Neler Yeni

3 ayda 5kg nasıl verilir?

ryangosling

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
395
İsim
Can Geri
Boy 180
Kilo 86
Yaş 16
Yaza kadar 5kg vermem gerek
haftada 1 - 2saat masa tenisine gidiyorum
Okulda ,arada futbol-basket-masa tenisi falan oynuyorum.
Fakat şöyle Bi sıkıntı var ben yemeden duramıyorum. sağlıklı, sağlıksız çok şey yiyorum. Mesela kahvaltı yapıyorum 8de 10-11 gibi midem 2 gündür hiçbişey yememiş gibi oluyor ve bu gün boyu devam ediyor. Çoğunlukla mandalina, muzla falan açlığı bastırmaya çalışıyorum fakat bazen şeker tüketmeden açlığım düzelmiyor. Akşamları ise evde hep aburcubur yiyesim geliyor.(olabildiğince az yiyorum)
Sabahları yumurta - ekmek - havuç-ceviz - zeytin-peynir yiyorum (diyet için değil hep böyleydi)
Öğlen okulun yemekhanesinde yiyorum.
Akşam annem ne yaptıysa
Nasıl kilo verebilirim?
Demir eksikliği hariç kanımda Bir sıkıntı yok.

chade

80+ Bronze
ayda ortalama 1-1.5 kilo vermek zor değil. kendin de diyorsun yemeden duramıyorum diye. tek çözümü az yemek aslında. 5 kilo abartılacak bir şey değil. sporsuz verilemeyecek bir kilo hiç değil. öğün sayısını azaltarak ve kızartma tarzı yiyecekleri minimuma indirerek yaza girmeden bile verebilirsin

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
739
İsim
Abdullah
Senin için çok sıkıntıysa diyetisyene gidebilirsin. Mümkünse özel diyetisyene git

chade

80+ Bronze
Diyorum ya kral şekerli sakız - gofret falan yemeden açlığım gitmiyor yoksa ben de yemem zaten
açlığın gitmiyor değil kardeşim. sen bağımlısı olduğun için beyin sürekli şeker takviyesi istiyor. gofret yiyeceğine al elma kemir. bir kaç ay dayan emin ol sonrasında eskisi kadar canın cekmeyecek

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,641
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Yazını okurken dikkatimi bişey çekti hep yiyorsun sürekli yiyorsun kilo vermek istiyorsan kalori açığı oluşturacaksin kardiyo yapacaksın. Önce beslenme abur cubur, yağlı,asitli, şekerli, hamur işleri, işlenmiş gıdalar vs vs daha sayamadığım onlarca üründen vazgeç direk kes tüketme sırf 5 kilo da değil en az 10 kilo fazlan var bana kalırsa

Light

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Arda Yıldırım
Paketli gıdaları bağımlılık olarak görebilirsin. Bir müddet kendini zorlayarak uzak kalman gerekecek sonrasında canın çekse bile yemek istemeyeceksin. Kardiyo yapmayı unutmayıp protein alımını azaltmamaya çalış. Okul yemekhanesi ve annenizin yaptıkları dengeli beslenmen için yeterli olur. Öğününüz dışında acıktığınızda bir avuç kadar çiğ kuruyemiş veya meyve yiyebilirsiniz.

Bünyamina

80+ Platinum
Şekerli şeyler çok yiyorsun bu da seni sürekli aç olmasan da acıktırıyor. Abur cuburları azalt 0 a yakın tut. Şekerli şeyler az ye ya da hiç yeme. Yediğin besinlere dikkat et. Sağlıklı şeyler yemeye çalış ama bunu devamlılık haline sok. İstediğini fazlasıyla alacaksın.

ryangosling

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
395
İsim
Can Geri
Yazını okurken dikkatimi bişey çekti hep yiyorsun sürekli yiyorsun kilo vermek istiyorsan kalori açığı oluşturacaksin kardiyo yapacaksın. Önce beslenme abur cubur, yağlı,asitli, şekerli, hamur işleri, işlenmiş gıdalar vs vs daha sayamadığım onlarca üründen vazgeç direk kes tüketme sırf 5 kilo da değil en az 10 kilo fazlan var bana kalırsa
10 kilo fazlam olduğunu nasıl çıkardınız?
Hamur işi, asitli şeyler, yağlı şeyler neredeyse hiç tüketmiyorum bile

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,641
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
10 kilo fazlam olduğunu nasıl çıkardınız?
Hamur işi, asitli şeyler, yağlı şeyler neredeyse hiç tüketmiyorum bile
Sağlıksiz yiyorum dedin ve abur cubur canın çekiyorsa tüketiyorsun demektir özellikle şeker bağımlılığı seni sürekli açık hissettirir bana göre 10 kiloya yakın fazlan var boyuna göre 75 filan nokta atışı olur göbek bölgesinde de yağlanma vardır muhtemelen

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
C Ş

Eğer yemene engel olamıyorsan o zaman kalori yakımını daha da artıracaksın doğru orantı olarak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de tam tersine kilo almaya çalıştım hep. Ama her denemede direkt zor olandan yani direkt çok kalorili şeyler yemeye, çok yemeye çalıştım ama ters etki yapıp bu kez uzun süre yiyememe, iştah kaybı gibi şeyler oldu.
Şimdi yavaştan, kolaydan başladım. Hatta en kolaydan. Her gün kalori alımını tutuyorum ve her gün milim milim de olsa kalori alımını artıryorum.

Yılın başından beri bunu yapıyorum, daha yeni yani. 2024 sonuna doğru günlük 3000-3500 kalori civarı alım hedefi olacak. Ama dediğim gibi bu hedefe milim milim yaklaşıyorum.

1500 kalori alım ile başladım. Ocak ayı boyunca her gün üzerine 5 kalori ekledim. Şimdi şubat ayındayız ve her gün üzerine 10 kalori ekliyorum ve şimdiden bile kalori hedefime çok kolay ulaşır oldum. Ama sırf kolay ulaşıyorum diye çıtayı bir anda yükseltmiyorum. Yine aynı hedefimde milim milim ilerliyorum.

Yanan demem o ki adım adım, sabırla yavaş yapmak gerekiyor bazen. Bir anda kolay kolay olmuyor her şey.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,721
Üyeler
165,578
Son üye
alper2626
Top Bottom