Neler Yeni

2011 TOYOTA PRIUS ATEŞLEME BOBİNİ VE BUJİ DEĞİŞİMİ YARDIM

haqanss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hakan alptekin
Bütçe
200
Herkese iyi forumlar
Chicago Amerikada yaşıyorum ve yaklaşık bir yıl önce 2011 model toyota prius aracımı satın aldım. Aldığım araç toyota sertifikalıydı ve hiçbir arızası yoktu. Sadece aldıktan bir kaç ay sonra hava -30 civarına düştüğü zaman ilk çalıştırırken tak tak tak ses yapıyordu ancak bir kaç kez yaptıktan sonra bıraktı ve öylece kullanmaya devam ettim. Fakat şu anda da anladığım kadarıyla havaların da soğumasıyla birlikte dün aynı ses geldi ve araba zorlanarak çalıştıktan sonra motor arıza ışığı yaktı. Arıza tesbit cihazına taktığımda oradakiler ateşleme bobininin değişmesi gerektiğini söylediler ve yaklaşık 30-40 km sürdükten sonra arıza ışığı söndü. Bugün ise tekrardan başka bir yere muayeneye götürdüğümde ışık yanmıyordu ancak orada da aynı zamanda bujilerin de değişmesi gerektiğini söylediler ve arabaya bindiğimde arıza ışığı tekrardan yanıyordu. Emin değilim fakat ışığın gözükmesi için bir şeyler yapılmış olabilir ama belki kendiliğinden de olabilir. Bana 350 dolarlık bir fatura çıkardılar ancak güvenmiyorum sadece arızalı bujileri ve bobini değiştirebilirler. İşçilik burada çok pahalı olduğu için kendim değiştirmek niyetindeyim. Sorum şu ki birincisi kendim değiştirebilir miyim videolardan gözüktüğü kadarıyla zor bir işlem değil ancak riskli midir ? İkincisi de bosh, duralast, denso, hitachi gibi markalardan hangisini tercih etmeliyim ve bujiler de aynı marka mı olmalı ? Aralarında yüksek fiyat farkları var örneğin denso seti 200-300$ civarı iken bosh markayı 150-200 $ bandında bulunabiliyor Her türlü öneri ve düşünceye açığım yardımcı olursanız sevinirim uber yaptığım ve muayenesi geldiği için bir an önce sorunu çözmem gerekiyor. İyi forumlar saygılar

Ekler

• IMG_7904.jpeg
    3.9 MB · Hit: 15
Top Bottom