Neler Yeni

2K monitörde 2K Native vs 4K VSR

turnão

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mustafa Tuna
sorum başlıktaki gibi görüntü kalitesi artar mı değer mi elimde 2k monitör var deneyimlerden var mi

SadeceYorumcu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri
ciddi bir şekilde artar.çokta memnun kalırsın. ama sisteme normal 4k monitörden daha fazla yük bindiriyor.sebebi ekran kartını çok yoruyor vsr veya dsr.

turnão

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mustafa Tuna
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ciddi bir şekilde artar.çokta memnun kalırsın. ama sisteme normal 4k monitörden daha fazla yük bindiriyor.sebebi ekran kartını çok yoruyor vsr veya dsr.
peki o zaman 2k monitör almaya da mı gerek yoktu yoksa 2k olduğu için biraz daha iyi olur mu görüntü bende

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Ares Blackrosa
peki o zaman 2k monitör almaya da mı gerek yoktu yoksa 2k olduğu için biraz daha iyi olur mu görüntü bende
FHD ile 2K VSR arasında çok fark olmuyor ama uzun süre 2K'da oynayıp geri FHD'ye çektiğinde bi garip geliyor gözüne, şahsen benim öyle.
Ama FHD ile 4K VSR'de görüntü baya keskinleşiyor oyunlarda. 2K monitörde 4K VSR daha iyi olur herhalde.

turnão

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mustafa Tuna
FHD ile 2K VSR arasında çok fark olmuyor ama uzun süre 2K'da oynayıp geri FHD'ye çektiğinde bi garip geliyor gözüne, şahsen benim öyle.
Ama FHD ile 4K VSR'de görüntü baya keskinleşiyor oyunlarda. 2K monitörde 4K VSR daha iyi olur herhalde.
8k bindirsem çok olur değil mi 9070xt kart

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Ares Blackrosa

turnão

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mustafa Tuna
Evet çok olur ama denemekten zarar gelmez, deneyip kendin karar ver bence.
gözüme farklılık hangisinde yeterli gelirse onla devam ederim şimdi biraz yorumlarda takıldımda 2k monitör biraz daha avantajlı diyorlar tabi daha çok piksel barındırdığı için ayrıntı daha çok olması normal

SadeceYorumcu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri
tam anlamıyla 4k olmuyor. 2k ile 4k arası bir görüntü.yani 3-3.5 k lık bir görüntü oluşturuyor.bende bundan önce full hd casper vardı 2k ya yükseltince çok farkediyordu.özellikjle dlss veya fsr açtıysan oyunda azda olsa vsr/fsr yapmak dlss n,n yaptığı görüntü açığını ciddi şekilde kapatıyor.

turnão

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mustafa Tuna
tam anlamıyla 4k olmuyor. 2k ile 4k arası bir görüntü.yani 3-3.5 k lık bir görüntü oluşturuyor.bende bundan önce full hd casper vardı 2k ya yükseltince çok farkediyordu.özellikjle dlss veya fsr açtıysan oyunda azda olsa vsr/fsr yapmak dlss n,n yaptığı görüntü açığını ciddi şekilde kapatıyor
gücü yeterse story oyunlarda 8k bindirmeyi deneyebilirim o halde

SadeceYorumcu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri
gücü yeterse story oyunlarda 8k bindirmeyi deneyebilirim o halde
ben 8kya gücü yeten eski tip oyunlarda denedim.mesela cod modern warfare 3 oyununda. 4k ile 8k arasında göze çarpacak bir ayrım olmadı.çünkü o oyunun grafikleriyle 2k veya 4kda zaten yeterince ayrıntılı gösteriyor keyif alıyorsun. daha fazlası boşa sistemi yormak oldu.bence doğal çözünürlükten bir/iki tık üstüne yükseltmek en iyi seçenek: 3k veya 4k.en iyi sonucu witcher 3 te aldım. bariz farkediyor.

turnão

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mustafa Tuna
ben 8kya gücü yeten eski tip oyunlarda denedim.mesela cod modern warfare 3 oyununda. 4k ile 8k arasında göze çarpacak bir ayrım olmadı.çünkü o oyunun grafikleriyle 2k veya 4kda zaten yeterince ayrıntılı gösteriyor keyif alıyorsun. daha fazlası boşa sistemi yormak oldu.bence doğal çözünürlükten bir/iki tık üstüne yükseltmek en iyi seçenek: 3k veya 4k.
9070xt yeni tip oyunlardada bazılarına yetebilir 8kda onlarda bir denerim çok bir fark olcağını sanmıyorum bende en ideal 4k gibi 2k monitör için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,257
Üyeler
170,144
Son üye
Tepecik23
Top Bottom