Neler Yeni

Çözüldü✓ 3060 lı pc de youtube 4k sorunu

Zafkiel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Efe Su
İlgilendiği Kategoriler
Oyun , Ekran Kartı , SSD
Herkese iyi günler , 3060 lı bir laptopum var ; youtube de 4k videoyu (ne düz 4k , ne de 4k 60 fps ) donarak oynatıyor ama bir keresinde 4ka 60 fps videoyu akıcı bir biçimde oynatmıştı çözümlerinizi okumak ve görmek isterim yardımcı olursanız sevinirim.
RTX 3060 (85 watt)
i7-11800h
16gb ram

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Arif Dağcı
Herkese iyi günler , 3060 lı bir laptopum var ; youtube de 4k videoyu (ne düz 4k , ne de 4k 60 fps ) donarak oynatıyor ama bir keresinde 4ka 60 fps videoyu akıcı bir biçimde oynatmıştı çözümlerinizi okumak ve görmek isterim yardımcı olursanız sevinirim.
RTX 3060 (85 watt)
i7-11800h
16gb ram
İnternetle ilgili bir sorun olmasın ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
Aynı işlemci ve ekran kartına sahip ( benimki 130w) laptobumda 8k videoları dahi donanım bakımından takılmadan rahatlıkla oynatabiliyorum,yani bilgisayarın gücüyle alakalı bir sorun olmasının imkanı yok zaten,bundan çok daha düşük seviyeli cihazlarda bile 4k video oynatırsınız.İlk önce internet hızınızı kontrol edin,daha sonra sorunu yazılımsal olarak arayın derim.Eğer sistemde i7 11800H 'ın entegre kartı aktifse zaten bütün videoları,masaüstü işlemlerdeki görüntüyü onun üzerinden alıyorsunuz yani nvidia'yı ilgilendiren bir konu yok,dolayısıyla intel grafik kontrol uygulamasındaki video segmesindeki ayarları kontrol edebilirsiniz.

Zafkiel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Efe Su
İlgilendiği Kategoriler
Oyun , Ekran Kartı , SSD
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı işlemci ve ekran kartına sahip ( benimki 130w) laptobumda 8k videoları dahi donanım bakımından takılmadan rahatlıkla oynatabiliyorum,yani bilgisayarın gücüyle alakalı bir sorun olmasının imkanı yok zaten,bundan çok daha düşük seviyeli cihazlarda bile 4k video oynatırsınız.İlk önce internet hızınızı kontrol edin,daha sonra sorunu yazılımsal olarak arayın derim.Eğer sistemde i7 11800H 'ın entegre kartı aktifse zaten bütün videoları,masaüstü işlemlerdeki görüntüyü onun üzerinden alıyorsunuz yani nvidia'yı ilgilendiren bir konu yok,dolayısıyla intel grafik kontrol uygulamasındaki video segmesindeki ayarları kontrol edebilirsiniz.
internetimle ilgili sorun yok muhtemelen dediğiniz gibi intel entegreyi kullanıyor görev yöneticisinden gördüm . Ek olarak google ayarlarında donanım ivmelendiricimde açık. Acaba sıkıntı olmazsa biraz daha detaya inebilir misiniz sorunumu iyi anladığınızı düşünüyorum. Sizin için sıkıntı olmazsa sizdeki ayarlar nasıl acaba benimle paylaşır mısınız ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

GÜNCELLEME : şuan 4 k yı oynatıyor fakat bir sorun var gibi yine sıkıntı yaratırsa diye konuyu açık bırakmak istiyorum öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum
NOT : Laptop MSI katana ; msi center ayarlarını nasıl ne derece olmasını biliyorum şimdiden sormayın , uygulama hakkında bilgi vermeyin
Entegre kullanılıyor dosya ekledim

GÜNCELLEME 3 : Acaba entegre değilde harici ekran kartımı nasıl devreye sokabilirim yani entegre değilde hariciyi kullanmak istiyorum var mı bilginiz ?

