Neler Yeni

💸31K Topladığım Sistemi Değerlendirin.🧐

setxkbmap

80+
H.o. fakat ekran kartını daha yüksek bir şey bakabilirdiniz. İşlemci için stok fan yetersiz kalacaktır ve günümüzde 500gb ssd yetersiz kalıyor. Fark ettiğim üzere sizinde rgb takıntınız var. Bunun için internetten ekstra bir rgb güç kablosu alırsanız, birde rgb li güzel bir işlemci soğutucu alırsanız tadından yenmez. Fiyat olarak ödediğiniz rakam bana biraz fazla geldi. Benzer veya daha iyi bir sistemi hazır sistem üzerinden modifikasyonlar yaparak daha ucuza çözebilirdiniz diye düşünüyorum. Güle güle kullanın.
Teşekkürler, öncelikle rgb takıntım yok satarken işime yarar diye rgb tercih ettim :) cpu fan olarakta sadelik için stokta bıraktım bide hoşuma gidiyor şekli şemali.. Kryonaut gerçekten iş yapıyor 2 saat 6/12TH %100 stress altında 75 derecelerde takılıyor işlemci. stok macunla takmış olsaydım 90 ları görürdüm belkide diye düşünüyorum. 'termal macun hayat kurtarır kamu spotu'

Hocam yani yaklaşık 12/13k zararınız var. Bu bütçede indirimli 7800xt/4070 Ryzen 5 5600 sistemler çıkıyor, hatta şu an var mı bilmiyorum fakat 13400f 4070 ikilisini 30/32k bandında görmüştüm geçen hafta.
Bu paraya hazır sistem 4070 alınabiliyorken 6600xt almak üzücü :(
pc hocasının sistemi alsan daha iyidi sanki bu biraz eski nesil olmuş ama hayırlısı
Mesaj otomatik birleştirildi:

SSD olarakta DRAMsiz versiyonu almışsın bu hiç iyi olmamış Büyük kapasiteli oyunlarda Arayüz hızında yavaşlık olacaktır.
Pahalıya dizmişsin ama hayırlı olsun
ben olsam anakarttan kısıp ikinci el ekran kartı alırdım imzamdan da anlaşılacağı üzere. ya da direkt hazır sistem alırdım ddr5 canavar gibi bir şey alırdınız. birde monitörü va panel almazdım.

işlemci soğutucu aldınız mı?
Aşırı pahalıya almışsın. En az 12.000 TL zararın var.

Evet maalesef ki zararım mevcut, ancak konuda da belirttiğim gibi daha önce yapılmış testlere dayalı olarak parçaları seçtim. Atıyorum 4070 ekran kartı olan bir sistem dizmek isteseydim Yapılmış 30 bin testten ortaya çıkmış verilerdeki i7-13700K yada i9-13900K tercih etmek isterdim, o işlemcilerin testlerinde de en çok kullanılan anakartı, o anakartın SkillBench testlerindeki kayıpları vs vs vs kısacası hazır sistemde %5-10 performans kaybı alacak olsam 15k daha ucuz olsa tercih etmezdim. yinede zarardayız yapacak bişey yok ancak tüm parçaların kayıpsız çalışması mutlu ediyor insanı. Teşekkürler yorumlar için,

Bu kadar araştırıp bunu toplayabilmek büyük başarı
Sağolun

r4NG3r

80+ Silver
Teşekkürler, öncelikle rgb takıntım yok satarken işime yarar diye rgb tercih ettim :) cpu fan olarakta sadelik için stokta bıraktım bide hoşuma gidiyor şekli şemali.. Kryonaut gerçekten iş yapıyor 2 saat 6/12TH %100 stress altında 75 derecelerde takılıyor işlemci. stok macunla takmış olsaydım 90 ları görürdüm belkide diye düşünüyorum. 'termal macun hayat kurtarır kamu spotu'

