30k rx 9060 xt sistem almak istiyorum.

Orix

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
95
Arkadaşlar 30k param var rx 9060 xt sistem denk getirmeye çalışıyorum ama bir türlü alamadım. Yakınlarda böyle bi indirim vs olur mu?. Yada benim göremediğim bu fiyatlarda sistem var mı?

Arkadaşlar 30k param var rx 9060 xt sistem denk getirmeye çalışıyorum ama bir türlü alamadım. Yakınlarda böyle bi indirim vs olur mu?. Yada benim göremediğim bu fiyatlarda sistem var mı?
Vatan Bilgisayar gece indirimlerinde indirime giriyor:

Yerinde olsam AM5 5060 bir sistem kovalardım. Açıkcası ben AM4 16 GB VRAM' ıvar diye 9060 sisteme para vermezdim. Ama AM5 5060'lı bir sistemi sabredersen içerik üreticileri vb. takip edip bulabilme ihtimalin yüksek. Alırken anakartı yüksek tut. Sonradan işlemci, GPU yükseltirsin.

Yerinde olsam AM5 5060 bir sistem kovalardım. Açıkcası ben AM4 16 GB VRAM' ıvar diye 9060 sisteme para vermezdim. Ama AM5 5060'lı bir sistemi sabredersen içerik üreticileri vb. takip edip bulabilme ihtimalin yüksek. Alırken anakartı yüksek tut. Sonradan işlemci, GPU yükseltirsin.
5060 ti mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Düz 5060 işime pek yarwmaz gibi vram lazım yeni oyunlara

Hocam zaten 33k am5 9060 xt sistemler.

Son düzenleme:
AM5 9060 XT 16 GB VRAM'lı sistemi 30-35K bandına bulması imkansız. AM5 8GB VRAM 9060 XT'leri 35-40K civarına satıyorlar. Ama 30K altına AM5 5060'lı sistem bulunabiliyor. Başlangıçta 8 GB VRAM tercih edecekse Nvidia almak daha mantıklı. İleride ekran kartı indirimleri ile 16 GB VRAM'lı sonraki AMD serisini de alabilir.

VRAM halen çok da önemli değil. Çok izlendiği için çekiliyor ama 1-2 doku ayarı kısınca VRAM yetiyor. Halen Steam'da en çok 3060-4060 gibi kartlar var ve bu kartlara göre oyunlar yapılıyor. Yani halen çoğu kullanıcının işini görecek kadar yeterli. VRAM izleniyor diye yapılıyor, AMD para verdiğini sanmıyorum. Verseler kendileri 8 GB VRAM'li 9060 çıkarmazlar.

Kart olayından bağımsız artık AM4 para vermemesini şiddetle öneririm. Intel tarafını kesinlikle eleyin. Yükseltme dışında Intel oyunlarda sorun yaratıyor. Özellikle UE oyunlarında 1-2 işlemci demişlerdi ama tüm serilerinde sorun var. Durumları o kadar vahim ki yeni işlemci alanlara bir sürü ödül dağıtıyorlar. Yerelde İtopya, Vatan gibi ortakları da bunların biraz totosunu kurtarıyor. Eminim ortaklıkları olmasa sitelerinde Intel sistem barındırmazlar.

5060 8gb fiyatını hak etmeyen rezil bir kart

Hocam 3 bin lira daha veririm kendim montajlarım dersen
Toplam:32.850tl yapıyor.

Hocam 3 bin lira daha veririm kendim montajlarım dersen
Toplam:32.850tl yapıyor.
AsRock yerine Sapphire de alınabilir.

Yine keza ₺300 civarı da ekleme yaparsa soğutuculu kart almasını öneririm. Hem daha fazla USB girişi var hem de SSD soğutucusu var. Gen4 SSD kullanırsa SSD soğutucu işe yarıyor. Harici soğutucular en azından Gen4 için olanlar çok etkili değil. Gen5'de destekliyor ama hem fiyatları yüksek hem de hızlardan dolayı çok ısınıyorlar, Gen5 SSD'ler için bayağı kule tipine benzer fanlı soğutucular var. Neyse her türlü farkı ₺3-5 bin civarı artırıyorsa anakartı aşağıdaki ürünler değiştirmesini öneririm.

Tekrarlayayım hazır sistem tarafında özel stoklu sistem hariç 16 GB VRAM'li bir sistemi Nvidia veya AMD 30K veya altına bulması gerçekten zor. Fiyatlar geçen seneye göre bayağı arttı.

Yine hazır alacağım diyorsanız şöyle bir sistem var.

Son düzenleme:
Hocam birkaç sitede daha mevcut 34k fiyatta ortalama 2 3 sistem var farklı sitelerde. O yüzden yazdım. 30kya istiyorum diye. Bunlar birileriyle kalkıp anlaşma yaparsa zaten 34kya satıyor 30kya satması 31kya falan satması gerekmez mi?

AM5 9060 XT 16 GB VRAM'lı sistemi 30-35K bandına bulması imkansız. AM5 8GB VRAM 9060 XT'leri 35-40K civarına satıyorlar. Ama 30K altına AM5 5060'lı sistem bulunabiliyor. Başlangıçta 8 GB VRAM tercih edecekse Nvidia almak daha mantıklı. İleride ekran kartı indirimleri ile 16 GB VRAM'lı sonraki AMD serisini de alabilir.

VRAM halen çok da önemli değil. Çok izlendiği için çekiliyor ama 1-2 doku ayarı kısınca VRAM yetiyor. Halen Steam'da en çok 3060-4060 gibi kartlar var ve bu kartlara göre oyunlar yapılıyor. Yani halen çoğu kullanıcının işini görecek kadar yeterli. VRAM izleniyor diye yapılıyor, AMD para verdiğini sanmıyorum. Verseler kendileri 8 GB VRAM'li 9060 çıkarmazlar.

Kart olayından bağımsız artık AM4 para vermemesini şiddetle öneririm. Intel tarafını kesinlikle eleyin. Yükseltme dışında Intel oyunlarda sorun yaratıyor. Özellikle UE oyunlarında 1-2 işlemci demişlerdi ama tüm serilerinde sorun var. Durumları o kadar vahim ki yeni işlemci alanlara bir sürü ödül dağıtıyorlar. Yerelde İtopya, Vatan gibi ortakları da bunların biraz totosunu kurtarıyor. Eminim ortaklıkları olmasa sitelerinde Intel sistem barındırmazlar.

30 bine pc yok sıfır

Yukarda attığım sistem var. 5 dakika sonra indirime girecek.
indirime girerse o olur başka yok zaten oda 34 den inecek anca indirim ile normal olarak 30 a pc artık yok maglesef

1758135459868.webp

indirime girdi

Geri