30-40K Hem Üniversite Hem Oyun İçin Laptop Önerisi

Antonio Montana

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
344
Selamlar bilgisayar mühendisliği okuyacağım bütçemi yukarıda belirttim ve bir laptop arıyorum. İşlemcisi tatmin eden mümkünse rtx 4060 bulunan. Fan sesi rahatsız etmeyecek ve batarya performansı da üzmeyecek bir laptop var mıdır? Mux switch olursa iyi olur, okulda kullanırken rtx 4060 a lüzum yok çünkü.

Victus için kronik sorunlu gibi yorumlar gördüm biliyor musunuz?
Lenovoya bakacağım.
Şunu da çok önerdiler ne dersin? Bu ürün en fazla ne kadar düştü?
attığının aynısını kullanıyorum alabilirsin memnunum

Dediklerinin bir laptopta bulunması zor şeyler. Fan sesi oyun bilgisayarında engellenemez şeyler. Sıfır fan modu olan bilgisayarlar var ama onu açınca da zaten performans düşer. Ayrıca istediğin özellikteki bilgisayarın şarjı max 2.5 saatte biter. Ekran kartı ise yapay zeka alanında önemli. Yapay zeka alanında ya da oyun geliştirme alanında ilerleyecekseniz nvdia cuda çekirdek performansı önemli olacaktır. Onu dışında ekran kartı çok önemli değil.

Dediklerinin bir laptopta bulunması zor şeyler. Fan sesi oyun bilgisayarında engellenemez şeyler. Sıfır fan modu olan bilgisayarlar var ama onu açınca da zaten performans düşer. Ayrıca istediğin özellikteki bilgisayarın şarjı max 2.5 saatte biter. Ekran kartı ise yapay zeka alanında önemli. Yapay zeka alanında ya da oyun geliştirme alanında ilerleyecekseniz nvdia cuda çekirdek performansı önemli olacaktır. Onu dışında ekran kartı çok önemli değil.
Oyun oynarken tabii ki de fan sesi olacak ona lafım yok hocam.
Ben okulda vs. kullanırken fan sesi olmasın istiyorum. Sıfıra yakın olsun yani. Mux switch isteme sebebim de biraz o yönde. Şarjı da harici ekran kartını kullanmazken ne kadar gider onun testleri var mı bilmiyorum internette göremedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

attığının aynısını kullanıyorum alabilirsin memnunum
Şarj ömrü nasıldır? Detaylandırır mısın?

Ben okulda vs. kullanırken fan sesi olmasın istiyorum. Sıfıra yakın olsun yani. Mux switch isteme sebebim de biraz o yönde. Şarjı da harici ekran kartını kullanmazken ne kadar gider onun testleri var mı bilmiyorum internette göremedim.
Bende mux switch var. Hybrid olarak kullandığımda fan sesi az geliyor zaten ama 0 değil. Şarj kapasitesi max yarım saat falan fsrk ediyor 3 - 3.5 saatte bitiyor. Her oyuncu laptopu böyle.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şarj ömrü nasıldır? Detaylandırır mısın?
işte tek sorun şarj 165 hzde ve full performansta kullanırsan 2-3 saatte bitiyor. 60hz ve güç tasarrufunda kullanırsan 3-4 saatte bitiyor

Bende mux switch var. Hybrid olarak kullandığımda fan sesi az geliyor zaten ama 0 değil. Şarj kapasitesi max yarım saat falan fsrk ediyor 3 - 3.5 saatte bitiyor. Her oyuncu laptopu böyle.
Oyun oynamak isteyince bazı şeylerden feragaat etmek gerekiyor. Bir şekilde 3-4 saat kullanımı yettireceğiz gibi. Saolun.

Victus için kronik sorunlu gibi yorumlar gördüm biliyor musunuz?
Lenovoya bakacağım.
Şunu da çok önerdiler ne dersin? Bu ürün en fazla ne kadar düştü?
Victus 16 modeli alınırsa sensörün bozulma riskiyle kullanılır. LOQ modeli alınırsa da anakartın yanma riskiyle kullanılır. Paylaşılan Nitro 5 modeli mantıklı ancak limitli kullanmak gerekiyor, ses konusunda zorlanmadıkça idare ediyor, pil ömrü önemliyse de güçten feragat etmek gerek.

Nitro 5'in bu şekilde.
TUF A15'in bu şekilde.

Sadece pil ömrü değil, gereken çoğu test bulunuyor videoda. Gücü ve gücüne oranla sıcaklığı, sesi de videoda var. TUF A15'in güç kaybı var, sessiz olmak için ısıdan feragat eder.

Son düzenleme:
Victus 16 modeli alınırsa sensörün bozulma riskiyle kullanılır. LOQ modeli alınırsa da anakartın yanma riskiyle kullanılır. Paylaşılan Nitro 5 modeli mantıklı ancak limitli kullanmak gerekiyor, ses konusunda zorlanmadıkça idare ediyor, pil ömrü önemliyse de güçten feragat etmek gerek.

Nitro 5'in bu şekilde.
TUF A15'in bu şekilde.

Sadece pil ömrü değil, gereken çoğu test bulunuyor videoda. Gücü ve gücüne oranla sıcaklığı, sesi de videoda var. TUF A15'in güç kaybı var, sessiz olmak için ısıdan feragat eder.
Nitro 5 tatmin edici gibi. A15 in değerleri çok iyi ama işlemci ve ekran kartı kısmı daha kötü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,017
Üyeler
184,717
Son üye
FleZZZ
Geri