Neler Yeni

Ana Konu 🚨 2023 ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI ! (₺)

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut
High living derken ne demek istiyor ?
lüks yaşam yani hocam alabildiğin şeyin en kalitelisi fln o olay
Mesaj otomatik birleştirildi:

lüks yaşam yani hocam alabildiğin şeyin en kalitelisi fln o olay
mesela telefon alıcaksın samsung yerine iphone misali, apple ürünleri tr de güzel bi para koruma aracı altından daha iyi yükseliyor :D

SadeceSeyf

80+ Gold
Ben ekonomi çok eyi yazmadım.
Şuan ağlamıyorum.
Sen hakaret banı yemiştin. ;)
Evet bugün ki gibi davransaydın ben ban falan yemezdim.Abdullah da artık bu konulara serzenişte bulunmaya başlayınca hepiniz kenara çekildiniz :D

Cermenbeyimmm sdfkjhbsdhbjgfsdhbjfnsdbnkfl

ekonomi çok iyi jordan aldım yine 2 tane
drgdgdgdfg

Shaco

80+ Bronze
Ocak ayından itibaren mi geçerli olacak? Önümüzdeki ay asgari ücretler 8500 olarak mı yatacak yani?
Ne alakcasanız çabuk alın. :D Bu yılbaşı indirimlerinde bütün parayı harcayacağım.
Şubat ayında alacağın maaş 8500 olarak yatar.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,142
İsim
Abdullah Aydoğdu
Asgari ücretli için bir şey değişmeyecek. Alım gücü aynı olacak. Ama özelde 15 bin lira maaşı olan adamın maaşı artmazsa alım gücü düşecek.
Reisimiz komünist galiba. Zengin-fakir ayrımı olmasın diye herkesi fakir yapacak.

SadeceSeyf

80+ Gold
Asgari ücretli için bir şey değişmeyecek. Alım gücü aynı olacak. Ama özelde 15 bin lira maaşı olan adamın maaşı artmazsa alım gücü düşecek.
Reisimiz komünist galiba. Zengin-fakir ayrımı olmasın diye herkesi fakir yapacak.
lan sdjfhshjdk fgsdf

OnurCiftci26

80+ Bronze
Öyle bir şey olmaz asgari ücrete zam geldiyse herkesin maaşına zam gelir. Özel sektörde tabi o patronun insiyatifine kalmış. Asgari ücrete %55 zam geldi diye %70 artıran da var %30 artıran da var.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,142
İsim
Abdullah Aydoğdu
Öyle bir şey olmaz asgari ücrete zam geldiyse herkesin maaşına zam gelir. Özel sektörde tabi o patronun insiyatifine kalmış. Asgari ücrete %55 zam geldi diye %70 artıran da var %30 artıran da var.
Özelde çalışan bir öğretmene zannetmiyorum okulun %70 zam yapacağını maaşına.

Cihangir

80+ Gold

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Mert
Kurumsal firmalarda asgari ücrete gelen zamdan daha aşağı oranda zam verilmiyor genelde. Ama tabi kaç tane böyle firma var tartışılır.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,142
İsim
Abdullah Aydoğdu
%70 artar demiyorum zaten örnek verdim. Mesela Temmuz'da asgari ücrete %30 zam gelmişti benim çalıştığım yer %47 zam yaptı. Özel sektörde yönetim kuruluna kalıyor tamamen artış oranı.
Maaşı asgari ücretten daha fazla zamlansa bile alım gücü düşecek gerçi. Hepimiz daha da fakirleşeceğiz.
Çünkü maaşına %50 zam gelir, elektriğe %300.

Top Bottom