- Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece IPS panele yeni geçtiğim için renkler biraz garip geliyor özellikle siyahlar çok koyu gibi onada birkaç gün sonra alışırım gibiBirinde 2 birinde 3.6 milyon piksel olunca normaldir![]()
Sadece IPS panele yeni geçtiğim için renkler biraz garip geliyor özellikle siyahlar çok koyu gibi onada birkaç gün sonra alışırım gibiBirinde 2 birinde 3.6 milyon piksel olunca normaldir![]()
Shadow Boost açabilirsin saturation artırabilirsin bunlar iyileştirir.Sadece IPS panele yeni geçtiğim için renkler biraz garip geliyor özellikle siyahlar çok koyu gibi onada birkaç gün sonra alışırım gibi
Asus VG27AQML1A modelinde shadow boostu 2 de kullanıyorum ama kararsızda kaldım en uygun ayarı daha bulamadım inceleme videosu vs bakmam lazım sanırımShadow Boost açabilirsin saturation artırabilirsin bunlar iyileştirir.
Rica ederim @Tayfunns @İsimbulamajim hocalarım monitör konusunda çok yardımcı oluyorlar
İade edemezsin zaten normal bir şey bu2K IPS panel 240Hz monitörümde sağ üstte ve sol altta biraz ışık sızması var, sadece test yaptığımda anlayabiliyorum onun dışında rahatsız etmiyor. Işık sızmaları zamanla büyük problem haline geliyor mu yoksa çok önemsememeli miyim ?
İade etmeye vs gerek var mı sizce sorun çok büyük olmadığı sürece ?
IPS panellerde zaten glowing , ışık sızması vs çok oluyor diye gördüm çoğu yerde.
yok, olmazIşık sızmasının ilerleme veya büyüme gibi birşeyi yok sanırım değil mi ?
Varsayılanda kalmalı o ayar.Asus VG27AQML1A modelinde shadow boostu 2 de kullanıyorum ama kararsızda kaldım en uygun ayarı daha bulamadım inceleme videosu vs bakmam lazım sanırım
Bu attığınız konudaki ayarlara bakarak mı yapmalıyım monitörün ayarlarını ? En uygun bu şekilde mi oluyorVarsayılanda kalmalı o ayar.
Renk sıcaklığı
Genellikle Doğru Ayar: Varsayılan veya 6500K
Renk sıcaklığı çoğu monitörde iyi ayarlanmamış olur. Elinizde cihaz olmasa bile monitörü daha çok seveceğiniz bir şekilde kalibre etmeye çalışabilirsiniz. Eğer elinizdeki monitör stok ayarlarda kötü geldiyse çok işinize yarayacaktır. Soğuk, sıcak, normal ve kullanıcı olarak genelde 4 farklı ön ayar bulunur. Hedef 6500k'dır. 6000k mavimsi, 7000k ise sarımsı tonlamaya sahip olur. Kullanıcıların ekranım aşırı mavimsi veya sarımsı gözüküyor dediği muhabbet budur. Çözümü de renk sıcaklığını ayarını...
- Tayfunns
- Cevaplar: 47
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
Rehberi okuyun.Bu attığınız konudaki ayarlara bakarak mı yapmalıyım monitörün ayarlarını ? En uygun bu şekilde mi oluyor