2020 Yılının En Başarılı PC GPU Markası? - MARKA ÖDÜLLERİ

2020 Yılının En Başarılı PC GPU Markası?

• AMD

Oylar: 163 22.2%
  • NVIDIA

Oylar: 571 77.8%

• Oy kullanan toplam üye
    734
  • Anket kapatıldı .
AMD ye oy vereğim nedeni ise geçen sene RTX 2070 SUPER Ekran Kartına rakip iken şimdi RTX 3090 rakibi kart çıkarttı bence AMD

Donanım Arşivi Forum, 2020 yılının EN BAŞARILI GPU markasını seçiyor! Sizce 2020 yılında en başarılı GPU markası kim oldu?

Oylamanın sonucuna göre kazanan markaya DA Forum adına ödül verilecektir. Herkesi oylamaya bekliyoruz.

!YORUMLARDA ÜYELERİ MANİPÜLE EDECEK YORUM YAPILMASI KESİNLİKLE YASAKTIR!

NOT:
Marka sıralaması alfabetik sıraya göre yapılmıştır.
Nvidia çünkü f/p açısından çok iyi işler yaptılar ve bir ilk olan 8k kartı çıkardılar
amd bu konuda geride kaldı bence

O an ki diğer parçalara ve bütçeye göre tercih yapmayı tercih ediyorum. Eski bilgisayarımda R7 240 var o sisteme en uygun kart o çünkü. Şuan ki sistemde ise GTX 1650 var bu sisteme de o uygun. Ama aralarından genel olarak bir tercih yapmak gerekirse Nvidia diyorum. Sebebi ise AMD sürücü problemleri wattmanlar vb. gibi bir çok problem içeriyor.

Düşük bütçe amd, yüksek bütçe nvdia bence. RTX ve dlss olayında nvdia çok başarılı. Düşük bütçede ise amd %5 falan daha önde genel olarak rakip nvidiaya göre.
Tercihim nvdia.

NVİDİA DER SUSARIM ARKADAŞ İLK BİLGİSAYARINIZIN EKRAN KARTI NVİDİA DIR (olanlara sözüm ama çoğunluk hep öyle olur)

Şuan stoklar olmadığı için fiyatlar karışık fakat normal zamanlarda çıkış fiyatlarıyla 6800 XT'nin en ucuz modelleri bile üst seviye 3080 modelleri fiyatına veya daha pahallı olduğu ve 3080'in çok daha yüksek RTX performansı, DLSS, nvenc, CUDA, GDDR6X bellekler ile sanırım çook daha yüksek mining performansı vs gibi artıları varken 6800 XT ise sadece sanırım hackintosh, CAD yazılımları veya VRAM boyutu olarak daha fazla olması artısı vardı. 6900 XT desen 6800 XT'den %5 daha güçlü sadece ama çoook daha pahallı oldukça gereksiz kart bence ve 3080 ile performansları yakın baya. 3090 her konuda en iyi kart fakat daha çok iş odaklı 24 çikotayt vram. 6800 iyi kart dolar bazında fiyatı ile zamanında. 3070'ten 2-4K'da %6-8 ortalama olarak, saf performans olarak sanırım %10 daha iyi fakat daha pahallı tabi ama 16 çikotayt artısı da var ve 3070'in de artıları var fakat bu daha güçlü ve daha pahallı. 3070 ile 3060 Ti F/P olarak çıktıklarında çok iyiydi üstelik 3000 serisinde her oldukça iyi modellerin üstüne referans model fiyatının 150-200 dolar konularak satılmama artısı da var. Net NVIDIA.

NVIDIA da değil AMD de.

Bence bu sorunun cevabı DLSS.

Oyumu nvidaya ya bastım fakat amd de güzel iş başardı bence.

Son düzenleme:
Donanım Arşivi Forum, 2020 yılının EN BAŞARILI GPU markasını seçiyor! Sizce 2020 yılında en başarılı GPU markası kim oldu?

Oylamanın sonucuna göre kazanan markaya DA Forum adına ödül verilecektir. Herkesi oylamaya bekliyoruz.

!YORUMLARDA ÜYELERİ MANİPÜLE EDECEK YORUM YAPILMASI KESİNLİKLE YASAKTIR!

NOT:
Marka sıralaması alfabetik sıraya göre yapılmıştır.
Nvidia olduğunu düşünüyorum.

Elbette Nvidia.
Amd'nin bitmeyen driver sorunları var.
Ayrıca Nvidia Kartlarda DLSS teknolojisi bulunması Nvidia'nın Amd'yi geçmesinde büyük bir yardımı dokunduğunu düşünüyorum.
Ray Tracing içinde geçerli diyecektim fakat RX 6000 serisinde yanlış hatırlamıyorsam. ray tracing bulunuyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Radeon Wattman hatasından gına geldi. Nvidia tabii ki 😄

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,554
Üyeler
173,991
Son üye
Eric Steven