2070S'i idare edecek sistem

Gelewera

80+
Reaksiyon skoru
102
Selamlar dostlar yakın zamanda MSI 2070S Gaming X Trio ekran kartı almayı düşünüyorum ancak 1920x1080 de veya 2k altı çözünürlükte oynarsam problem yaşar mıyım? Diğer forumlarda gördüm "2070s 2k kartıdır, UHD de oynarsan işlemci zorlanır" gibi yorumlar vardı. Sizin düşünceniz nedir?

Birde R5 2600X - MSI B450 BAZOOKA - CORSAIR VS 600W 80+'lı sistem bu kartta sorun yaşatır mı? (3 ay içinde yeni işlemci alacağım karttan sonra)

Sorun yaratmaz ama zaten siz de yazmışsınız
Darboğaz olur

Sorun yaratmaz ama zaten siz de yazmışsınız
Darboğaz olur
Darboğaz yaşamamın sebebi nedir acaba? Bir arkadaşım r5 2600 ile 2070s kullanıyor 1 haftadır bir sorun yaşamadı. Pek bilgim olmadığı için soruyorum.

Darboğaz yaşamamın sebebi nedir acaba? Bir arkadaşım r5 2600 ile 2070s kullanıyor 1 haftadır bir sorun yaşamadı. Pek bilgim olmadığı için soruyorum.
İşlemci besleyemiyor hele 1080p de besleyemez

2k belki 4k yı kaldıracak bir sistem neden 1080p yi kaldıramıyor gibi saçma bir soru sormak istiyorum. İşlemci + ekran kartı uyumu hakkında hiç bilgim olmadığı için öğrenmek istiyorum. Peki nasıl bir işlemci önerirsiniz?

2k belki 4k yı kaldıracak bir sistem neden 1080p yi kaldıramıyor gibi saçma bir soru sormak istiyorum. İşlemci + ekran kartı uyumu hakkında hiç bilgim olmadığı için öğrenmek istiyorum. Peki nasıl bir işlemci önerirsiniz?
siz 1080p de kullansanız da 2k da kullansanız da işlemci gerektiğinde %100 kullanır ama 1080pde ekran kartınız neredeyse hiç bir zaman %100 olmaz diye biliyorum

Çözünürlük arttıkça işlemciye binen yük azalır, durum böyle olunca ekran kartını beslemek kolaylaşır, yani durum böyle.

Cozunurluk arttikca ekran karti on plana cikmaya baslar, islemcinin yuku azalir ekran karti daha cok devreye girer.
2k ve 4k da sorun yaşamazsiniz.
2070s 1080p icin tasarlanmis bir kart degil.
O kartin hakki 2k dir.
Bu yuzden tercih edebilirsiniz, cok guclu bir karttir.

Elimde olan monitör bu. Bu monitör 1920x1080 üzerine çıkamıyor mu? Ya da böyle bir şey mümkün mü?
2k ya da cikar 4k'ya da fakat sanal 2k ve sanal 4k olur.
Piksellesme artar, cozunurluk gercek 2k veya gercek 4k monitorler kadar keskin olmaz. Oyunun monitorune 2k olarak yolladığı renderi 1080p yapacaktir.1440p deki pikselleri sıkıştırarak 1080p halinde sunacaktir. Elbette 1080p den iyi bir goruntu alinacaktir fakat netlik ve keskinlik gercek bir 2k monitore gore dusuk olacaktir.

Sizin yeriniz de olsam o işlemciyi almazdım o ekran kartına.

Sizin yeriniz de olsam o işlemciyi almazdım o ekran kartına.
Elimde ki sistemi güçlendirmek istiyorum 2070s gibi bir kartı 4800 gibi bir fiyata almakta çok uygun gözüküyor.

Geri