Neler Yeni

200mbs fiber ethernet kablosu ile 100mbs üstünü göremiyorum

L4ck3y

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğulcan Onur AKPINAR
Vodafone Net fiber 100mbs olan tarifemi 200mbs ye çıkardım telefon ile modemin yanında wifi testi yaptığımda bir problem yok 200mbs full hız alabiliyorum ama bilgisayardan ethernet kablosuyla test yaptığımda 100mbs üstü görmüyor. Kablom Cat6 destekliyor olması lazım. Modem de destekliyor olması lazım yanlış bilmiyorsam (Nokia G1425G-B) Modemdeki bütün portları denedim. Başka kabloyla başka cihazla da denedim hiçbir türlü 100mbs üstü göremedim. Vodafone müşteri hizmetlerini aradığımda onlar da yardımcı olamadı modemi de resetledim. Destek ekibi yönlendireceklerini söylediler. Var mıdır bu sorunun bi çözümü

Aisen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Ali Burak
Anakartın 1gbps ethernet portu yoksa alamazsın, hepsi olsa bile

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
Modemden bilgisayara kullandığın kablo veya anakartta bulunan ethernet kartın 100 mbps sınırına takılıyor olabilir.

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Sorun olsa wifide 200 alamazsınız. Cat6 kabloyla deneyin. Bağladığınız cihazlarınız Gigabit ethernet desteği var mı?
Ethernet sağ tık, özellikler-yapılandır-gelişmiş. Speed&duplex seçeneğine tıklayın, sağda değer kısmından 1 Gbps full&duplex seçip deneyin. Değişim yoksa cihazın portlarında ya da kabloda sorun olabilir.

bextrium

80+
Muhtemelen modemden kaynaklanıyor. 200mb kullanmaya ilk başladığımda aynı şeyi yaşadım. Tlekomun verdiği modemle wifide 200 tam alabiliyordum ama modemin kablo çıkış portu 100 üstü vermiyordu. Mecburen modem değiştirdim.

L4ck3y

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğulcan Onur AKPINAR
Muhtemelen modemden kaynaklanıyor. 200mb kullanmaya ilk başladığımda aynı şeyi yaşadım. Tlekomun verdiği modemle wifide 200 tam alabiliyordum ama modemin kablo çıkış portu 100 üstü vermiyordu. Mecburen modem değiştirdim.
sanırım sorunu çözdüm aygıt yöneticisinden baktığımda laptopum 100mbs ethernet destekliyor yine de teknik ekip gelip modeme bir bakıcak yüksek ihtimal gigabit usb ethernet adaptörü almam gerekecek

Top Bottom