3080 Ti çok ısınıyor

konf38

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba geçenlerde 3080 Ti aldım ve termal bakımlarını yaptırdım. Kasam küçük oldugu için kartı soğutamıyorum o yüzden sizden bir fikir almaya geldim kasanın fotoğrafını aşağıya bırakacağım. PSU'nun üstüne yani ekran kartının tam altına 2 tane 1800 RPM'lik fan koymayı düşünüyorum. Sizce bir zararı olur mu? Ya da yararı olur mu kartı bu şekilde soğutabilir miyim? 3000RPM'lik fan al dediler ama çok fazla ses yapıyor o yüzden almak istemiyorum. Sizce hangisi yapılmalı 3000 RPM tek fanmı yoksa 1800 RPM 2 fan yeterli olur mu düşüncelerinizi bekliyorum.

Not: Kasanın önü arkası kapalı diyebilirsiniz aynı testi oradan çıakrtıp arkasında ve önünde mesafe varkende yaptım sıcaklık aynı kaldı bilginize...
Not2: Fanları taktığımda ekran kartı ile fan arasında 2 parmak mesafe kalıyor.
Not3: Şu anda (yükte) kasanın kapağı açık halde 80 derece, en kaliteli termal macunlardan biri sürülmüştür bilginize.

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-08-06 saat 18.34.55_eb184c8d.webp
    WhatsApp Görsel 2025-08-06 saat 18.34.55_eb184c8d.webp
    115.8 KB · Hit: 53
  • WhatsApp Görsel 2025-08-06 saat 18.34.55_2a4da75c.webp
    WhatsApp Görsel 2025-08-06 saat 18.34.55_2a4da75c.webp
    105.1 KB · Hit: 54
Sıcaklık değerleri nedir? furmark testini paylasırsanız daha iyi olur. kasanın altına 2 adet fan koyabilirsiniz ama sandığınız kadar kartın sıcaklığı düşmez.

Sürülen macun markası ve modeli nedir ? Bu arada fan almak yerine farklı bir kasa düşünebilirsiniz alta koyulan fanların çok fazla bir etki edeceğini sanmıyorum.

kasayı değiştirecek param olmadıgı için böyle bir yola başvuruyorum.
Alacağın fanlar da çok ucuz olmayacaktır. İkinci elde çok uygun fiyata kasalar bulabilirsin boş kasa alıp sistem ve kendi kasanın fanlarını aldığın kasaya geçirip kullanmaya devam edebilirsin.

valla görselle bakıyorum bir çözüm çıkmıyor kafamda ekran karın altına fan koyayım diyorsun fakat orda psu var onun sıcak havayı ekran kartına vermiş olursun ekran kartın fanları her ikisi de dönüyor mu kontrol eder misin belki biri kablolardan dolayı durmuştur benim başıma geldi bu olay

Alacağın fanlar da çok ucuz olmayacaktır. İkinci elde çok uygun fiyata kasalar bulabilirsin boş kasa alıp sistem ve kendi kasanın fanlarını aldığın kasaya geçirip kullanmaya devam edebilirsin.
Hocam max 500 tl 2 fan 1800rpm.

100 200tllik fanlar bir işe yaramaz. Alacağın 4 fan en az 1.5k tutacak zaten. Onun yerine güzel bi kasa alabilirsin

valla görselle bakıyorum bir çözüm çıkmıyor kafamda ekran karın altına fan koyayım diyorsun fakat orda psu var onun sıcak havayı ekran kartına vermiş olursun ekran kartın fanları her ikisi de dönüyor mu kontrol eder misin belki biri kablolardan dolayı durmuştur benim başıma geldi bu olay
dönüyor hocam

Hangi macunu sürdün dehlet bir sıcaklık değil benim 3060 ventus 76 çalışıyor

Geri