2tb SSD Önerisi Lazım

TsuchinagaHiyori

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
531
Bütçe
15000
Selamlar bilgisayarıma takmaya 2TB SSD arıyorum. Bilgisayarımda aktif olarak Apacer AS2280Q4U 2TB marka ssd kullanıyorum. Çok fazla oyun ve program indirip silmiyorum. Anakartımda 3 Nvme slotu var 2. Sini doldurmam herhangi problemde yaşatmıyor. Normalde samsung 990 evo soğutucu modeli düşünürdüm ama 18k pahalı geldi gözüme. İndirime pek gircek gibi değil. Anakartımda pasif SSD soğutucu var. Kısaca bloksuz SSD olsada olur. Benim için en önemli olan Garanti veri yazma oranı. En azından 1000-1200 TBW civarı veya üstü SSD arıyorum. Uzun ömürlük planlıyorum. Mümkünse 15k civarı veya altına kaliteli uzun ömürlük SSD tavsiyesi istiyorum. Duruma göre önereceğiniz SSD yi ana SSD olarak kullanıp bendekini depolama olarakda kullanabilirim.

1200 TBW tam istediğim gibi. Ön bellekleme tipi SLC ve HMB kullanması tuzu biberi ama kontrolcü olarak innoGrit kullanıyo. Kontrolcü ne kadar kalitelidir bir bilgi falan varmıdır?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alınır 7 aydır kullanıyorum vadettiği hızları da veriyor
Aktif kullanımda 2GB üstü kullanımı bile görmüyorum genelde. Gen 3 olsa bile problem yaratmaz bana. Dediğim gibi uzun ömürlük olan TBW gerekiyor bana. Sağlam olması çok önemli benim için. Aktif kullandığım SSD 1 senedir kullanıyorum TBW oranı 1500 olduğu için %99 orana daha yeni düştü. TB larcada veri yazılmış olarak gözüküyodu.

Ben de 1TB modellere bakıyordum sora sora birkaç bir şey öğrendim. Dahili DRAM önbelleklli TLC NAND özellikli olanlar tavsiye ediliyor. Epey'e dikkat, bazı özellikler yanlış girilebiliyor. Kendi sitesinden de araştırın.

Ben de 1TB modellere bakıyordum sora sora birkaç bir şey öğrendim. Dahili DRAM önbelleklli TLC NAND özellikli olanlar tavsiye ediliyor. Epey'e dikkat, bazı özellikler yanlış girilebiliyor. Kendi sitesinden de araştırın.
Dram SSD algısı çok fazla var. Çoğu kişi SSD içerisindeki Dramı tam anlamıyla kullanmıyor bile. Dramin en çok kullandığı yerler Render, 3D model, Streaming gibi yerler. Günlük kullanım için veya oyun falan oynanacaksa SLC, HMB gibi önbelleklemeler yeterli oluyor. SSD deki kontrolcü ve yazma garantisi diğer herşeyden daha önemli. Phison marka SSD ler kaliteli oluyor ama onların TBW oranı düşük oluyor.

izleyiniz, kafanızda bir şeyler oluşur. Araştırma yaparken içinize sinen bir ssd almış olursunuz.

izleyiniz, kafanızda bir şeyler oluşur. Araştırma yaparken içinize sinen bir ssd almış olursunuz.
Normalde aklımda Kingston KC3000 veya Samsung 990 Evo modeli vardı. İkiside uzun ömürlü ama 16-17k civarı. Yakın zamanda indirim olurmu bilmiyorum. Yinede dediğiniz videoyu izleyip bakınacağım teşekkürler.

Normalde aklımda Kingston KC3000 veya Samsung 990 Evo modeli vardı. İkiside uzun ömürlü ama 16-17k civarı. Yakın zamanda indirim olurmu bilmiyorum. Yinede dediğiniz videoyu izleyip bakınacağım teşekkürler.
bende kingston kc3000 2tb olanı var. Fakat uygun fiyat halinde diğer marka modellerde alınabilir. Video size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Peki
Dram SSD algısı çok fazla var. Çoğu kişi SSD içerisindeki Dramı tam anlamıyla kullanmıyor bile. Dramin en çok kullandığı yerler Render, 3D model, Streaming gibi yerler. Günlük kullanım için veya oyun falan oynanacaksa SLC, HMB gibi önbelleklemeler yeterli oluyor. SSD deki kontrolcü ve yazma garantisi diğer herşeyden daha önemli. Phison marka SSD ler kaliteli oluyor ama onların TBW oranı düşük oluyor.
Ben 1 terabayt için araştırma yapıyorum, dramli model ile dramsiz model arasında 1.500 lira civarında fark var, ramsiz model 1000 (lexar) diğeri 700 TBW (corsair). Tercihiniz ne olurdu?

Peki

Ben 1 terabayt için araştırma yapıyorum, dramli model ile dramsiz model arasında 1.500 lira civarında fark var, ramsiz model 1000 (lexar) diğeri 700 TBW (corsair). Tercihiniz ne olurdu?
Tam marka ve model yazabilirmisiniz? Bakıp ona göre bişi söleyebilirim. Sadece TBW bakarakda alınması mantıklı değil.

Geri