Evet maalesef ki zararım mevcut, ancak konuda da belirttiğim gibi daha önce yapılmış testlere dayalı olarak parçaları seçtim. Atıyorum 4070 ekran kartı olan bir sistem dizmek isteseydim Yapılmış 30 bin testten ortaya çıkmış verilerdeki i7-13700K yada i9-13900K tercih etmek isterdim, o işlemcilerin testlerinde de en çok kullanılan anakartı, o anakartın SkillBench testlerindeki kayıpları vs vs vs kısacası hazır sistemde %5-10 performans kaybı alacak olsam 15k daha ucuz olsa tercih etmezdim. yinede zarardayız yapacak bişey yok ancak tüm parçaların kayıpsız çalışması mutlu ediyor insanı. Teşekkürler yorumlar için,

Sağolun
Hocam neyin testi ya saçma sapan darboğaz siteleri felan var oralara bakıp topladın sanırım yazık olmuş

setxkbmap

80+
Hocam neyin testi ya saçma sapan darboğaz siteleri felan var oralara bakıp topladın sanırım yazık olmuş
Yok Gülüm UserBenchMark, HowManyFps, Cpu-Monkey, TechPowerUp gibi teknik işten anlayan insanların ve clientların raporlarına bakarak topladım. Aldığı ramin içindeki modül bloklarının 4/8 mi 6/12 mi ve kaç hz de çalıştığına hangi materyal ile pinlerini işlediklerine kadar bakan birine böyle yazmak üzdü :D

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,993
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Astronomi, Uzay, Bilim, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Geometri, Elektromanyetizma, Kuantum Fiziği, Parçacık Fiziği, Nükleer Fizik, Astrofizik, Yapay Zeka, Teknoloji, Elektrik ve Elektronik, İnsan Beyni, Mekanik, Elektrikli Otomobiller, İçten Yanmalı Otomobiller, Motosikletler, Jet Motorları, Roket Motorları, Uçaklar, Uzay Mekikleri, Kitaplar, Filmler, Diziler, Psikoloji, Felsefe, Akustik ve Elektro Gitar, Arduino, Python, Java, Javascript, Pascal, PHP, Fortran, C, C#, C++, Bilgisayar Yazılımları ve Bilgisayar Donanımları, Windows İşletim Sistemleri, Linux İşletim Sistemleri ve Dağıtımları, macOS İşletim Sistemleri, Laptoplar, Telefonlar, Apple Ürünleri, Kameralar, Fotoğraflar, Borsa, Yatırım, Kripto Para, Fitness, Kalistenik..
Instagram
_furkan.krgl_
Steam
(1021294255)
Twitter
FurkanKrgle
Facebook
furkan.karagulle.7399
Discord
furkankaragulle#1763
Reddit
reddit.com/user/Complete-Flow9113
o işlemcilerin testlerinde de en çok kullanılan anakartı, o anakartın SkillBench testlerindeki kayıpları vs vs vs kısacası hazır sistemde %5-10 performans kaybı alacak olsam 15k daha ucuz olsa tercih etmezdim.

Bunların hiçbirine gerek yoktu ki. Aradaki fiyat farkına performansı ikiye katlardık zaten.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Pahalı.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,993
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Astronomi, Uzay, Bilim, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Geometri, Elektromanyetizma, Kuantum Fiziği, Parçacık Fiziği, Nükleer Fizik, Astrofizik, Yapay Zeka, Teknoloji, Elektrik ve Elektronik, İnsan Beyni, Mekanik, Elektrikli Otomobiller, İçten Yanmalı Otomobiller, Motosikletler, Jet Motorları, Roket Motorları, Uçaklar, Uzay Mekikleri, Kitaplar, Filmler, Diziler, Psikoloji, Felsefe, Akustik ve Elektro Gitar, Arduino, Python, Java, Javascript, Pascal, PHP, Fortran, C, C#, C++, Bilgisayar Yazılımları ve Bilgisayar Donanımları, Windows İşletim Sistemleri, Linux İşletim Sistemleri ve Dağıtımları, macOS İşletim Sistemleri, Laptoplar, Telefonlar, Apple Ürünleri, Kameralar, Fotoğraflar, Borsa, Yatırım, Kripto Para, Fitness, Kalistenik..
Instagram
_furkan.krgl_
Steam
(1021294255)
Twitter
FurkanKrgle
Facebook
furkan.karagulle.7399
Discord
furkankaragulle#1763
Reddit
reddit.com/user/Complete-Flow9113

