HoYeon Jung
80+ Gold
- Bütçe
- 2500
Arkadaşlar iyi günler. Sizlere bir sorum olacak. Ben kendi çapımda bir bilgisayar toplamaya çalıştım ve bilgisayarın fiyatı ortalama olarak 2500TL gibi bir şey oldu. Sistem özelliklerini kabaca yazıyorum.
İşlemci: X3440 (aliexpress'den alıcağım. sanırsam sıfır ilan)
Ekran kartı: RX460 (sahibinden'den alacağım.)
RAM: 2X4 1600MHZ (Bunları da aliexpress'den alacağım. Bunlarda 0) (MHZ değerleri 1333MHZ de olabilir. Anakarta göre karar vereceğim.)
Anakart: Markasını tam bilmiyorum ama 1156 PİN anakart. (2.el)
SSD: Patriot 120GB SSD (SIFIR)
HDD: 7200RPM 500GB HDD (SIFIR)
Kasa ve PSU'ya daha karar veremedim. Uygun fiyata bulursam 500W'lık güzel 0 PSU alabilirim. Kasayı 2.el alacağım. Dediğim gibi uygun fiyata bulamazsam 2.elden kasa/PSU almayı düşünüyorum.
Bu sistemde oynayacağım oyunlar küçük oyunlar. Lakin bildiğim kadarıyla bazı yeni oyunları düşük ayarlarda oynayabilirim? Fiyatı 2500TL gibi bir şey yapıyor. 500TL civarında monitör bulmaya çalışacağım. Eğer bulamazsam 300TL daha ekleyip 0 75HZ bir monitör alabilirim. Sizlere sorum şu aslında. Bu sistem parasını hak ediyor mu? Alırsam sıkıntı çıkartır mı?
İşlemci: X3440 (aliexpress'den alıcağım. sanırsam sıfır ilan)
Ekran kartı: RX460 (sahibinden'den alacağım.)
RAM: 2X4 1600MHZ (Bunları da aliexpress'den alacağım. Bunlarda 0) (MHZ değerleri 1333MHZ de olabilir. Anakarta göre karar vereceğim.)
Anakart: Markasını tam bilmiyorum ama 1156 PİN anakart. (2.el)
SSD: Patriot 120GB SSD (SIFIR)
HDD: 7200RPM 500GB HDD (SIFIR)
Kasa ve PSU'ya daha karar veremedim. Uygun fiyata bulursam 500W'lık güzel 0 PSU alabilirim. Kasayı 2.el alacağım. Dediğim gibi uygun fiyata bulamazsam 2.elden kasa/PSU almayı düşünüyorum.
Bu sistemde oynayacağım oyunlar küçük oyunlar. Lakin bildiğim kadarıyla bazı yeni oyunları düşük ayarlarda oynayabilirim? Fiyatı 2500TL gibi bir şey yapıyor. 500TL civarında monitör bulmaya çalışacağım. Eğer bulamazsam 300TL daha ekleyip 0 75HZ bir monitör alabilirim. Sizlere sorum şu aslında. Bu sistem parasını hak ediyor mu? Alırsam sıkıntı çıkartır mı?