Neler Yeni

250SR ile R25 arasındaki +120.000₺ değecek bir fark mı?

Qajin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Qajin Çiftçi
bak bu bilgi yanlış. tüm tek silindirli motorlar aynı titreşim seviyesine sahip değildir. aralarında belki de açık ara en çok titreyen motorlardan biri de duke 125 250 390'dır ( aman aman bir titremesi var ) duke serisinde keyif 790 duke'den sonra başlar. zaten 125 250 ve 390'lıklar hindistanda toplanıyor. ben şahsen bu üç alt seviye duke'ü beğenmiyorum. ( genel parça kalitesi bana zayıf geliyor ) özetle her halükarda tek silindirlili bloklar titrer. ama minimalize eden motor markaları da mevcuttur. çin malından ziyade duke serisi titrese de taş gibidir. tercih edilebilir. ktm'nin ürettiği bu motorları satın alan kesim titreşime pek bakmaz tek silindirin ürettiği güce hastadır. bu sınıfta emsalleri de yok. ben alırım pata pata gaz açarım tekere gelirim yanların ne kadar fırlamalık varsa yaparım hafifte olsun virajada girerim yapışsın yola diyenlerin motorudur. ufakta tecrübe ister 390 duke. 250 duke daha uysaldır. 125'lık zorunda kalınmadıkça alınmamalıdır. genel olarak titreşim konusunda bi açıklama daha yapayım duke serileri için. bu motorlar şehir içi motorudur. alırım uzun yola giderim derseniz işte o zaman uyuşan ayaklar eller falan sıkıntı çekersiniz. duke alacak olanlar yada kullananlar bu motorları şehir içi kullanım için almaktalar. zaten firma da geçmişte bir kaç kataloğunda yada reklamında bunun altını çizdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ktm almak istiyorsunda hocam boy kaç ? :) duke oldukça küçük bir motor. kimse belirtmemiş ama söyleyim.
178

SUZUKİ GSX-R 250 tavsiye ederim. 1 buçuk sene kullandım çok memnundum.
Knk aklımda o da varda yenisi yok pek piyasada eskilerde sıkıntı temiz bulmao zor

bak bu bilgi yanlış. tüm tek silindirli motorlar aynı titreşim seviyesine sahip değildir. aralarında belki de açık ara en çok titreyen motorlardan biri de duke 125 250 390'dır ( aman aman bir titremesi var ) duke serisinde keyif 790 duke'den sonra başlar. zaten 125 250 ve 390'lıklar hindistanda toplanıyor. ben şahsen bu üç alt seviye duke'ü beğenmiyorum. ( genel parça kalitesi bana zayıf geliyor ) özetle her halükarda tek silindirlili bloklar titrer. ama minimalize eden motor markaları da mevcuttur. çin malından ziyade duke serisi titrese de taş gibidir. tercih edilebilir. ktm'nin ürettiği bu motorları satın alan kesim titreşime pek bakmaz tek silindirin ürettiği güce hastadır. bu sınıfta emsalleri de yok. ben alırım pata pata gaz açarım tekere gelirim yanların ne kadar fırlamalık varsa yaparım hafifte olsun virajada girerim yapışsın yola diyenlerin motorudur. ufakta tecrübe ister 390 duke. 250 duke daha uysaldır. 125'lık zorunda kalınmadıkça alınmamalıdır. genel olarak titreşim konusunda bi açıklama daha yapayım duke serileri için. bu motorlar şehir içi motorudur. alırım uzun yola giderim derseniz işte o zaman uyuşan ayaklar eller falan sıkıntı çekersiniz. duke alacak olanlar yada kullananlar bu motorları şehir içi kullanım için almaktalar. zaten firma da geçmişte bir kaç kataloğunda yada reklamında bunun altını çizdi.

ktm almak istiyorsunda hocam boy kaç ? :) duke oldukça küçük bir motor. kimse belirtmemiş ama söyleyim.
KTM RC 250 hakkında ne düşünüyorsun kmk