Ekler

• hgjk.png
    hgjk.png
    678.9 KB · Hit: 87
Son düzenleme:

Bünyamina

80+ Platinum
internetimle ilgili sorun yok muhtemelen dediğiniz gibi intel entegreyi kullanıyor görev yöneticisinden gördüm . Ek olarak google ayarlarında donanım ivmelendiricimde açık. Acaba sıkıntı olmazsa biraz daha detaya inebilir misiniz sorunumu iyi anladığınızı düşünüyorum. Sizin için sıkıntı olmazsa sizdeki ayarlar nasıl acaba benimle paylaşır mısınız ?

GÜNCELLEME : şuan 4 k yı oynatıyor fakat bir sorun var gibi yine sıkıntı yaratırsa diye konuyu açık bırakmak istiyorum öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum
NOT : Laptop MSI katana ; msi center ayarlarını nasıl ne derece olmasını biliyorum şimdiden sormayın , uygulama hakkında bilgi vermeyin

GÜNCELLEME 3 : Acaba entegre değilde harici ekran kartımı nasıl devreye sokabilirim yani entegre değilde hariciyi kullanmak istiyorum var mı bilginiz ?
Saçma bir soru olabilir mi bilmiyorum ama sarja takılı mı laptopunuz

Zafkiel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Efe Su
İlgilendiği Kategoriler
Oyun , Ekran Kartı , SSD
Saçma bir soru olabilir mi bilmiyorum ama sarja takılı mı laptopunuz
Şöyle size bilgi vereyim ; evet , laptopum şarjda overclock olduğunu ve daha hızlı olduğunu biliyorum, çoğu oyunda şarjdan çıkarınca 30 fps ye kitliyor oyunları , şarjda zeten tüm oyunlarda 85 fps nin altını görmüyorum zaten ama ilginiz için teşekkür ederim

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
Ayarlardan Uygulamalara girip oradan chrome maksimum Performans olarak işaretleyebilirsiniz. Uygulamarda olmaya bilir güö ayarlarında da olabilir biraz karıştırmanızda fayda var. Laptopum yanımda olmadığı için şu menüdedir diyemiyorum maalesef

newaziz

80+ Bronze

buda bir başka videonun konusu

Zafkiel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Efe Su
İlgilendiği Kategoriler
Oyun , Ekran Kartı , SSD
buda bir başka videonun konusu
:D bu güzeldi wsaedrfds

Ayarlardan Uygulamalara girip oradan chrome maksimum Performans olarak işaretleyebilirsiniz. Uygulamarda olmaya bilir güö ayarlarında da olabilir biraz karıştırmanızda fayda var. Laptopum yanımda olmadığı için şu menüdedir diyemiyorum maalesef
Hocam ayarları hatta grafik ayarlarını kurcaladım lakin google chroma ait ayarları bulamadım müsait bir zamanınız olursa gösterbilirseniz sevinirim (win 11 kullanıyorum)

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
:D bu güzeldi wsaedrfds

Hocam ayarları hatta grafik ayarlarını kurcaladım lakin google chroma ait ayarları bulamadım müsait bir zamanınız olursa gösterbilirseniz sevinirim (win 11 kullanıyorum)
En geç pazartesi salı cihazım geri gelecek o zamana kadar çözemezseniz gösteririm

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mehmet Furkan

hocam aygıt yöneticisinden ekran kartlarını kontrol edebilirsiniz. eğer iki ekran kartından birini devre dışı bırakırsanız (kaldırmayın) diğerine geçecektir diye düşünüyorum. ben masaüstü sistemde dahili ekran kartından harici ekran kartına geçerken bunu yapmıştım herhangi bir sıkıntı olmadı. laptopta sıkıntı çıkar mı bilmiyorum bilen varsa cevap verebilir.

suix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Anıl Arslan
RTX 3060 (85 watt)
i7-11800h
16gb ram
googledan izliyorsan ayarlara girip arama kısmına donanım yaz "Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan" ayarını kapatmayı dene

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
Laptop fazla güç harcamamak için yüksek performans gerekmediği durumlarda harici ekran kartını kullanmaz videoları oynatırken dahili gpu'yu kullanması için windows + x tuşuna bas güç seçeneklerine tıkla, güç modunu dengeliden yüksek performansa al

Bu sayede dahili gpu değil rtx 3060 çalışacaktır

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,185
Üyeler
163,962
Son üye
boggeyma
Top Bottom