Yardım 3060 9.5 gb vram kullanırken 4060 neden 5gb kullanıyor

Hangi ekran kartı benle kalsın diğeri satılacak

• RTX 3060 12GB

Oylar: 4 44.4%
  • RTX 4060 8GB

Oylar: 5 55.6%

• Oy kullanan toplam üye
    9
Bildirim gelmiyor ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hatta şimdi tıkladım kutuda mesaj yok hiç
2 ay öncesine kadar önce yazmştım. bir daha yazayim

Dostlar Steam Pubg de 3060 12 gb ım 9.5 gb vram kullenırken 4060 8 gb niye 5 6 gb kullanıyor yeni aldımda hangisini kullansam bilemedim
İki sebebi var, ilki bazı oyunlar boşta VRAM görünce sürekli yükle sil yapmamak için fazla VRAM kullanabilir kartın VRAMi azsa ona göre daha az texture depolayarak daha sık yükle sil yapabilir.

İkinci sebep ise RTX 4000 ve üstünde VRAMi verimli yönetmek için sıkıştırma teknolojisi daha iyi, o konuda o serilere yakında yeni teknolojiler de geliyor.

4 lü girince 7 gb kullandı

İki sebebi var, ilki bazı oyunlar boşta VRAM görünce sürekli yükle sil yapmamak için fazla VRAM kullanabilir kartın VRAMi azsa ona göre daha az texture depolayarak daha sık yükle sil yapabilir.

İkinci sebep ise RTX 4000 ve üstünde VRAMi verimli yönetmek için sıkıştırma teknolojisi daha iyi, o konuda o serilere yakında yeni teknolojiler de geliyor.
4 lü girdim şimdi 7 kullandı ama 9.5 değl yinede

4 lü girince 7 gb kullandı

4 lü girdim şimdi 7 kullandı ama 9.5 değl yinede
Onun sebebi büyük ölçüde ilk yazdığım sebep.

Buda iki kart arasında boyut farkı
4060 oyuncak gibi duruyor yav fazla küçük yapmışlar 😀

4000 serisi çok daha verimli ve az ısınıyor ona güvenmişlerdir de garip geldi ne yalan söyleyim.

Onun sebebi büyük ölçüde ilk yazdığım sebep.

4060 oyuncak gibi duruyor yav fazla küçük yapmışlar 😀

4000 serisi çok daha verimli ve az ısınıyor ona güvenmişlerdir de garip geldi ne yalan söyleyim.
çok minnoş birde fan hızlanınca radyatör zırlıyor elle tutuyom susuyor fghlksjnhşkglhfgh kalite kalite :D naspsam 3060 ı 4060 ı rx 6700 ü satıp 4060 ti 16gb gaming x mi alsam

Bildirim gelmiyor ki

hatta şimdi tıkladım kutuda mesaj yok hiç
şimdi bakabilirsiniz diyeceğim de onu zaten görmeniz gerek

Ne kadar Ram ve Vram varsa o kadar kullanılır. Aynı kartın 8 ve 16gb versiyonu aynı fps i verir biri 6gb kullanırken diğeri 10 12gb kullanır.

Geri