6800 ile arasında 80 dolar var diye biliyorum. oda en kötü 1000 lira oynatır bizim üşke şartlarımızda malesef. belki nvidia bir kıyak geçer amdnin önünü kesmek için 30-50 dolar aşağı çeker fiyatları
5800x alacağım. Her oyunda o fps'e düşmüyor yanlış anlaşılmasın demek istediğim ben bu sistemi aldımmı 5 sene boyunca sadece ekleyeceğim ya 16gb ram olur yada ekstra depolama olur onun dışında macununu değişmek hariç başka hiçbir değişiklik yapmicam
ve bu süreçte illaki yeni güncel oyunlar çıkacak 1080p de crysis gibi birçok oyun illaki çıkacaktır. ki şuan bile o tarz oyunlar mevcut. şahsen 1080p ıps 240hz monıtor daha mantıklı geliyor. duruma göre bütçem olursa 2k monitör çekerim yanına 60hz falan. çünkü zamanında gtx1080 de çıktıpında minimum 2k monitör alınmalı deniyordu ama öyle oyunlar çıktıkı şuan günümüzdeki birçok oyunu 1080p de full ayarlarda çalışmakta zorlanabilir. Bunu kastederek öyle bir post attım öncesinde. Böyle düşününcede 2k da biirkaç sene sonra orta ayarlarda yada düşükta oyun oynicağıma (yeni oyunları vs) o oyunları 1080p de yüksek ayarlarda oynamayı tercih ederim yada orta ayarda daha güzel fpslerle.