Neler Yeni

27 Mayıs 1960 Darbesi Neden Oldu?

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Bana göre vatan hainidir. Ayrıca Marshall yardımlarını da kabul etmiştir.

Bana göre vatan hainidir. Ayrıca Marshall yardımlarını da kabul etmiştir.

Daha neler neler yapmıştır ama ! Dediğim gibi muhafazakar görüşün kahramanlarından olduğu için ! İnsanların nazarında mağduriyet kahramanlarından gösterilebildiği için idam edilmiştir bu yüzden kahramandır şeklinde ! İdeolojik tarihçiler tarafından göklere çıkarıldığı için ..

Senin nazarında hain olur , benim nazarım da olur , Ahmet'in nazarında kahraman olur , Hüseyin'in nazarın da bir savaşçı olur .

Çünkü biz Türklerin prensipleri yoktur . Dalkavukluğu vardır yağcılığı vardır ! Yamanma vardır .

Besim Tibuk

80+ Gold
sen niye bu kadar rahatsız oldun hayırdır ?
Neden olmayacağım? Türk siyaset tarihinin en utanç, karanlık olayı bu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Jon Snow the king in the north : Thousand's of man don't need to die ! Only one of us ! You against me !

Bastard : I don't know ı can beat you but ı know my army will beat yours .

Yani Binlerce adamın ölmesine gerek yok ! Sadece birimiz ! Bana karşı sen

O da diyor ki ! Bilmiyorum seni yenebilir miyim ? ama ordumun seni yeneceğini biliyorum :D

Senin yerine elini kirletenler ; senin yerine işkence edenler ; senin yerine darp edenler ; senin yerine terör estirenler olunca sorun yok her şey güzel on numara keyfin meyfin on numara :D

Ben gerçeği biliyorum bu benim için yeterli ! Fakat insanımız bilmiyor haliyle baştan aşağı yanlış kararlar veriyorlar ! Bizler de mükellef değiliz ; Mükellef olanlar da yani akademisyenler eğitimciler ; bunlar da yalan yanlış ideolojik tarihi anlatınca da ; sonra neden düzlüğe çıkamıyoruz :D

Neden acaba ? :D

Hâlâ ideolojik kaynak gibi şeyler zırvalıyorsun.
Yukarıda 30 tane yanlış bilgi yazmışsın. Yok toplama kampıymış....
Bunlardan sonra bana kaynaktan vurman çok yanlış. Beton kafa Kemalist kaynaklarını bırakalım lütfen...
Senin dediğin gibi olsun ama boş ver.

Neden olmayacağım? Türk siyaset tarihinin en utanç, karanlık olayı bu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hâlâ ideolojik kaynak gibi şeyler zırvalıyorsun.
Yukarıda 30 tane yanlış bilgi yazmışsın. Yok toplama kampıymış....
Bunlardan sonra bana kaynaktan vurman çok yanlış. Beton kafa Kemalist kaynaklarını bırakalım lütfen...
Senin dediğin gibi olsun ama boş ver.

Al sen bunlara qafa yor :D

Besim Tibuk

80+ Gold

Al sen bunlara qafa yor :D

Boş ver.(y)

Sana yanlış bana doğru :D Bana doğru sana yanlış :D Mehmet'e yanlış Ahmet'e doğru :D

Siz bu kafalarla giderseniz .. Neo Liberal Muhafazakar İslamcı ekonomi kuracağım derken :D yıkılır gidersiniz .

Sonra da bir bakarsın ; bir patlamada bacağını kaybetmişsin .. Arkadaşın Hüseyin'in kolunu kesmişler . Amcan Halil'in kafasını kesmişler .

Bir kız görmüşsündür açılmışsındır nişanlısındır tam evleneceksindir ama ! kıza sokakta toplu tecavüz edip parçalayıp gömmüşlerdir

Sende bütün bunların neden başına geldiğinin farkında da olmayıp ; Neo liberal Muhafazakar İslamcı görüşlerini daha da şiddetle savunmaya devam edeceksindir .

Birileri hala dimdik durduğu için SENİN BAŞINA BUNLAR GELMİYORDUR DA SEN O DİK DURANLARIN OMURGASI EĞİLSİN DİYE UĞRACAKSINDIR !

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Merhabalar.
İmam hatiplere karşı olan kızgınlığınızın farkındayım. Çünki bir şey baskılanırsa tersi sonuç alınır. İmam hatiplerin olması kötü değildir. Nasıl ki bir fen lisesinde sayısal derslere yoğunluk veriliyorsa. İmam hatiplerde de din derslerine yoğunluk verilir. Sizin imam hatiplere kızgınlığınızın sebebi ülkenin başında tarikatlar, cemaatler ve Torpilli yönetimdendir.
Sorumuzun cevabı:
Adnan Menderes zamanında ülke resmen Amerika'ya bağlanmıştır. İlk zmanlarda ülkenin durumu iyi olsada Amerika dan gelen Fonlar kesilince ülke de enflasyon patlamıştır. Yolsuzluk artmıştır. Borçlar artmıştır. Para değersizleşmiştir. Halk aç hale gelmiştir. Bunun üzerine Düzen adı altında Darbe olmuştur. Adnan Menderes in kirli işleri ortaya çıkmıştır, asılmıştır. Bence de asılmalıdır. Siyasal islamı getirdiği için değil onun suçu idam değildir. Fakat ülkeyi Bağımlı hale getirmesi affedilemez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Murat AYGÜN
Araştırdığım kadarıyla Adnan Menderes laiklik karşıtı ve diktator olduğu nedeniyle asıldığını duydum. Bildiğim kadarıyla Menderes, Erbakan gibi islamcı biri değil. Menderes neden asıldı ve sizce Adnan Menderes asılmalı miydı?
Fabrikaları kapattırması.Laik Ordu'ya atar yapması "Siz İsterseniz Hilafeti getirirsiniz" gibi laflar vs.

Top Bottom