Neler Yeni

Çözüldü✓ 2021 de ryzen 3 2200g yeter mi? Gerçek kullanıcı gözünden :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Baturay
Arkadaşlar yeni anakart işlemci alacağım. bütçem 2000 tl vatan bilgisayardan almak durumundayım
vatan bilgisyarda apu işlemci olarak ryzen 3 2200g var sizce yetermi? bu işlemciye ram olarak 2166mhz 2x4 8g ram takılcak (elimde o var).
Bilgisayarda photoshop, valorant, csgo, lol, gta v gibi oyunlar oynanacak ee tabi doğal olarak arka planda dc de açılık olacak (oyun oynarken). canlı derse girilecek.
Ve tabii ki de ileri bir zamanda ekran kartı takılacak (fiyatlar düşünce zaten fiyatlardan dolayı almıyorum) sizce iş görür mü ileriye dönük olur mu anakart ne almalıyım ileriye dönük olması için?
cevaplarınız bekliyorum
@Abdullah Hacıgül yardım edersen sevinirim abi

Son düzenleme:

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
2200G'ye 1000 TL hayatta verilmez. O RAM'ler ile zaten performans alamazsın doğru düzgün. Vatandan alman kesinlikle ne olursa olsun şart değilse sistemi satıp başka alman daha mantıklı özellikle RAM'leri. Elinde işlemci + anakart var mı?

rapseyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
rapsey
r3 2200g ve 2166mhz ram söylediğin oyunlar programlara göre iyi sayılmaz yani beklediğin performansı alamazsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Baturay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2200G'ye 1000 TL hayatta verilmez. O RAM'ler ile zaten performans alamazsın doğru düzgün. Vatandan alman kesinlikle ne olursa olsun şart değilse sistemi satıp başka alman daha mantıklı özellikle RAM'leri. Elinde işlemci + anakart var mı?
ekran kartım bozuldu giderken anakartımıda götürdü. ben bilgisayrımı tamire verdigimde adam ilk 3 saatlik denemesinde ekran kartının çalıştığını fakat ertesi gün denediğinde pixel pixel parazitlendiğin söyledi. yani o ekran kartına güven olmaz. şu anda ekran kartı fiyatları uçmuş durumda zaten. Vatandan kredi ile alacağım için ordan almam lazım.
peki ramleri 3200 hz yapsam performans artamı? tek kanal mı alsam daha iyi olur çift kanal mı?
Aslında almak istediğm işlemci r5 2400g ama o da vatanda yok.
bi el atarsanız sevinirim derslere de zar zor giriyorum yardımlarınız bekliyorum

bu arda elimde g4400 işlemci var o zaten apu da yetmiyordu sadece google açıyordu.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
ekran kartım bozuldu giderken anakartımıda götürdü. ben bilgisayrımı tamire verdigimde adam ilk 3 saatlik denemesinde ekran kartının çalıştığını fakat ertesi gün denediğinde pixel pixel parazitlendiğin söyledi. yani o ekran kartına güven olmaz. şu anda ekran kartı fiyatları uçmuş durumda zaten. Vatandan kredi ile alacağım için ordan almam lazım.
peki ramleri 3200 hz yapsam performans artamı? tek kanal mı alsam daha iyi olur çift kanal mı?
Aslında almak istediğm işlemci r5 2400g ama o da vatanda yok.
bi el atarsanız sevinirim derslere de zar zor giriyorum yardımlarınız bekliyorum

bu arda elimde g4400 işlemci var o zaten apu da yetmiyordu sadece google açıyordu.
G4400 kalsın. 2. el alacağın en düşük kartlar bile o RAM'ler ile o işlemcide zaten mega düşük performans verecektir. HD 5000-6000 serisi bir kart bile bulsan 2. elden G4400 ile gider. 2200G + anakarta 2000 TL vermek ile parayı çöpe atmak eşdeğer. G4400 ile idare edin veya 2. elden kart alın. Bu arada birinden 1500 TL ödünç alın onunla 10100F + anakart + herhangi bir kart alın parayı aldığınız kişiye 1750 TL verin çok daha karlı. :d

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Baturay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
G4400 kalsın. 2. el alacağın en düşük kartlar bile o RAM'ler ile o işlemcide zaten mega düşük performans verecektir. HD 5000-6000 serisi bir kart bile bulsan 2. elden G4400 ile gider. 2200G + anakarta 2000 TL vermek ile parayı çöpe atmak eşdeğer. G4400 ile idare edin veya 2. elden kart alın. Bu arada birinden 1500 TL ödünç alın onunla 10100F + anakart + herhangi bir kart alın parayı aldığınız kişiye 1750 TL verin çok daha karlı. :D
Yazın zaten sistem alacaktım fakat bu çok ani oldu eski sistemim zaten yetiyordu dediğiniz gibi ana kart ve ekran kartı almak ölü yatırım gibi geliyor. 2. el 1151 pin 7. nesil destekli ana kart bulamadım letgo da bi bilgisayarcıda buldum oda msi h110m pro vd ye 650 tl dedi

Canxkarax

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,260
İsim
Can
ilerde takacağın ekran kart max rx570 hatta rx570 ile de darboğaz olabiliyor.

Eminertekin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,562
İsim
Emin Ertekin
Arkadaşlar yeni anakart işlemci alacağım. bütçem 2000 TL vatan bilgisayardan almak durumundayım
vatan bilgisyarda apu işlemci olarak ryzen 3 2200g var sizce yetermi? bu işlemciye ram olarak 2166mhz 2x4 8g ram takılcak (elimde o var).
Bilgisayarda photoshop, valorant, csgo, lol, gta v gibi oyunlar oynanacak ee tabi doğal olarak arka planda dc de açılık olacak (oyun oynarken). canlı derse girilecek.
Ve tabii ki de ileri bir zamanda ekran kartı takılacak (fiyatlar düşünce zaten fiyatlardan dolayı almıyorum) sizce iş görür mü ileriye dönük olur mu anakart ne almalıyım ileriye dönük olması için?
cevaplarınız bekliyorum
@Abdullah Hacıgül yardım edersen sevinirim abi
letgodan ryzen 3 3200g bak o bile daha ucuz hem temiz olanlar çok :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Baturay
anakart am4 olacağından
işlemciyi satar 3100 alıp ekran kartını da alırsınız 5500xt.
o şekirde yaparım zaten şu anki işlemci ve remi satıp 8x2 3200 mhz ram alacam
performansını ve yorumlarını gerçek bir kullanıcı gözünden açıklayacam (mesala 1080p cs go değilde 4:3 ayarlarında nasıl oluyor arkda dc açıkken yada google açıkken fps kaç oluyor gibi sistemin sınırlarını zorlayacam)
r3 2200g ye hangi anakart ile oc yapabilirim
bide şunu yaparsan performansı atar de daha çok fps alırsın dediğiniz bir şey var mı?

Top Bottom