Besim Tibuk
80+ Gold
knk zaten 8500 olduğu için artıyor işverenlerin ve satıcıların bi suçu yok yani8500 az para değil ama görgüsüz satıcılar 3 katı arttıracağı için bir sorun olacaği kesin
Orada 9k krona ne ediyor diye de bakmanı öneririm, ben asgari ücret özelinde verdim örneği ve doğru bir örnek. orda da asgari ücret alan geçinemez burada da. Ama kalkıp venezuella filan goy goy olur sadece. Kendinize geleceğinize haksızlık etmeyin. Avrupa da adamlar 1800'lü yıllarda metro yapmış sen daha hava alanına metroyu bırak adam gibi kara yolu yapamamışsın. Siz enson ne zaman duydunuz avrupada büyük bir köprü, karayolu veya hastane açıldığını, adamlar neredeyse 100 yıl önce altyapıyı bitirmiş sanayi devrimine halledip uzaya çıkmış. Biz halen İzmir İstanbul yolunu konuşuyoruz. İşte onlar bu köprüdür barajdır yoldur hastanedir para harcamadıkları için devlet gelirlerini vatandaşına yansıtabiliyor. Bizde inşallah biraz sıkıntı yaşayacağız ama çocuklarımız kardeşlerimiz ve biz ölmez sağ kalırsak 10 yıl sonra bu günleri düşünüp vay be ne sızlanmıştık ama bak değdi diyeceğiz. Çünkü 4-5 yıl sonra devlet ne hastaneye ne okula ne yola ne köprüye ne baraja ne de enerji için o kadar para harcamayacak hepsi bitmiş olacak ve oraya akan paralar biz vatandaşlara yansımaya başlayacak. Popülist olmak kızıp bağırmak kolay birde lan oğlum gerçekten ne oluyor acaba diye sormak lazım kendi kendimize. Devlet bütçesine ayrılan rakamlar ortada yarın o paralar bize dönecek. Yapılan hiçbirşey boşuna değil.Heterodoks ekonomi politikası diyenlerden bir şey beklememek lazım. Sonumuz kötü.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Verdiğin örnek yanlış olmasına rağmen bile 9 bin kron kalıyor. Arkadaşım polis memuru 7 bin TL İstanbul'da kirası var ki bu kira asgari 5500 ikendi. Şu an asgari ücretli kendi başına yaşayamaz ailesinden yardım almadan ülkenin belirli şehirlerinde. Dediğin vergiler zaten ürünleri 3 lira falan oynatacak vergiler kimseye bir yararı yok. Ürün 10 liradan 9 liraya indi, 2 ay sonra 15 lira oldu zaten. Ülkede bilimden uzaklaşıldığını Nurettin Nebati kendi ağzıyla söyledi heterodoks politikalar ile yolumuza devam ediyoruz diye. Bunların liyakatsizliği bizi bu hallere getiriyor. Rica ederim gözünüzü açın.
Hocam ne yapıldığına bakıyoruz, görüyoruz. Benim demek istediğim bu adamlardan bir şey olmaz. Size uzun uzun anlatmak düşüncelerimi yansıtmak istemiyorum şu an. Bilimden uzaklaşıp, beyin göçü veriyoruz. Ülkenin Cumhurbaşkanı da çıkıp telefon için gidiyorlar ise gitsinler diyor. Sadece bunları söyleyeyim size geri kalan size kalmış. İyi forumlar.Orada 9k krona ne ediyor diye de bakmanı öneririm, ben asgari ücret özelinde verdim örneği ve doğru bir örnek. orda da asgari ücret alan geçinemez burada da. Ama kalkıp venezuella filan goy goy olur sadece. Kendinize geleceğinize haksızlık etmeyin. Avrupa da adamlar 1800'lü yıllarda metro yapmış sen daha hava alanına metroyu bırak adam gibi kara yolu yapamamışsın. Siz enson ne zaman duydunuz avrupada büyük bir köprü, karayolu veya hastane açıldığını, adamlar neredeyse 100 yıl önce altyapıyı bitirmiş sanayi devrimine halledip uzaya çıkmış. Biz halen İzmir İstanbul yolunu konuşuyoruz. İşte onlar bu köprüdür barajdır yoldur hastanedir para harcamadıkları için devlet gelirlerini vatandaşına yansıtabiliyor. Bizde inşallah biraz sıkıntı yaşayacağız ama çocuklarımız kardeşlerimiz ve biz ölmez sağ kalırsak 10 yıl sonra bu günleri düşünüp vay be ne sızlanmıştık ama bak değdi diyeceğiz. Çünkü 4-5 yıl sonra devlet ne hastaneye ne okula ne yola ne köprüye ne baraja ne de enerji için o kadar para harcamayacak hepsi bitmiş olacak ve oraya akan paralar biz vatandaşlara yansımaya başlayacak. Popülist olmak kızıp bağırmak kolay birde lan oğlum gerçekten ne oluyor acaba diye sormak lazım kendi kendimize. Devlet bütçesine ayrılan rakamlar ortada yarın o paralar bize dönecek. Yapılan hiçbirşey boşuna değil.