- Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler, öncelikle rgb takıntım yok satarken işime yarar diye rgb tercih ettim cpu fan olarakta sadelik için stokta bıraktım bide hoşuma gidiyor şekli şemali.. Kryonaut gerçekten iş yapıyor 2 saat 6/12TH %100 stress altında 75 derecelerde takılıyor işlemci. stok macunla takmış olsaydım 90 ları görürdüm belkide diye düşünüyorum. 'termal macun hayat kurtarır kamu spotu'H.o. fakat ekran kartını daha yüksek bir şey bakabilirdiniz. İşlemci için stok fan yetersiz kalacaktır ve günümüzde 500gb ssd yetersiz kalıyor. Fark ettiğim üzere sizinde rgb takıntınız var. Bunun için internetten ekstra bir rgb güç kablosu alırsanız, birde rgb li güzel bir işlemci soğutucu alırsanız tadından yenmez. Fiyat olarak ödediğiniz rakam bana biraz fazla geldi. Benzer veya daha iyi bir sistemi hazır sistem üzerinden modifikasyonlar yaparak daha ucuza çözebilirdiniz diye düşünüyorum. Güle güle kullanın.
Hocam yani yaklaşık 12/13k zararınız var. Bu bütçede indirimli 7800xt/4070 Ryzen 5 5600 sistemler çıkıyor, hatta şu an var mı bilmiyorum fakat 13400f 4070 ikilisini 30/32k bandında görmüştüm geçen hafta.
Bu paraya hazır sistem 4070 alınabiliyorken 6600xt almak üzücü
pc hocasının sistemi alsan daha iyidi sanki bu biraz eski nesil olmuş ama hayırlısı
Mesaj otomatik birleştirildi:
SSD olarakta DRAMsiz versiyonu almışsın bu hiç iyi olmamış Büyük kapasiteli oyunlarda Arayüz hızında yavaşlık olacaktır.
Pahalıya dizmişsin ama hayırlı olsun
ben olsam anakarttan kısıp ikinci el ekran kartı alırdım imzamdan da anlaşılacağı üzere. ya da direkt hazır sistem alırdım ddr5 canavar gibi bir şey alırdınız. birde monitörü va panel almazdım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
işlemci soğutucu aldınız mı?
Aşırı pahalıya almışsın. En az 12.000 TL zararın var.
Evet maalesef ki zararım mevcut, ancak konuda da belirttiğim gibi daha önce yapılmış testlere dayalı olarak parçaları seçtim. Atıyorum 4070 ekran kartı olan bir sistem dizmek isteseydim Yapılmış 30 bin testten ortaya çıkmış verilerdeki i7-13700K yada i9-13900K tercih etmek isterdim, o işlemcilerin testlerinde de en çok kullanılan anakartı, o anakartın SkillBench testlerindeki kayıpları vs vs vs kısacası hazır sistemde %5-10 performans kaybı alacak olsam 15k daha ucuz olsa tercih etmezdim. yinede zarardayız yapacak bişey yok ancak tüm parçaların kayıpsız çalışması mutlu ediyor insanı. Teşekkürler yorumlar için,
SağolunBu kadar araştırıp bunu toplayabilmek büyük başarı