27'' 1080P Mantıklı mı? (240Hz)

Respiky

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,784
Monster Aryond A27 V1.1 Almayı Düşünüyorum Fakat Örneklendiricek Olursam Şuan Kullandığım Monitör 21.5'' 1080P'de Valorant'da Crosshairim küçük gözüküyor ama internet kafeye gittiğimde(o bahsettiğim monitörden var) crosshairim kocaman sizce neden böyle

27'' de 1080P oynamak mantıksız mı sizce 24'' 240Hz mi almalıyım?

valorant odaklı konuşacak olursak 24" 240 Hz çok daha mantıklı olur. Sisteminiz o fps değerlerini veriyorsa tabi ki. 1080p için 27" uygun değil bence. 27" için 1440p olmalı monitörünüz. 1080p'de 27" olursa hoş bir görüntü alamazsınız diye düşünüyorum. Ayrıca monster almanızı da önermem. Kendi ürettikleri monitörün detaylarına hakim değiller. Bu işte kendini kanıtlamış markalara yönelmelisiniz. Sadece oyun amaçlı bir monitör alacaksanız 0,5 ms TN panel alın derim. Renkler VA ya da IPS panele göre daha kötü görünebilir ama ghosting sorunu yaşamazsanız. Ben arada sıra film de seyrediyorum derseniz de VA panel alın derim.

valorant odaklı konuşacak olursak 24" 240 Hz çok daha mantıklı olur. Sisteminiz o fps değerlerini veriyorsa tabi ki. 1080p için 27" uygun değil bence. 27" için 1440p olmalı monitörünüz. 1080p'de 27" olursa hoş bir görüntü alamazsınız diye düşünüyorum. Ayrıca monster almanızı da önermem. Kendi ürettikleri monitörün detaylarına hakim değiller. Bu işte kendini kanıtlamış markalara yönelmelisiniz. Sadece oyun amaçlı bir monitör alacaksanız 0,5 ms TN panel alın derim. Renkler VA ya da IPS panele göre daha kötü görünebilir ama ghosting sorunu yaşamazsanız. Ben arada sıra film de seyrediyorum derseniz de VA panel alın derim.
bu monitör nasıl https://www.epey.com/monitor/acer-kg251qdbmiipx.html

sadece oyun oynucam, işim hobim fobim kısaca hayatım oyun, turnuvalar düzenliyip katılıcam
yine de almazdım ama
27'+1080p alma ayrıca
ama acer olanı alabilirsin istersen
ben olsam 165 hz ips-va bir monitör alırdım o paraya ama

bence senin isteklerine uyan bir monitör, tam sana göre gibi..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yine de almazdım ama
27'+1080p alma ayrıca
ama acer olanı alabilirsin istersen
ben olsam 165 hz ips-va bir monitör alırdım o paraya ama
adam alacak monitörü karşısına ve oyun oynayacak, yan durup yandan bakmayacak, film izleme gibi bir isteği yok. bu durumda gecikmesi, ghostingi minimum olan tn panel sececek tabi ki. renkler önemli değil onun için o nedenle ips tavsiyesi yapmanın anlamı yok.

bence senin isteklerine uyan bir monitör, tam sana göre gibi..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

adam alacak monitörü karşısına ve oyun oynayacak, yan durup yandan bakmayacak, film izleme gibi bir isteği yok. bu durumda gecikmesi, ghostingi minimum olan tn panel sececek tabi ki. renkler önemli değil onun için o nedenle ips tavsiyesi yapmanın anlamı yok.
oyun oynarken renklee önemsiz mi?
ben cs oynarken bile renklere çok önem veriyoeum

@Respiky hocam @Yasin Çelik kullanıyor 1080p 27'' gayet memnun kötü görüntüyle alaksı yok abartıyorlar diyor buyurun kendisine sorun ben olsam alırdım

Geri