Son düzenleme:

m.sari

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa Sarısoy
CF Moto'da parça problemi çözülmeden(çözülecek gibi de durmuyor, en ufak bir şey lazım olsa aylarca bekleyebiliyorsun) yanına yaklaşmayın bence. Ama en basitinden R25 2014'ten beri(yanılmıyorsam) TR pazarında. Ha aradaki fiyat farkına gelecek olursak motoru alırım en ufak elektronik sıkıntı yaşamam, kaza, yan yatırma vs. de olmaz diyorsan(nasıl olabilir bilmiyorum) 250SR al.
CF moto sorunları büyük aşamada çözüldü eskide kaldı onlar artık bende 250sr mevcut, fp açısından başarılı motor ama başlangıç içinse önermem parçası pahalı

GirayHan

80+ Platinum
178

Knk aklımda o da varda yenisi yok pek piyasada eskilerde sıkıntı temiz bulmao zor

KTM RC 250 hakkında ne düşünüyorsun kmk
Olabilir tek silindir olduğunu unutmamak lazım ktm'ye özel ek titreşim de mevcut.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
CF moto sorunları büyük aşamada çözüldü eskide kaldı onlar artık bende 250sr mevcut, fp açısından başarılı motor ama başlangıç içinse önermem parçası pahalı
Olabilir tek silindir olduğunu unutmamak lazım ktm'ye özel ek titreşim de mevcut.
Hocam Duke serisinde yeni far tasarımı haricinde gayet yakışıklı bence. Hangi modeli beğenmiyorsunuz örneğin? 2020-2022 kasa Duke 390lar falan bebek gibi.
Bu yazına ithafen diyorum kesinlikle değer. Cf moto ve diğer Çin mallarının belli bir kesimi ölüm makinesi + Çöp
Getirseler Şu CBR250RR ortalıkta R25 falan kalmayacakta. Dümbük Honda hem arabada hem motosiklette türkiyeyi hiç sallamıyor.
R25 gerçekten çok güzel motosiklet popüler yakışıklı. ama sen buna rakip getirmezsen oda fiyatını arşa çıkarır tabii ki.

Bizim işimizi çözse çözse honda çözer yoksa 300 de isterler 500 de isterler.

Bu iş birazda iphone samsung mevzusu gibi. R25 i şimdi alırsın lan pahalı aldık ama dersin. Satacağın zamanda ona göre diğer motorlar 1,5x yaparken R25 2,5x yapmış olur mesela. Yoksa Bajaj CF falan hojdur ema en nihayetinde samsungtur yani
125'lik düşünenler için ne önerebilirsin? Başlangıç adı altında hangi 125 A1 ehliyetin yettiği bir motor mantıklı? 250cc'ye geçene kadar en azından bir süreliğine 125cc kullanabilirim.

Bu arada konuya karşı ilgili olduğunuz için teşekkür ederim 🙏🏼

GirayHan

80+ Platinum
125'lik düşünenler için ne önerebilirsin? Başlangıç adı altında hangi 125 A1 ehliyetin yettiği bir motor mantıklı? 250cc'ye geçene kadar en azından bir süreliğine 125cc kullanabilirim.

başlangıç aşamasında yedek parçası bol motor bloğu sağlam yakıtı az bir model satın al. Yeni başlayacağın için düşme kalkma durumları olasıdır. sana 10 bin lira grenaj parası kitlemeyen markalara bak. ktm'nin yedek parçaları oldukça pahalıdır bu arada.

boyuna kilona uygun dik oturuş pozisyona sahip motorlara yönel. marka model olarak araştırma kısmı sende. ben x şu modele yönel diyemem. markaları sayayım. ucuzdan pahalıya ( yedek parça bakım maaliyeti vb )

1. bajaj
2 honda
3 suzuki
4 yamaha
5 ktm
6 kawasaki
1'e bajaj'ı koymamın sebebi fiyatına göre nispeten kaliteli oluşu geçmişte ktm'den edindikleri tecrübeyi motosikletlerine güzel uygulamalarıdır. sorunsuz demiyorum ama bir çinliye göre çok daha sorunsuzlar. ülkede ustaları çok yedek parçası bol ve ucuz 2.'eli hızlı az yakıyorlar ve sana kolay masraf çıkarmazlar. öyle cf motoda ki gibi göstergeleri 20 30 bin lira da değil :D

asmarena6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
Berk Era

125cc motorlara istenen fiyatlar neredeyse 200-250cc motor fiyatı. üstelik ikinci elide inanılmaz yavaş.

