Neler Yeni

Çözüldü✓ 3070ti'lı pckolik sistemi sizce nasıl

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Ömer Seyfettin Yavuzyiğit
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Yazılım
Dostum yazdıklarından sadece yüzüm kızarıyor ama açıkça anlatayım;
Ramler markalarıyla değil chipleriyle karşılaştırılır. Chiplerde de high end chip olmadıkça bir fark yaşamazsın. Chip ne diyeceksin? Default-nonoc kullanıcının hayatında bir şey değiştirmeyecek bir olay. Chip ramin overclock performansını belirler. Samsung b-die top tier chiptir ve bunu bulman çok zordur tamamiyle kumar, bazen de seri numarasından bulabiliyorsun. 8GB tek ram 1500-2000 arasında karaborsada. Bazen 2x8 2k civarlarına bulunabiliyor. Yani senin düşündüğün gibi gskill çöp,corsair çöp diye olmuyor. Her marka minimum 5-6chip kullanıyor ki gskill chiplerinin %60ı cjr,djr bunun yanında samsung b-die da çıkabiliyor. Bilmediğin şeylerde yorum yapmamalısın. Diyeceğim o ki default non-oc kullanıcının ramlerde yapması gereken şey bütçesine uygun veya görünüşe önem veriyorsa ona göre alım yapmasıdır. Bilen adam da zaten gskill mi iyi beni güldürme demez.
Bu siteden de b-die ramlerin fiyatlarına bakabilirsin, %20si de gskillden çıkıyor hatta.
1. Ben çöp demedim senin gskill hakkında yaptığın sen üzmez tabirinden dedim ki aslında takilmayacaktim buna 19 ya alan adamın aklından siluphem var dedin ya ben orda takıldım sana

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,868
İsim
yusuf ecer
Üstte dediğim gibi daha ayrıntılı demişşin coğu hazır sistemde aynı değerlere sahip ramlar var o yüzden farklı marka olsa bile aralarında uçurum gerektirecek bir fark olmaz belki 1-2 fps belki oda
Arasında kesinlikle bir fark olmaz. Eğer sen overclock ile uğraşmayan bir kullanıcıysan aynı mhz-cl değerlerindeki ramler 1fps bile etkilemez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Yazılım
Üstte dediğim gibi daha ayrıntılı demişşin coğu hazır sistemde aynı değerlere sahip ramlar var o yüzden farklı marka olsa bile aralarında uçurum gerektirecek bir fark olmaz belki 1-2 fps belki oda
Yok be o da olmaz Samsung yada sk hynix dur zaten 2 Side iyidir. Hatta ddr5 ramlere bakınca 7000mhz üstü ramlerde hep SK hynix görüyorum

RoyPien09

80+ Bronze
1. Ben çöp demedim senin gskill hakkında yaptığın sen üzmez tabirinden dedim ki aslında takilmayacaktim buna 19 ya alan adamın aklından siluphem var dedin ya ben orda takıldım sana
Dostum işte sabah ben bundan dolayı 19a satabilirsen çok çok iyi demiştim şuan hem sen hem ben anlamışındır neden belki olabilirli konuştuğumu ileri görüşlülük önemli :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arasında kesinlikle bir fark olmaz. Eğer sen overclock ile uğraşmayan bir kullanıcıysan aynı mhz-cl değerlerindeki ramler 1fps bile etkilemez.
Aynen hocam katılıyorum o 1-2 belki dedim zaten bende olacağını sanıyorum da

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,868
İsim
yusuf ecer
Dostum 19kya o kartı sen alıyorsan ben senin de aklını sorgularım. 1hafta önce aynı kartı 14ay garantili şekilde 8500e aldım. Sistem gerçekten mükemmel ama fiyat araştırması akakçeye girip yapılmaz. Stokta olmayan, fiyatları güncellemeyen sitelerde gerçek değerini öğrenemezsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Yazılım
Dostum işte sabah ben bundan dolayı 19a satabilirsen çok çok iyi demiştim şuan hem sen hem ben anlamışındır neden belki olabilirli konuştuğumu ileri görüşlülük önemli :D

Aynen hocam katılıyorum o 1-2 belki dedim zaten bende olacağını sanıyorum da
Aynen knk anladım 😂 knk AMD konusunda senden çok bilgi alacağım 😂

Dostum 19kya o kartı sen alıyorsan ben senin de aklını sorgularım. 1hafta önce aynı kartı 14ay garantili şekilde 8500e aldım. Sistem gerçekten mükemmel ama fiyat araştırması akakçeye girip yapılmaz. Stokta olmayan, fiyatları güncellemeyen sitelerde gerçek değerini öğrenemezsin.
Ben aldım demedim sattım. 10 ayı gitmiş normal resim bekliyorum çıkar göster la 😂

RoyPien09

80+ Bronze
Dostum bunu sadece pc kolik yapıyor bu şekilde sistemleri neden itopya gamingen gibi peynir ekmek gibi satan siteler yapmıyor içine karıştırıyorlar satılmayan depoda kalmış ürünleri sürümden kazanmak için bazıları zararına olsa bile satıyor

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,868
İsim
yusuf ecer
Aynen knk anladım 😂 knk AMD konusunda senden çok bilgi alacağım 😂

Ben aldım demedim sattım.
Sattım dediğini biliyorum zaten ki komik de geldi. O fiyata alıyorsan senin de aklından şüphe ederim dedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Yazılım

RoyPien09

80+ Bronze
Bundan 3-4 ay öncede çok iyi fiyata sistemler vardı o sitede sırf içindeki ekran kartı iyi diye çok iyi oldu sistem ekran kartı kalpse diğer donanımlar beyin bir nevi diğer donanımlar çöptü o zaman psu markası belli değil ssd ismi garip vs vs

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Yazılım
Bundan 3-4 ay öncede çok iyi fiyata sistemler vardı o sitede sırf içindeki ekran kartı iyi diye çok iyi oldu sistem ekran kartı kalpse diğer donanımlar beyin bir nevi
Anakart iskeleti, işlemci beyin, ekran kartında kalbi Rami ise omuriliği PSU ise ATP si 😂

RoyPien09

80+ Bronze
Resim bekliyorum 😂 almam ben
Arkadaşın demek istediği bu devirde gidipte bilen biri sıfıra o karta 20bin vermez demek istiyor gider 2. el daha iyisini alır mesela
ama bilmeyenler alıyor
Buna inan mesela 3060Tİ sistemler 16-17k iken gidipte 26-27 ye alanalr var bu ülkede Ekkran kartımı almıyacaklar @freygasm

Anakart iskeleti, işlemci beyin, ekran kartında kalbi Rami ise omuriliği PSU ise ATP si 😂
Salladım işte qewqewqe anatomi dersi vermiyoruz sonuçta :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Yazılım
Arkadaşın demek istediği bu devirde gidipte bilen biri sıfıra o karta 20bin vermez demek istiyor gider 2. el daha iyisini alır mesela
ama bilmeyenler alıyor
Buna inan mesela 3060Tİ sistemler 16-17k iken gidipte 26-27 ye alanalr var bu ülkede Ekkran kartımı almıyacaklar @freygasm
O kadar aklından zoru olan insan var mı ya 26-27 ye 3060ti alan

ama bilmeyenler alıyor

Salladım işte qewqewqe anatomi dersi vermiyoruz sonuçta :D
Bende şakanı devam ettirdim 😂

Top Bottom