İmzana göre Anakartın b450 ekran kartında rx 6600. Bütçene göre 5500 senin sistemin için fazlasıyla yeterli bir işlemci. 5600 de alsan anakartından dolayı PCIe 4.0 kullanamayacaksın.İkinci el fiyatlarıda sıfırlarından farksız durumda. Bir iki tane uygun gördüm yazdım ancak dönüş yaparlar mı bilmiyorum
Bütçe çıkart zorlarsam belki ama gerçekten zorlamam gerekecektir. Şu an çoğu oyunda kaliteli ekran kayıtları alamıyorum alsam bile kasıyor. Dolayısıyla bu sorunu çözmem gerekiyor. Eğer bu sorun 5600'de olmayacaksa 5600'ü almak için durumumu zorlarım.İmzana göre Anakartın b450 ekran kartında rx 6600. Bütçene göre 5500 senin sistemin için fazlasıyla yeterli bir işlemci. 5600 de alsan anakartından dolayı PCIe 4.0 kullanamayacaksın.
Render performansı olarak 5600 ve 5500 arasında bir fark yok.
Oyun performansı konusunda da devasa fark olmadığını söyleyebilirim. Youtubedaki incelemelerde doğal olarak çok güçlü ekran kartları kullanılıyor. İşlemcilerin gerçek farkı bu ekran kartları kullanıldığında ortaya çıkıyor ama RX 6600 için iki işlemcide de çoğu oyunda hemen hemen aynı fpsi alırsınız.
Bütçe varsa 5600 alınmalı ama bütçe yoksa 5500 alınır kesinlikle
Ekran kaydını işlemciden mi alıyorsunuz ?Bütçe çıkart zorlarsam belki ama gerçekten zorlamam gerekecektir. Şu an çoğu oyunda kaliteli ekran kayıtları alamıyorum alsam bile kasıyor. Dolayısıyla bu sorunu çözmem gerekiyor. Eğer bu sorun 5600'de olmayacaksa 5600'ü almak için durumumu zorlarım.
5500 veya 5600 alırsanız işlemci üzerinden ekran kaydı alabilirisiniz ,oyun içi drop sorunu da olmayacaktır ama Ekran kartının encoderı dururken işlemciden kayıt almazdım ben. İşlemciden kayıt alırsanız oyunda aldığınız fps düşüyorAlıntıyı görüntüle
Şu an için ekran kartından almaktayım, işlemci zaten %100 yükte çalışıyor ekran kartını beslemek için.