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Arkadaşlar merhaba, yazdan beri süren incelemelerim sonunda geçtiğimiz ay bilgisayar toplamaya başladım ve sona geldim.
Alıntıyı görüntüle
Takıntılı bir sistemci olduğumdan dolayı her parçanın birbiriyle Herz açısından bile en az kayıpta olması için parçaları seçerken UserBenchMark, HowManyFps, Cpu-Monkey, TechPowerUp gibi sitelerden zibilyon tane konuları saatlerce okuyup milletin binlerce testlerini karşılaştırıp toplamaya başladım. Kafayı yedim sonunda ramlerdeki Module Dimensions blok parçalarında kullanılan materyallere, adetlerine kadar incelemeye felan başlamıştım.. delirmek üzereydim ki neyseki topladık sistemi. Bir değerlendirmenizi istiyorum. Sistem hakkında yorumlar yapmanızı ve tartışmak istiyorum.
  • İşlemci: AMD RYZEN 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6/12 Core AM4 7nm
  • Termal Macun: Kryonaut Thermal Grizzly 12.5W Sub Zero TG-K-001-RS
  • Anakart: MSI MAG B550 TOMAHAWK Amd B550 Soket AM4 DDR4 5100(OC) M.2 MS-7C91
  • Ekran Kartı: Sapphire RX 6600 XT Nitro+ OC 128 Bit GDDR6 8GB 11309-01-20G
  • Ram: Kingston 32GB(2x16GB) FURY Beast 3200Mhz CL16 DDR4 RGB Siyah Dual Kit Ram KF432C16BB1AK2/32
  • SSD: Samsung 980 NVMe M.2 500GB V-NAND 3100/2600MBs MZ-V8V500BW
  • Monitör: Lenovo Gaming G27C-30 27" Curved 167 Hz 1 Ms Full HD FreeSync VA MPRT
  • Kasa: Dark Guardian 4x12cm FRGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 (DKCHGUARDIAN)
  • Psu: High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S)
    Ekstra Klavye, Mouse, Kulaklık vs vs zımbırtılar pek bana fark etmediği için basit şeyler eklemiyorum listeye.
Kendimce yapmaya değer gördüğüm testlerin 54 adet rapor ortalaması aşağıdadır.
UserBenchmarks: Game 123, Desk 111, Work 110.
Cinebench R23: Single 1517, Multi 10980.
Blender: 1098

Squad, Elite Dangerous, Dead by Daylight, Forza Horizon 5, New World, Hunt Showdown, Horizon Zero Dawn, Cyberpunk, Conqueror's Blade, Ready or Not, ETS2, Sea of Thieves, Control vs vs gibi bir dünya oyun denedim Allah ne verdiyse en sona aldım ortalama 100-120 fps lerde takılıyor yeni nesil ağır ( cp2077 gibi) oyunlarda belkide optimizasyon ile ilgilidir bilemiyorum. Genel oyunlarda ise 180-230 civarı bişeyler alıyorum beni tatmin ediyor açıkçası.

şöyle çıtırından da bir toplama videosu yaptım:

Alıntıyı görüntüle

Toplam bana maliyeti 31k Etti, ekran kartı ve monitörüm dışında her şey sıfır 2-4 yıl garantili karışık ürüne göre. ve Sıkıldım... evet gerçekten de bir söz vardır ya, hayal ettiğin şeye sahip olduğunda anlarsın ki aslında istediğin şey onun hayalidir.. Resmen bunu yaşıyorum, oyun oynayasım yok hiç bunu satıp bir laptop alıp işime gücüme bakmayı düşünüyorum :)
Hocam 31k ya göre işlemci ve ekran kartı düşük kalmış. Onun dışında güzel duruyor hayırlı uğurlu olsun :)

