2200 TL AMD İşlemci Önerisi

NanyaRevB

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
716
Merhabalar,
İmzamdaki sistem için işlemci arıyorum. Bütçem 2.200 TL
Yazılım geliştiriyorum aynı zamanda oyunlarda aldığıım klipleri editliyorum.

2200 lira bütçede alabileceğin tek işlemci var, R5 5500.

Üstüne biraz koy 5600 al farkı hisset

5600'ün en uygunu 3 bin TL civarında, mevcut işlemcim satıldığı için işlemcisizim. Ne yapacağımı bilmiyorum şu an.
5500 ile 5600 arasında ön bellek farkı çok var. Çok karasızım şu an.

İkinci el olsun 5600 al.İşlemci kolay kolay bozulan bir parça değil

Arkadaşa katılıyorum ikinci el de olsa 5600 al. Daha sonra da gerekirse kule tipi takarsın tadından yenmez.

İkinci el olsun 5600 al.İşlemci kolay kolay bozulan bir parça değil
İkinci el fiyatlarıda sıfırlarından farksız durumda. Bir iki tane uygun gördüm yazdım ancak dönüş yaparlar mı bilmiyorum

İkinci el fiyatlarıda sıfırlarından farksız durumda. Bir iki tane uygun gördüm yazdım ancak dönüş yaparlar mı bilmiyorum
İmzana göre Anakartın b450 ekran kartında rx 6600. Bütçene göre 5500 senin sistemin için fazlasıyla yeterli bir işlemci. 5600 de alsan anakartından dolayı PCIe 4.0 kullanamayacaksın.

Render performansı olarak 5600 ve 5500 arasında bir fark yok.

Oyun performansı konusunda da devasa fark olmadığını söyleyebilirim. Youtubedaki incelemelerde doğal olarak çok güçlü ekran kartları kullanılıyor. İşlemcilerin gerçek farkı bu ekran kartları kullanıldığında ortaya çıkıyor ama RX 6600 için iki işlemcide de çoğu oyunda hemen hemen aynı fpsi alırsınız.

Bütçe varsa 5600 alınmalı ama bütçe yoksa 5500 alınır kesinlikle

İmzana göre Anakartın b450 ekran kartında rx 6600. Bütçene göre 5500 senin sistemin için fazlasıyla yeterli bir işlemci. 5600 de alsan anakartından dolayı PCIe 4.0 kullanamayacaksın.

Render performansı olarak 5600 ve 5500 arasında bir fark yok.

Oyun performansı konusunda da devasa fark olmadığını söyleyebilirim. Youtubedaki incelemelerde doğal olarak çok güçlü ekran kartları kullanılıyor. İşlemcilerin gerçek farkı bu ekran kartları kullanıldığında ortaya çıkıyor ama RX 6600 için iki işlemcide de çoğu oyunda hemen hemen aynı fpsi alırsınız.

Bütçe varsa 5600 alınmalı ama bütçe yoksa 5500 alınır kesinlikle
Bütçe çıkart zorlarsam belki ama gerçekten zorlamam gerekecektir. Şu an çoğu oyunda kaliteli ekran kayıtları alamıyorum alsam bile kasıyor. Dolayısıyla bu sorunu çözmem gerekiyor. Eğer bu sorun 5600'de olmayacaksa 5600'ü almak için durumumu zorlarım.

Bütçe çıkart zorlarsam belki ama gerçekten zorlamam gerekecektir. Şu an çoğu oyunda kaliteli ekran kayıtları alamıyorum alsam bile kasıyor. Dolayısıyla bu sorunu çözmem gerekiyor. Eğer bu sorun 5600'de olmayacaksa 5600'ü almak için durumumu zorlarım.
Ekran kaydını işlemciden mi alıyorsunuz ?

Ekran kaydını işlemciden mi alıyorsunuz ?
1673360464161.png

Şu an için ekran kartından almaktayım, işlemci zaten %100 yükte çalışıyor ekran kartını beslemek için.

Alıntıyı görüntüle
Şu an için ekran kartından almaktayım, işlemci zaten %100 yükte çalışıyor ekran kartını beslemek için.
5500 veya 5600 alırsanız işlemci üzerinden ekran kaydı alabilirisiniz ,oyun içi drop sorunu da olmayacaktır ama Ekran kartının encoderı dururken işlemciden kayıt almazdım ben. İşlemciden kayıt alırsanız oyunda aldığınız fps düşüyor

Geri