Neler Yeni

2023 Yılı Trafik Cezaları Belli Oldu

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Yeni cezalar

Ekler

• Screenshot_2022-11-04-19-39-00-361_com.instagram.android~2.jpg
    Screenshot_2022-11-04-19-39-00-361_com.instagram.android~2.jpg
    69.6 KB · Hit: 47

Nomenstra

80+ Bronze
Trafikte drift yapanların ehliyetine el konulmadıkça parasını verir yapmaya devam ederler.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
Tamamen saçma bir sistem.

Kazara kırmızı ışıkta geçersin, kazara gaza fazla basarsın, kazara kaza bile yapabilirsin ama kazara trafiği kesip drift atamazsın. Bu şekilde adam parasını bastırır istediğini yapar.
1667736583642.png

2022 yılında 9du ve + 60gün ehliyet el koyma durumu vardı şuan ehliyet konusunu bilmiyorum fakat hala duruyordur belki artmıştır.
Ayrıca kazara diye bir şey yok drift atanla fazla gaza basan arasında bir fark görmüyorum 2 tarafta suçlu sadece cezaları farklı :)

1667736698586.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamen saçma bir sistem.

Kazara kırmızı ışıkta geçersin, kazara gaza fazla basarsın, kazara kaza bile yapabilirsin ama kazara trafiği kesip drift atamazsın. Bu şekilde adam parasını bastırır istediğini yapar.
Yani para basar istediğini yapar gibi bir sistem normal trafik cezalarında bile yok puan sistemini tam bilmiyorum fakat fazla ceza yersen ehliyetinin alınmasına kadar gider.

Nomenstra

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle
2022 yılında 9du ve + 60gün ehliyet el koyma durumu vardı şuan ehliyet konusunu bilmiyorum fakat hala duruyordur belki artmıştır.
Ayrıca kazara diye bir şey yok drift atanla fazla gaza basan arasında bir fark görmüyorum 2 tarafta suçlu sadece cezaları farklı :)

Alıntıyı görüntüle

Yani para basar istediğini yapar gibi bir sistem normal trafik cezalarında bile yok puan sistemini tam bilmiyorum fakat fazla ceza yersen ehliyetinin alınmasına kadar gider.

60 gün çok komik bir süre. 5 yıl el konulsa, kimse yapmaya cesaret edemez. Cezaların caydırıcılığı yok maalesef.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
60 gün çok komik bir süre. 5 yıl el konulsa, kimse yapmaya cesaret edemez. Cezaların caydırıcılığı yok maalesef.
Gaza fazla basmaktansa trafiği durdurup drift atmasını daha mantıklı buluyorum en azından daha risksiz olduğu yerde dönüyor belki bir araca 30la çarpar.
Ayrıca 5yıl ehliyete el koymak saçma hayatım boyunca aracımla hiç drift atmadım buna rağmen 5 yıl çok saçma.
60 gün yeterli bir süre bence çünkü 5 yıl içinde tekrarlarsa ehliyetine kalıcı el konuluyor ve tekrar alması gerekiyor.

Ekstra olarak bir yorum eklemek isterim cezaların amacı bunları yapmamanı sağlamak değil caydırıcı olmak.

Son düzenleme:

Nomenstra

80+ Bronze
Gaza fazla basmaktansa trafiği durdurup drift atmasını daha mantıklı buluyorum en azından daha risksiz olduğu yerde dönüyor belki bir araca 30la çarpar.
Ayrıca 5yıl ehliyete el koymak saçma hayatım boyunca aracımla hiç drift atmadım buna rağmen 5 yıl çok saçma.
60 gün yeterli bir süre bence çünkü 5 yıl içinde tekrarlarsa ehliyetine kalıcı el konuluyor ve tekrar alması gerekiyor.

Adam karısını doğuma yetiştirecek, çocuğunun boğazına takılan bir şeyi çıkarttırmak için hastaneye gidecek, kalp krizi geçiren birinin acilen hastaneye götürülmesi gerekiyor, polis acilen bir olaya müdahale etmek zorunda, yangın çıkmış itfaiye aracı söndürmeye gidiyor ama bakıyorsun itin biri trafiği kesmiş keyif için drift atıyor.

Haklısın, farkında olmadan 70km limitte 80 km hız yapmak, drift atmaktan daha kötü bir eylem.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
Adam karısını doğuma yetiştirecek, çocuğunun boğazına takılan bir şeyi çıkarttırmak için hastaneye gidecek, kalp krizi geçiren birinin acilen hastaneye götürülmesi gerekiyor, polis acilen bir olaya müdahale etmek zorunda, yangın çıkmış itfaiye aracı söndürmeye gidiyor ama bakıyorsun itin biri trafiği kesmiş keyif için drift atıyor.

Haklısın, farkında olmadan 70km limitte 80 km hız yapmak, drift atmaktan daha kötü bir eylem.
İlk cümlen için şunu söylemem lazım haklısın ama siren sesini duyunca veya birileri uyarmasına rağmen devam ediyorsa hapis cezasına kadar gidilmeli bence ben normal bir eylemden bahsediyorum Ayrıca rastlıyor musunuz bilmiyorum fakat şuana kadar önümde drift atan birine denk gelmedim şahsen pek cesaret edemiyorlar fiyatlardan dolayı :D

2. yoruma gelirsek hızlı olması 70 den 80 değil adam 70lik yolda makas atıyor bunu mu desem veya 130 ile fişek gibi geçmesi mi desem :D
yoksa zaten 70lik yolda 77 kadar yasal 80 hızlı sayılmaz yani

Top Bottom