda 1500ü biraz geçerim. Üstüne babam ekler 2000 yaparım dedim.
zamanla dahada artırma şansınız varsa bekleyin derim alınca daha güzel alın 2 sene yol bisikleti kullandım baya keyifli çevrede müsaitse tavsiye ederim fakat o fiyata memnun kalmazsınız , sizin için baktım az önce hep çok eskiler var

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
@Amanita @tümen
Tam karat veremedim ne alacağıma ama en azından 3k bütçe yapmayı bekleyeceğim, teşekkür ederim ikinize de.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
İstanbul İzmit, belki Sakarya.
Böyle otobana ve otoyola çıkman gerekecek uzun yollara 2000 liraya alacağın giriş seviye bir bisikletle sakın çıkma. Hem hiç bir zevk almazsın hem de kendinin ve trafikteki diğer insanların hayatını tehlikeye atarsın. Yani tavsiye etmem. Ayrıca iç/dış lastik, tamir kiti,ön/arka aydınlatma vs ve en önemlisi kask için bütçe ayırmalısın. Sana tavsiyem Bisikletforum.com sitesine üye ol. Oradaki tecrübeli kişilerin yazdığı yazıları bir oku. Hatta oradaki insanlara sorular sor daha iyi yardımcı olurlar. Ben Gravel bisikletimi sattığımdan beri girmiyorum ama iyidir.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ

.RBO.

80+ Silver
Hocam 2000 e yol bisikleti bulabileceğinizi sanmıyorm bir bisiklet tutkunu olarak şunları söylemek isterim
Alacağınız bisikleyin vites sistemi freni ayanakolu arka kaseti mümkünse shimano olsun bisikleti aldığınızda onu rahatlıkla tamir edebilecek ekipmanlara yağlayıcılara sahip olun eldiven ve kask alın corelli bissan carrao moss pegout kron önerdiğim bisiklet markalarındandır özellikle pegout ve mosso carrao da iyi

Boyunuza göre mon 27,5 alın benim boyum 187 ben 29 jant corelli via vites kolu shimano olanı kullanıyorum tek sorunu fren sistemi

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,667
Üyeler
164,542
Son üye
oek07
Top Bottom