The Semih

80+ Gold
Arkadaşlar merhaba, yazdan beri süren incelemelerim sonunda geçtiğimiz ay bilgisayar toplamaya başladım ve sona geldim.
Alıntıyı görüntüle
Takıntılı bir sistemci olduğumdan dolayı her parçanın birbiriyle Herz açısından bile en az kayıpta olması için parçaları seçerken UserBenchMark, HowManyFps, Cpu-Monkey, TechPowerUp gibi sitelerden zibilyon tane konuları saatlerce okuyup milletin binlerce testlerini karşılaştırıp toplamaya başladım. Kafayı yedim sonunda ramlerdeki Module Dimensions blok parçalarında kullanılan materyallere, adetlerine kadar incelemeye felan başlamıştım.. delirmek üzereydim ki neyseki topladık sistemi. Bir değerlendirmenizi istiyorum. Sistem hakkında yorumlar yapmanızı ve tartışmak istiyorum.
  • İşlemci: AMD RYZEN 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6/12 Core AM4 7nm
  • Termal Macun: Kryonaut Thermal Grizzly 12.5W Sub Zero TG-K-001-RS
  • Anakart: MSI MAG B550 TOMAHAWK Amd B550 Soket AM4 DDR4 5100(OC) M.2 MS-7C91
  • Ekran Kartı: Sapphire RX 6600 XT Nitro+ OC 128 Bit GDDR6 8GB 11309-01-20G
  • Ram: Kingston 32GB(2x16GB) FURY Beast 3200Mhz CL16 DDR4 RGB Siyah Dual Kit Ram KF432C16BB1AK2/32
  • SSD: Samsung 980 NVMe M.2 500GB V-NAND 3100/2600MBs MZ-V8V500BW
  • Monitör: Lenovo Gaming G27C-30 27" Curved 167 Hz 1 Ms Full HD FreeSync VA MPRT
  • Kasa: Dark Guardian 4x12cm FRGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 (DKCHGUARDIAN)
  • Psu: High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S)
    Ekstra Klavye, Mouse, Kulaklık vs vs zımbırtılar pek bana fark etmediği için basit şeyler eklemiyorum listeye.
Kendimce yapmaya değer gördüğüm testlerin 54 adet rapor ortalaması aşağıdadır.
UserBenchmarks: Game 123, Desk 111, Work 110.
Cinebench R23: Single 1517, Multi 10980.
Blender: 1098

Squad, Elite Dangerous, Dead by Daylight, Forza Horizon 5, New World, Hunt Showdown, Horizon Zero Dawn, Cyberpunk, Conqueror's Blade, Ready or Not, ETS2, Sea of Thieves, Control vs vs gibi bir dünya oyun denedim Allah ne verdiyse en sona aldım ortalama 100-120 fps lerde takılıyor yeni nesil ağır ( cp2077 gibi) oyunlarda belkide optimizasyon ile ilgilidir bilemiyorum. Genel oyunlarda ise 180-230 civarı bişeyler alıyorum beni tatmin ediyor açıkçası.

şöyle çıtırından da bir toplama videosu yaptım:

Alıntıyı görüntüle

Toplam bana maliyeti 31k Etti, ekran kartı ve monitörüm dışında her şey sıfır 2-4 yıl garantili karışık ürüne göre. ve Sıkıldım... evet gerçekten de bir söz vardır ya, hayal ettiğin şeye sahip olduğunda anlarsın ki aslında istediğin şey onun hayalidir.. Resmen bunu yaşıyorum, oyun oynayasım yok hiç bunu satıp bir laptop alıp işime gücüme bakmayı düşünüyorum :)
Hayırlı olsun öncelikle fakat RX6600XT 14K sistemlerde satılıyor 30K ya RTX 4000 li sistemler alsan çok daha iyi olurdu.

1703146428378.png
1703146434757.png

vausennn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Bora

Sağolun
çok yanlış bir tercih stok fan 700-800tl ye kule tipi soğutma almalısın en kötü. daha uzun ömürlü olur. Uzun kullanımlarda daha yüksek sıcaklıklara ulaşırsınız bence. AMD SToku intelden iyi olsa da 5600 için doğru bir tercih değil bence.

ileride ekran kartını satıp ikinci el kapalı kutu 7800xt yada ikinci el 6800xt alırsanız daha uzun yıllarda götürebilir

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,489
İsim
Hakanbey

Sağolun
Senin gibi müşteriler lazım bana :D İyki varsınız yoksa nasıl ekmek yiycez taşmı yicez :)))

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,153
Üyeler
159,722
Son üye
Ogii
Top Bottom