2K monitör almak istiyorum ama sistemime uygun mu?

goku

80+
Reaksiyon skoru
21
Selamlar,
2K (1440p) bir monitör almak istiyorum ama sistemim buna uygun mu emin değilim.
Sistemim şöyle:

• İşlemci: Ryzen 5 5600
  • Ekran kartı: RTX 4060
  • RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz

Şu anki monitörümü ikinci ekran olarak kullanmayı planlıyorum.
İleride sistemi yükseltmeyi düşündüğüm için monitör şimdiden iyi olsun istiyorum.
2K monitör bu sisteme uygun olur mu sizce?
Fiyat/performans açısından önerebileceğiniz modeller varsa çok sevinirim.

Uygun olur.

Selamlar,
Sistemim şöyle:

İleride sistemi yükseltmeyi düşündüğüm için monitör şimdiden iyi olsun istiyorum.
Ne oynamak istediğine bağlı olarak değişir ama yeni nesil oyunlarda nefesini keser sisteminin. Ben Rdr2, tlou1-2, Gold of war, Alan Wake 2, AC Shadows, Stalker 2 gibi iyi sistem isteyen oyunlar oynayacağım diyorsan fazlasıyla yetersiz kalacaktır. 4060 teknolojiler olmadan 1080p'de bile yetersiz kalıyor bu oyunların bazılarında. Yok ben 2017'den önceki oyunları 2K'da oynayacağım diyorsan alabilirsin. Ama ben tavsiye etmiyorum o sistem için 2K monitör.

Ne oynamak istediğine bağlı olarak değişir ama yeni nesil oyunlarda nefesini keser sisteminin. Ben Rdr2, tlou1-2, Gold of war, Alan Wake 2, AC Shadows, Stalker 2 gibi iyi sistem isteyen oyunlar oynayacağım diyorsan fazlasıyla yetersiz kalacaktır. 4060 teknolojiler olmadan 1080p'de bile yetersiz kalıyor bu oyunların bazılarında. Yok ben 2017'den önceki oyunları 2K'da oynayacağım diyorsan alabilirsin. Ama ben tavsiye etmiyorum o sistem için 2K monitör.
Hocam imzadaki sistem için önerir misin 2K monitör ? Bahsetmiş olduğun oyunlar açısından

Selamlar,
Sistemim şöyle:

Düşük fps alırsın ama nvidia teknolojileri ile kullanırsan yükselir fps, saf kas gücü olarak 4060 1080p için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam imzadaki sistem için önerir misin 2K monitör ? Bahsetmiş olduğun oyunlar açısından
Ekran kartı ve işlemcimiz aynı 2k monitör kullanıyorum memnunum

Yani hocam Frame gen ve fsr gibi teknolojileri kullanmaya karşı değilseniz olabilir. Çünkü native çözünürlükte FPS tatmin etmeyebilir bu tarz oyunlarda. Fsr da tabii biraz görüntü bozuyor. Benim sistem bile 2K'da dlss olmadan zor anlar yaşıyor.

4060 için 2k şahsen önermem, 4070 ti veya 4070 super uygun olur o nesil için, 3080 yine iyi performans verir. 7800 xt uygun olur.

kartın 2k için çok uygun değil kendini çok zorlar gereksiz olur hocam 1080p formatı için uygun bir kart kendisi arkadaşlar zaten gerekli açıklmayı yapmış o yüzden gerek yok sisteme yatırım yapman daha iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,141
Üyeler
183,067
Son üye
Cenko
Geri