Neler Yeni

2023 de mining karlı mı?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hayır, kârlı değil. Gerçekten elle tutulur bir kazanç getirmiyor şu an ne kazılabilen ne coin varsa.

Kazım zorluğu.

Ağdaki kazım gücü arttıkça kazım zorlaştırılır ki herkes kolay şekilde kazanç elde etmesin.

turquoise.blue

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Turquoise Blue
Hala madencilik konuları açılıyor, şaşırıyorum. Eth artık bizimle değil bunu herkes duymuştur diye düşünürken yine konu açılıyor.

wh1te

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,249
İsim
özgür küçükdoğan
İlgilendiği Kategoriler
kripto paralar,mining,OC/soğutma,donanım,borsa
Instagram
ewq_wh1te_qwe
Twitter
KucukdoganOzgur
Facebook
ozgur.kucukdogan.39
Discord
wh1te#4220
Kimsenin cidden bilmeden mining konusuna dalması deli deli eder insanı :D tek kelime ile cevap vermem gerekirse evet karlı ama bu konunun çok detayı var kardan kastım elektrikten sonra evet bazı kartlar kar bırakıyor ama bu şu an için 20-30TL'yi geçemiyor bu şimdilik 6000 serisi kartlarda geçerli ve sadece birkaç algoritmada kaspa Cortex gibi ha bir de elektiriği düşük tarifeden hesaplarsak karlı tabii ortalama 5 kartlı bir sisteme kadar 240KW'lık sınırı aşmanız zor ev kullanımı dahil o yüzden düşük tarife ile hesap yapıyorum eğer 20-30 kartlık sistemler kurma planınız varsa baştan zararına kazarsınız 6000 serisi içirisinde de en verimli kart 6600XT modeli yani karlı mı teknik olarak karlı ama mantıklı mı hayır değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hala madencilik konuları açılıyor, şaşırıyorum. Eth artık bizimle değil bunu herkes duymuştur diye düşünürken yine konu açılıyor.
Madencilik ETH'den ibaret değil açılan konuda ETH lafı bile geçmemiş mining demiş arkadaş.

Son düzenleme:

turquoise.blue

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Turquoise Blue
Kimsenin cidden bilmeden mining konusuna dalması deli deli eder insanı :D tek kelime ile cevap vermem gerekirse evet karlı ama bu konunun çok detayı var kardan kastım elektrikten sonra evet bazı kartlar kar bırakıyor ama bu şu an için 20-30TL'yi geçemiyor bu şimdilik 6000 serisi kartlarda geçerli ve sadece birkaç algoritmada kaspa Cortex gibi ha bir de elektiriği düşük tarifeden hesaplarsak karlı tabii ortalama 5 kartlı bir sisteme kadar 240KW'lık sınırı aşmanız zor ev kullanımı dahil o yüzden düşük tarife ile hesap yapıyorum eğer 20-30 kartlık sistemler kurma planınız varsa baştan zararına kazarsınız 6000 serisi içirisinde de en verimli kart 6600XT modeli yani karlı mı teknik olarak karlı ama mantıklı mı hayır değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Madencilik ETH'den ibaret değil açılan konuda ETH lafı bile geçmemiş mining demiş arkadaş.
Öncelikle bu kadar detay vermen gerekmiyordu. Konuyu açan arkadaş hiçbir konuya hakim değil görünüyor ve verdiğin bilgiler onun işine yaramaz açıkçası. Konu Ethereum başlığı altına açılmış, diğer kripto paralar başlığıda varken, bu da ek bilgi olsun. Benim esas Ethereumdan bahsetmemin sebebi Ethereum madenciliği bitirildikten sonra madenciliğin karlı olmadığı için herkes tarafından madenciliğinin bittiği kabul gördüğü gerçeğidir. Ethereum çapında karlı bir proje daha olmadığı için şu saatten sonra büyük bir sürpriz olmazsa madencilik bitti olarak kabul edilmeye devam edecek, o nedenle bu konuyu açan arkadaş gibi kişilere Ethereum dan sonra madenciliğin bittiğini söylemeye devam edeceğiz. Ben Ton + Ethereum + Epic cash madenciliğini aynı anda yapıyorken daha Ethereum madenciliği sonlanmadan önce elektrik faturası yüzünden bırakmıştım bile madenciliği. O zamandan bu zamana yine elektriğe zam geldiğini de unutmayalım.

Top Bottom