Neler Yeni

3-4 seneye eğitim sistemi ne olur ?

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
bu ne diyor

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Bence hiç okulu uzatma.Zaman kaybı tamamen.İnsan kopuyor okuldan.
Artık duruma göre bakacağım. Ama son 2 seneki bütün seçmeli dersleri almaya çalışacağım. Muhtemelen 2 veya 3 sene uzatırım diye düşünüyorum.

TheDownYT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yağız Öztürk
Bir kaç sene işsizlik oranı yerinde sayar, sonra birden uçar kesin.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Artık duruma göre bakacağım. Ama son 2 seneki bütün seçmeli dersleri almaya çalışacağım. Muhtemelen 2 veya 3 sene uzatırım diye düşünüyorum.
Reis benim yarım dönem uzadı.2 ders yüzünden.O derslerde tamamen hoca kıllığından kaynaklı. 2 ders için 6-7 ay sıkıntının kralını çektim. 2-3 seneyi düşünme bile.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Bir kaç sene işsizlik oranı yerinde sayar, sonra birden uçar kesin.
Yook üniversiteyi düzgün bölümde okuyanı emin ol vasıfsız bir şekilde yüz yüze mezun etmiyorlar çok fazla. Açıkçası ben daha yarım dönemden gördüğüm bu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Reis benim yarım dönem uzadı.2 ders yüzünden.O derslerde tamamen hoca kıllığından kaynaklı. 2 ders için 6-7 ay sıkıntının kralını çektim. 2-3 seneyi düşünme bile.
Yani aslında yurtta kalırım eğer yurt hakkı bitmezse. Ama yinede üniversitenin imkanlarından yararlanmaya devam ederim zaten. Ama belki yüksek lisansa hazırlanırım uzattıpım zamanlarda. Direk okul bittiği gibi yüksek lisansa hoop.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düşüncesi bile güzel.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Saçma bir karar alınmış, yeni duydum.
Çalışanla çalışmayan bir olacak yani.
İşsizlik artacak, herkes üniversite mezunu olup işe giremiyorum diye isyan edecek... Daha niceleri.
Finansal açıdan bakarak karar verilmiş, çok belli.

TheDownYT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yağız Öztürk
İşsizlik artacak, herkes üniversite mezunu olup işe giremiyorum diye isyan edecek... Daha niceleri.
Kısa vadede işsizlik oranı düşük gözüksün diye alınmışta olabilir

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Son alınan şu saçma üniversite ile ilgili kararları biliyorsunuzdur.
Gidişat aynı devam ederse sizce sistem nasıl olur ?
Hala düzeltilebilirmi ?

Ciddi mesaj istiyorum üniversiteyi adam akıllı okumak istiyorum ve herkesin üniversite okuyabilmesini doğru bulmuyorum.
Farkı olacağın sanmıyorum zaten bizim ülkemizde lisans bölümlerinin çoğunun değeri yok. Asgari ücrete talim hadi en fazla +600+900 TL fark ile çalışır. Mesele üniversitesi okumak diploma almak olmamalı. Kazancı nasıl ? Arz, talep dengesi yerinde mi ? Girişimci olabileceğin bir bölüm mü ? Birçok vs vs ben gidişatın pek iyi olacağını sanmıyorum. Her birey üniversitesi okumak zorunda değil. Ve kimse üniversite okuduğu için hazır iş bulacağını sanmasın. Devir meslek devri dışardan bakılınca yapılmaz gibi geliyor ancak, kuaför bile aile hekiminden ve aklınıza gelebilecek bir çok mühendislik dallarından daha çok kazanabiliyor. Uyanık olan her hangi bir mesleğe merakı, el yatkınlığı olan kişiler meslek dallarında ustalaşmaları yeterli oluyor. Her önüne gelen üniversitesi okuyunca kendine doğru işi bulamıyor. Sonra evde oturan işsiz genç sayısı artıyor...... Kısacası gelecekte bu gidişle en büyük sorunlardan biri işsizlik olabilir. İşsizlik yoğun olursa neler olabilir ? Düşünmek istemiyorum...

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Herkes hakkını alacak. Sadece tyt puanı düşük olupta ayt de iyi alanları sevindirecek bir haber bu. Yoksa sıralamalar değişmeyecek çok aşırı olarak.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Herkes hakkını alacak. Sadece tyt puanı düşük olupta ayt de iyi alanları sevindirecek bir haber bu. Yoksa sıralamalar değişmeyecek çok aşırı olarak.
Aşırı olmasa da etkileyecek.
Barajı geçemeyen zaten az insan var. 3 kişiden 2'si barajı geçiyor zaten.
Önemli olan 1 kişinin hiç emek vermeden iyi de olsa kötü de olsa bir üniversiteye yerleşebilmesi.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Aşırı olmasa da etkileyecek.
Barajı geçemeyen zaten az insan var. 3 kişiden 2'si barajı geçiyor zaten.
Önemli olan 1 kişinin hiç emek vermeden iyi de olsa kötü de olsa bir üniversiteye yerleşebilmesi.
Aslında emek vermeden değil. Zaten sıralamaları çok düşük olacağı için normal barajın altındakiler zaten yerleşemeyecekler. Sadece dediğim gibi tyt düşük olup ayt yüksek olanları iyi etkileyecek.

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
İyi öğrenciler kısmen etkilenmiyor aslında. Kısmenden kastım, herkesin üniversiteye gitmesi demek beraberinde konaklama problemleri vs. gibi durumları da beraberinde getiriyor. Onun dışında zaten iyi öğrenci çalışarak her zaman iyi yerlere gelir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,722
Üyeler
163,541
Son üye
Caxi
Top Bottom