Neler Yeni

Çözüldü✓ 24k Sistem H.O mu G.O mu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet Faruk Özsoy
Hocam 24k ya bana biraz pahalı gibi geldi parçalara bakınca bence 20-22k arası ortalama fiyat olurmuş ama kötü de değil aldıysan h.o
hocam bende emin olamıyorum bir türlü. 12400f'in ısındığı bir gerçek ortalama 600-1000 arasına kule tipi veya 1.5k-2.5k fiyat bandında sıvı soğutucu almam gerekicek. E bu durumda direkt 2.Pcyi mi alsaydım diye sorgulamıyor değilim.

lusiancan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
CAN UYGUR
hocam bende emin olamıyorum bir türlü. 12400f'in ısındığı bir gerçek ortalama 600-1000 arasına kule tipi veya 1.5k-2.5k fiyat bandında sıvı soğutucu almam gerekicek. E bu durumda direkt 2.Pcyi mi alsaydım diye sorgulamıyor değilim.
bende halihazırda 12400f kullanıyorum stok soğutucu ile fazla bi ısınma söz konusu değil normal oranlarda ısınıyor tabi bende kasa olarak gt301 var önü mesh olduğundan ve kasa önünü kapatacak herhangi bir engel olmadığından gayet memnunum sıcaklık değerlerinden benim demek istediğim ben bu sistemi 2022 nisan ayında 16.5k ya topladım 12400f, dual 3060 , prime b660, xpg 8x2 ram, firecuda 3500/2500 ssd, asus tuf 750b psu ve şu anda da baktığımda fiyatlarda pek bir değişiklik yok o zamandan bu zamana yani benim parçaların bazıları daha kaliteli olmasına rağmen sadece 3070ti var diye bu kasanın 24k olması fazla geldi bana çünkü benim ekran kartımla arasında fiyat olarak sadece 5k fark var o da benim diğer parçaların fiyatlarını çıkarırsak 3-4k max fark olması lazım o yüzden bir tık pahalı geldi ama ileride ne olur bilemem zamlanır belki de

Muhammet Emir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Muhammet Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyunlar, Teknolojik Gelişmeler, Borsa, Ticaret, Kripto
Arkadaşlar attığım resimlerdeki ilk sistemi yaklaşık 24kya geliştirilmiş haliyle satın aldım. Yorumlarınızı bekliyorum. Değmiş mi sizce ? Buna karşılık olarak ikinci resimdeki sistemi almayı düşünüyordum(35k) ama fiyat farkına değmeyeceğini düşündüm. Fikirlerinizi alabilirsem sevinirim :)

Bu fiyat bandında malzemeleri daha kaliteli bir sistem bilginiz varsa iptal edip onu da alabilirim. Tavsiyelere hala açığım yani. Bu arada Mantis ve aldığım sistem arasında vade farkı dahil her şey hesaplandığında 2400 lira civarında bir fark oluyor. Mantis sistemin ekran kartı ,ana kartı , kasası ve psu (psu konusunda benimki Cooler Master CMP510 650W 80+ Bronze , Mantisde ASUS TUF GAMING 650B 650W 80+ Bronze PSU Güç Kaynağı mevcut asus tuf daha iyi gibi geliyor ama tam bir bilgim yok)
benimkinden iyi olmasına karşılık benim aldığım sistemde 32gb ramli ve işlemcinin 5600den iyi olması ve 2400 lira daha ucuz olmasıyla öne çıkıyor. Aradaki fiyat farkı bu dediklerim konusunda eder gibi hissettiriyor dolayısıyla iptal etmeyi de düşünmüyor değilim ama siz ne düşünüyorsunuz?

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
anakart sisteme göre bir tık pahalı hocam 24k lık bir sisteme göre onun dışında m2 ssd 500 gb olmaması lazım bu dönemde bana 1.2tb bile zor yetiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet Faruk Özsoy
anakart sisteme göre bir tık pahalı hocam 24k lık bir sisteme göre onun dışında m2 ssd 500 gb olmaması lazım bu dönemde bana 1.2tb bile zor yetiyor
hocam en yakın zamanda kendime 1tb kc3000 ssd alacağım. Bir süre idare eder diye umuyorum. Dönem içerisinde geliştirmelere para ayırabildikçe bakarım diye düşündüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende halihazırda 12400f kullanıyorum stok soğutucu ile fazla bi ısınma söz konusu değil normal oranlarda ısınıyor tabi bende kasa olarak gt301 var önü mesh olduğundan ve kasa önünü kapatacak herhangi bir engel olmadığından gayet memnunum sıcaklık değerlerinden benim demek istediğim ben bu sistemi 2022 nisan ayında 16.5k ya topladım 12400f, dual 3060 , prime b660, xpg 8x2 ram, firecuda 3500/2500 ssd, asus tuf 750b psu ve şu anda da baktığımda fiyatlarda pek bir değişiklik yok o zamandan bu zamana yani benim parçaların bazıları daha kaliteli olmasına rağmen sadece 3070ti var diye bu kasanın 24k olması fazla geldi bana çünkü benim ekran kartımla arasında fiyat olarak sadece 5k fark var o da benim diğer parçaların fiyatlarını çıkarırsak 3-4k max fark olması lazım o yüzden bir tık pahalı geldi ama ileride ne olur bilemem zamlanır belki de
Hocam sizin pcyle arada ekran kartı ve ram dışında çok bir fark yok gibi gerçekten. Kısa bir baktım eğer anakart modeliniz prime b660 plus modeliyse benimkinden daha iyi gözüküyor. Ssd zaten bariz fark ediyor psu da sertifikayı dahil edersek aynı denebilir belki. Genel olarak oyunda vs sıcaklık değerleriniz nasıl acaba ? Benim kasamda mesh bir kasa kule tipine gerek olur mu bilemediğimden soruyorum.

Son düzenleme:

lusiancan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
CAN UYGUR
Hocam sizin pcyle arada ekran kartı ve ram dışında çok bir fark yok gibi gerçekten. Kısa bir baktım eğer anakart modeliniz prime b660 plus modeliyse benimkinden daha iyi gözüküyor. Ssd zaten bariz fark ediyor psu da sertifikayı dahil edersek aynı denebilir belki. Genel olarak oyunda vs sıcaklık değerleriniz nasıl acaba ? Benim kasamda mesh bir kasa kule tipine gerek olur mu bilemediğimden soruyorum.
Tam olarak verrileri söyleyemem ancak benim masam eski çalışma masasıydı kenarında pc kasası için bölmesi vardı ben kasayı oraya koymuştum ve önünde kapak mevcuttu kapağı kapalı kullanırken aşırı ısınıyordu bende işlemcide stok soğutucu var 70-80 derece cs gibi oyunlarda normal heralde diyordum ancak sonra kasanın önünü kapatan kapağı söktüm ve kasanın önü açıldı sonra sıcaklık tamamen düştü şu an cs de 55- 65 arası sıcaklık değerleri eksiği vardır fazlası yoktur. Gta 5, pubg, rdr2, f1, dying light gibi oyunlarda da 80 leri buluyor ve bence gayet normal öyle aşırı bi sıcaklıkta hissetmiyorum. Zaten o gün hikayeli yada işlemci ve ekran kartını zorlayacak oyunlar oynayacaksam bios tan kasa ve işlemci fanını turbo moda alıyorum bu şekilde sıcaklık daha da az seviyelere düşüyor ve gayet memnunum şimdilik

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,807
Üyeler
161,916
Son üye
Darp
Top Bottom