3000 dolar civarı sistem önerisi

Görüntü önemli mi hocam sizin için kasa akvaryum olmak zorunda mı yani?
3.5k kasa için pahalı değil, 2k’ya satılan kasalar malzeme kalitesi, fan, opsiyon vs açısından kötü oluyor. 100k bütçesi var 1500 tl daha verip ileriye dönük düzgün bir kasa almalı. Görünüşüde iyi kasanın değişmesine gerek yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

soğutucu ve anakarta alternatif olarak neler alabilirim hocam sizce

pek önemli değil ama ara sıra hikayeli oyunlar oynayacağım genelde fps oyunları
Bu ikisini alabilirsin.

3.5k kasa için pahalı değil, 2k’ya satılan kasalar malzeme kalitesi, fan, opsiyon vs açısından kötü oluyor. 100k bütçesi var 1500 tl daha verip ileriye dönük düzgün bir kasa almalı. Görünüşüde iyi kasanın değişmesine gerek yok.
Bütçeyi bir yerden düşürmek lazım sıvı soğutma yerine hava soğutma tercih etmek daha mantıklı ama akvaryum kasa alınca hava soğutma nasıl durur.

Bu ikisini alabilirsin.
sıvı soğutmasız çok ısınmaz mı

Ben de şöyle bir öneri yapayım çoğu parça aynı zaten.

92.905 TL

Monitör öğrenci indirimi ile 18k ya alınıyor.

110.905 TL

Ekipman

Kulaklık

Mouse

Klavye

118.754 TL

Isınmaz hocam attığım kule tipi en kalitelilerden biri.

Bütçeyi bir yerden düşürmek lazım sıvı soğutma yerine hava soğutma tercih etmek daha mantıklı ama akvaryum kasa alınca hava soğutma nasıl durur.
Gayet iyi durur, sorun olmaz.

7800x3d güç tüketimi oyunlarda 50-60w kule tipi soğutucu tutabiliyor.

92.905 TL

110.905 TL

Ekipman

Kulaklık

Mouse

Klavye

118.754 TL

Aynı paraya akvaryum kasayı tercih etmek çok daha mantıklı. Güç kaynağını 500 tl fiyat farkıyla 1350w olanı seçmek daha mantıklı olacaktır. İç yapıda kısılmış olma ihtimali var. Bir yemek parası fiyat farkı var sadece. Ekran kartı da gainward tercih etmek daha mantıklı, çünkü daha kalın ve cüsseli bir kart. İkiside aynı markanın alt markası, marka farkı olmadığı için cüsseli olanı almak lazım. Diğer parçalar kalabilir.

92.905 TL

110.905 TL

Ekipman

Kulaklık

Mouse

Klavye

118.754 TL

cok güzel olmuş hocam elinize sağlık birde ekstra olarak bütçeye dahil etmeden 2. monitör alacağım ama özelliği pek önemli değil açılsın discordu göstersin video falan izletse kafi onun için de ne önerirsiniz

cok güzel olmuş hocam elinize sağlık birde ekstra olarak bütçeye dahil etmeden 2. monitör alacağım ama özelliği pek önemli değil açılsın discordu göstersin video falan izletse kafi onun için de ne önerirsiniz
Dediğim şekilde parçaları revize ederek almanı öneririm. Phoenix modeli %90 palit gaming pro ile aynı. Sadece tipi biraz farklı. Palitle aynı fabrikadan üretiliyor olmaları ihtimali yüksek.

Gayet iyi durur, sorun olmaz.

7800x3d güç tüketimi oyunlarda 50-60w kule tipi soğutucu tutabiliyor.

Aynı paraya akvaryum kasayı tercih etmek çok daha mantıklı. Güç kaynağını 500 tl fiyat farkıyla 1350w olanı seçmek daha mantıklı olacaktır. İç yapıda kısılmış olma ihtimali var. Bir yemek parası fiyat farkı var sadece. Ekran kartı da gainward tercih etmek daha mantıklı, çünkü daha kalın ve cüsseli bir kart. İkiside aynı markanın alt markası, marka farkı olmadığı için cüsseli olanı almak lazım. Diğer parçalar kalabilir.
peki hocam kısmak yerine ekran kartı olarak https://www.akakce.com/ekran-karti/...vgw-256-bit-gddr7-16-gb-fiyati,974414365.html alsam ne kadarlık fark olur

Dediğim şekilde parçaları revize ederek almanı öneririm. Phoenix modeli %90 palit gaming pro ile aynı. Sadece tipi biraz farklı. Palitle aynı fabrikadan üretiliyor olmaları ihtimali yüksek.
Bence galax daha mantıklı. Alttaki görselde soğutma performansları var.

Kasayı dediğiniz gibi akvaryum da seçebilir. Ben görüntü açısından nasıl olacağını bilemediğim için bu şekilde attım.

Ekler

• Screenshot_8.webp
    Screenshot_8.webp
    52.8 KB · Hit: 8
Bence galax daha mantıklı.

Kasayı dediğiniz gibi akvaryum da seçebilir. Ben görüntü açısından nasıl olacağını bilemediğim için bu şekilde attım.
Haklısınız, palit’in alt markaları olduğu için daha iyi olur diye düşünmüştüm. Garip bir şekilde galax daha ince bir kart olmasına rağmen bir tık daha iyi çıkmış. Aynı fiyattalarsa galax alabilir.

evkur, aksu çarşı, yönavm gibi yerlerden hiçbir bilgisayar alınmaz. 60 bin liralık şeyi 90 bine satıyorlar. Giresun'da GT 740'lı sistemi 16 binden satıyor aksu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,647
Üyeler
183,868
Son üye
botanaslan
Geri