3070ti den 4k ekran kartına

CrowleyS

80+
Reaksiyon skoru
71
Bütçe
30000
Selamlar,

Şu an sistemimde RTX 3070 Ti 8GB ekran kartı ve Intel i7 11700 işlemci kullanıyorum.
Anakart Asus B560M-K.
Artık 4K çözünürlükte oyun ve dizi film vs için ekran kartımı güncellemeyi düşünüyorum.

PSU olarak ASUS TUF Gaming 750B 750W 80+ Bronze (135mm fanlı) bir PSU kullanıyorum. Sizce bu güç kaynağıyla uyumlu olacak şekilde, maksimum hangi ekran kartına geçebilirim? Özellikle yeni nesil kartlar arasında önerileriniz varsa duymak isterim.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Selamlar,

Şu an sistemimde RTX 3070 Ti 8GB ekran kartı ve Intel i7 11700 işlemci kullanıyorum. Artık 4K çözünürlükte oyun ve dizi film vs için ekran kartımı güncellemeyi düşünüyorum.

PSU olarak ASUS TUF Gaming 750B 750W 80+ Bronze (135mm fanlı) bir PSU kullanıyorum. Sizce bu güç kaynağıyla uyumlu olacak şekilde, maksimum hangi ekran kartına geçebilirim? Özellikle yeni nesil kartlar arasında önerileriniz varsa duymak isterim.

Teşekkürler.
Bütçeyi zorlayıp 9070xt bakabilirsin 4k için en iyi seçenek o olacaktır

N11 3 taksitle asrock stel legend alınır

Ekler

• Screenshot_2025-04-28-16-17-10-937_com.dmall.mfandroid-edit.jpg
    Screenshot_2025-04-28-16-17-10-937_com.dmall.mfandroid-edit.jpg
    92 KB · Hit: 36
Hocam psu vs destekler mi acaba? 8 pin girişli şuan ki. Birde Nvidia tarafında bir öneriniz olur mu?

Hangi kart hocam?
powerında toplam 32 pin güç girişi olması lazım kontrolünü sağlayıp alabilirsin.

Bütçe 30 bin ise 5070 al, ama bütçeyi zorlayabilrsen 5070 Ti daha iyi olur 4K için 12 GB VRAM önermiyorum.

Selamlar,

Şu an sistemimde RTX 3070 Ti 8GB ekran kartı ve Intel i7 11700 işlemci kullanıyorum.
Anakart Asus B560M-K.
Artık 4K çözünürlükte oyun ve dizi film vs için ekran kartımı güncellemeyi düşünüyorum.

Teşekkürler.
şu an FP olarak alabileceğin en iyi kart 9070XT forumda konu var peşin fiyatına 3 taksit bulunuyor kaliteli bir modele.

powerında toplam 32 pin güç girişi olması lazım kontrolünü sağlayıp alabilirsin.
Bir bakayım teşekkürler.
Bütçe 30 bin ise 5070 al, ama bütçeyi zorlayabilrsen 5070 Ti daha iyi olur 4K için 12 GB VRAM önermiyorum.
Aradaki farka değer mi peki?
şu an FP olarak alabileceğin en iyi kart 9070XT forumda konu var peşin fiyatına 3 taksit bulunuyor kaliteli bir modele.
Bir inceleyeyim hocam teşekkür ederim. Amd tarafında yazılımı nasıl acaba? Nvdia tarafında ne zaman güncelleme gelse kuruyorum ve problem yaşamıyorum. Acaba yazılımsal bir problem yaşama durumu var mıdır yada bir bilginiz var mı? Teşekkür ederim.

Bir bakayım teşekkürler.

Bir inceleyeyim hocam teşekkür ederim. Amd tarafında yazılımı nasıl acaba? Nvdia tarafında ne zaman güncelleme gelse kuruyorum ve problem yaşamıyorum. Acaba yazılımsal bir problem yaşama durumu var mıdır yada bir bilginiz var mı? Teşekkür ederim.
5000 serisinde yazılım sorunlari var Nvidia tarafinda

amd bir sorun yok uzun zamandir

Bir bakayım teşekkürler.

yazılım olarak driverden bahsediyorsan amd şu an şaka gibi gelecek ama daha iyi FSR4 VS DLSS4 dediğinde dlss4 %5 falan daha iyi ama eşit desek yanlış olmaz.
nvidia driverleri çok kötü durumda.

Bir bakayım teşekkürler.

4K da 12GB VRAM sıkıntı çıkartıyor haberin olsun, 30K bütçe 4K için az olduğunu düşünüyorum, çünkü alacağın kartlar günümüzde frame generation ile anca tatmin ediyor geleceğe yönelik alıcaksan bütçeyi yükseltmen lazım. 9070XT ve 5070Tİ 1440p de çok iyiler 4K da oynatırlar ama saf güçte değil yapayzeka istiyor iki kartta, o yüzden bütçeyi yükseltip 5080 alman daha iyi olur.

Geri