benim önerim yaş tutuyorsa kafadan A ehliyeti alıp ehliyet işinden kurtulmak. sonrada da bajaj 200cc ns olur rs olur ne hoşuna gidiyosa alıp başlamak.

yoksa 125 cc de vitesli motor alacağıma trafik tecrübe denge kurmayı öğreneyim dersen scooter al bence motor işine girme.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
125cc motorlara istenen fiyatlar neredeyse 200-250cc motor fiyatı. üstelik ikinci elide inanılmaz yavaş.

benim önerim yaş tutuyorsa kafadan A ehliyeti alıp ehliyet işinden kurtulmak. sonrada da bajaj 200cc ns olur rs olur ne hoşuna gidiyosa alıp başlamak.

yoksa 125 cc de vitesli motor alacağıma trafik tecrübe denge kurmayı öğreneyim dersen scooter al bence motor işine girme.
Bana da başlangıç motoru olarak scooter tip almak daha mantıklı geliyor. Vitesli motor ile alıp veremediğim bir şey yok, ilk süreçlerde scooter falan da işimi görse yeter. Düşük cc vitesli motorda pratik yapma gibi bir derdim çok da yok. Zaten büyük ihtimalle 17 yaşlarındayken daha A ehliyetine yaş yettiremeden 250cc'ye binmiş olurum.

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,862
İsim
Can BOZKURT
250cc motorlar için ilanlar arasında gezinirken aklıma bir an CF Moto 250SR falan geldi, dışarıda gördüğümde falan böyle karizmatik duruyordu diye fiyatını merak ettim. Baktığımda 250SR 2024 modeli 150.000₺ hatta daha düşükken R25 ABS 2023 modeller 230-240.000₺ falan. Bu aradaki on binlerce farka değecek kadar ne var? Daha doğrusu çift silindir motorlu olan bir R25 almak yerine tek silindir 250SR alsam daha mı mantıklı olur? Aradaki o kadar fiyat farkının sebebi tam olarak ne?
Var en basit olarak Blok, krank, subap gibi parçalar daha sağlam ancak R25/MT25 e 300 lirada vermeyin.

Bana da başlangıç motoru olarak scooter tip almak daha mantıklı geliyor. Vitesli motor ile alıp veremediğim bir şey yok, ilk süreçlerde scooter falan da işimi görse yeter. Düşük cc vitesli motorda pratik yapma gibi bir derdim çok da yok. Zaten büyük ihtimalle 17 yaşlarındayken daha A ehliyetine yaş yettiremeden 250cc'ye binmiş olurum.
Scooter denge kurmana yardım eder asıl motor vitesli motorlardır gidip 125 CC bir motor alabilirsin ve ya ikinci elden temiz CB125R vesaire.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Var en basit olarak Blok, krank, subap gibi parçalar daha sağlam ancak R25/MT25 e 300 lirada vermeyin.
Fakat şöyle bir şey var ben R25'e 270.000₺ belki daha fazla para bayılacakken satmak isteyeceğim zaman diğer 250cc motorlara göre daha çok katlanmış oluyor. Ne zaman baksam Yamaha NMax, XMax, YZF, MT serileri hep diğer markalara göre çok uçuk kaçık fiyatlarda olmuş oluyor. O yüzden o kadar para bayılmak çok da saçma değil gibi sanki.

Scooter denge kurmana yardım eder asıl motor vitesli motorlardır gidip 125 CC bir motor alabilirsin ve ya ikinci elden temiz CB125R vesaire.
Viteslilerde sıkıntı çekmediğim için onu çok da dert etmedim.

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,862
İsim
Can BOZKURT
Fakat şöyle bir şey var ben R25'e 270.000₺ belki daha fazla para bayılacakken satmak isteyeceğim zaman diğer 250cc motorlara göre daha çok katlanmış oluyor. Ne zaman baksam Yamaha NMax, XMax, YZF, MT serileri hep diğer markalara göre çok uçuk kaçık fiyatlarda olmuş oluyor. O yüzden o kadar para bayılmak çok da saçma değil gibi sanki.

Viteslilerde sıkıntı çekmediğim için onu çok da dert etmedim.
cb125r almalısın yada cb250r 210 civarlarında var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,394
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom