Neler Yeni

3000 TL İntel PC Toplama Önerisi ?

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Konu sahibini uyarıyorum zaten ben, ileride yükseltme yapmak isterse neredeyse toplarkenki masrafı yapması gerekiyor kendisinin.
yaptığın mantıksız işte arkadaşın bütçesi yok olsaydı bende diyorumki r5 5600 önericektim niye 11. nesil işlemciye geçsin ? .....

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mustafa Ergön
eğer öyle tercih edeceksen bu linklere bak daha pahalıya gelecek ama hepsi bir arada tek taksit olacak 3 tane ayrı ayrı olmicak
Mesaj otomatik birleştirildi:

haklısın ama konu ile alakası yok konu sahibinin aklını çeliyorsun
ayrıca intel 11. nesil alacağıma mis gibi r5 5600x alırım
ama şuan konumuz 3600 ve 10400f ti bitti ...
Teşekkürler sistem tavsiyen için kararlı bir sistem😊🙏👍

Konu sahibini uyarıyorum zaten ben, ileride yükseltme yapmak isterse neredeyse toplarkenki masrafı yapması gerekiyor kendisinin.
Hocam siz olsanız benim durumumda ne yapardınız. Ya belki amd çok iyi olabilir belkide değil bu işlemciye kiyasla ama ben ileriyi düşünüyorum ve boyle karar kıldım 1 haftadır baya baya araştırdım. Ama 2 işlemci arasında 5-6 fps fark var yada yok biri onu geçiyor diğeri onu geçiyor. Ama özetle ben baya inceledim ve incelik hem bütçede hemde fiyat performans olarak önde olduğunu sezdim. Teşekkürler yorumunuz için..

Yani ne gibi??

BIGGZ

80+ Bronze
Teşekkürler sistem tavsiyen için kararlı bir sistem😊🙏👍

Hocam siz olsanız benim durumumda ne yapardınız. Ya belki amd çok iyi olabilir belkide değil bu işlemciye kiyasla ama ben ileriyi düşünüyorum ve boyle karar kıldım 1 haftadır baya baya araştırdım. Ama 2 işlemci arasında 5-6 fps fark var yada yok biri onu geçiyor diğeri onu geçiyor. Ama özetle ben baya inceledim ve incelik hem bütçede hemde fiyat performans olarak önde olduğunu sezdim. Teşekkürler yorumunuz için..

Yani ne gibi??
Anakartı değiştirmeniz gerekiyor, bir de işlemci alacaksınız. Eskisini satsaniz yeni alacağınız ürünlerin yarısı kadar para eder belki.
Fanboyluk yapmıyorum, Amd de bir ürün alacaksanız işlemci değiştirmeniz yeterli. Sistemi; anakartı söküp, yeni anakart takıp, yeniden kurmanız gerekmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mustafa Ergön
Anakartı değiştirmeniz gerekiyor, bir de işlemci alacaksınız. Eskisini satsaniz yeni alacağınız ürünlerin yarısı kadar para eder belki.
Fanboyluk yapmıyorum, Amd de bir ürün alacaksanız işlemci değiştirmeniz yeterli. Sistemi; anakartı söküp, yeni anakart takıp, yeniden kurmanız gerekmiyor.
O konuda haklısınız 🙏 fakat ben b450 bir anakart alsam ve r5 3600 taksam ileride sanki r5 4000 serisi veya 5000 serisi bu karta uyacak midir?

BIGGZ

80+ Bronze
O konuda haklısınız 🙏 fakat ben b450 bir anakart alsam ve r5 3600 taksam ileride sanki r5 4000 serisi veya 5000 serisi bu karta uyacak midir?
Araştırmak lazım, Amd 5. Nesilde soketi değiştirmeyebilir ama Intel her nesilde soket değiştiriyor. Soket değiştirmese bile anakarta yeni nesil işlemciyi çalıştırmaması için yazılım atıyor.
Yeni nesil Intel işlemci kullanmak istiyorsanız pahalı pahalı anakartlar almanız gerekiyor. Onların da ömrü 2 nesil sürüyor çünkü teknoloji gelişiyor. Amd Am4 soketini değiştirmeden yürütüyor işini, Am5 soketi teknoloji değişikliği için çıkacak ve büyük işlemciler için olacak büyük ihtimalle.

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
@Furkan Aslan B450 S2h anakarta 5600x in takılabileceğini söylüyordu fakat uzun kullanımı önermiyordu.
o anakartın vrmleri bu işlemciyi doğru düzgün beslemez ayrıca arkadaşın da ram eksiği var bütçe aşıyo
r5 5600 önerdiğimde güzel bir b550 anakart da önermek gerek ....

Hocam sizce mantıklı bir sistem mi? i5 10400F
bütçe arttırıp r5 5600 almicaksanız en mantıklısı bu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,579
Üyeler
167,331
Son üye
emoscuk