Neler Yeni

24 SAATTEN SONRA AŞIRI DERECE KASMA

ByQool

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
çağatay yalman
Arkadaşlar bir bilgisayar dizdim ve bilgisayarımda bir sorunla karşılaşıyorum bilgisayarım 24 saat açık kaldıktan sonra aşırı derece kasma meydana geliyor format attım düzelmedi cpu ısısı 35 45 arası değişiyor daha fazla yükselmiyor mesela nasıl bir kasma meydana geliyor 24 saatten sonra chrome sekmesi açamıyorum görev yöneticisini açamıyorum fare bazen ağır çekimde gidiyor sorunu bulamadım lütfen anlayan arkadaşlardan yardım talep ediyorum

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Arif Dağcı
Arkadaşlar bir bilgisayar dizdim ve bilgisayarımda bir sorunla karşılaşıyorum bilgisayarım 24 saat açık kaldıktan sonra aşırı derece kasma meydana geliyor format attım düzelmedi cpu ısısı 35 45 arası değişiyor daha fazla yükselmiyor mesela nasıl bir kasma meydana geliyor 24 saatten sonra chrome sekmesi açamıyorum görev yöneticisini açamıyorum fare bazen ağır çekimde gidiyor sorunu bulamadım lütfen anlayan arkadaşlardan yardım talep ediyorum
Ramler şişiyor diye biliyorum önbelleğini temizlemesi için kapatıp açmak gerekiyor bilgisayarı

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alperen
24 saat pc açık kalırsa pc napsın biraz kapatında pc kendine gelsin

ByQool

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
çağatay yalman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ramler şişiyor diye biliyorum önbelleğini temizlemesi için kapatıp açmak gerekiyor bilgisayarı
evet kapatıp açılınca düzeliyor ama arkadaşlarımın bilgisayarları aylardır açık kalıyor bir şey olmuyo

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Kerem Eldes
24 saat pc açık kalırsa pc napsın biraz kapatında pc kendine gelsin
Böyle mantık mı olur ben bilgisayarımı haftalarca açık tuttuğumu biliyorum sıkıntısız bence normal değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Talha Keyhidar
evet kapatıp açılınca düzeliyor ama arkadaşlarımın bilgisayarları aylardır açık kalıyor bir şey olmuyo
Bilgisayarın tüm bileşenlerinin sıcaklığını kontrol et. CPU, GPU, Ram, Anakart, SDD, HDD.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaşanan durum normal değil. İster 24 saat olsun isterse daha fazlası, bu kadar kasması normal değil.

ByQool

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
çağatay yalman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarın tüm bileşenlerinin sıcaklığını kontrol et. CPU, GPU, Ram, Anakart, SDD, HDD.

Yaşanan durum normal değil. İster 24 saat olsun isterse daha fazlası, bu kadar kasması normal değil.
CORE TEMP DEN sıcaklık max 50 dereceyi görüyor daha fazlasına yükselmiyo

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,602
İsim
Hakanbey
İşlemcinin frekans hızlarını kontrol edermisin Bazen gördüğümüz sıcaklıklar bizi yanıltabilir sistemin optimumum sıcaklık değerleri vardır mesela işlemcin 5ghz de 50 derecede çalışabiliyorsa belli bir süre sonra sıcaklık artınca örnek vereyim anlık 70-80 lere çıktı diyelim hemen işlemci sıcaklığı 50 ye düşürebilmek için frekansı 1ghz düşürebilir evet ozaman kontrol ettiğinde sıcaklık 50 derece görürsün ancak pc deli gibi kasar donar kitlenebilir.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,507
İsim
Arda doğan
24 saat ne yapıyon aga sen bide 24 saat sonrasıdamı bilgisayar başındasın bilgisayar ne yapsın ramlar doluyor temizleme yapması gerekiyor aç kapa yap devam et

Böyle mantık mı olur ben bilgisayarımı haftalarca açık tuttuğumu biliyorum sıkıntısız bence normal değil
Bi insan bilgisayarını niye 7/24 açık bırakır ki işi yoksa oyun veya film falan için insan o kadar ekrana bakamaz zaten gözü direk bozulur 2.hafta göz doktoruna gider kuruluktan😃

Top Bottom