3200 MHz Olan Ram Belleğim 2666 MHz Olarak Gözüküyor?

işlemcim i5 10400f anakart gigabite 510m h ve biosta XMP EXPO diye bi ayar göremedim heralde kapalıdır
İşlemcin maksimum 2666 mhz destekliyor boşu boşuna gidip 3200 mhz ram almışsın revizyon sürümünü vermemişsin ama biostan xmp bulup aç şansına belki 3200de çalışır benim 10105f 3200de çalışıyordu saçma şekilde alttaki örnek ekranda sol alttaki XMP kısmını aktif edeceksin
1753049501900.webp

İşlemcin maksimum 2666 mhz destekliyor boşu boşuna gidip 3200 mhz ram almışsın revizyon sürümünü vermemişsin ama biostan xmp bulup aç şansına belki 3200de çalışır benim 10105f 3200de çalışıyordu saçma şekilde alttaki örnek ekranda sol alttaki XMP kısmını aktif edeceksin
Alıntıyı görüntüle
SAOL hocam ama ne kadar arasamda xmp diye bi ayar yok

SAOL hocam ama ne kadar arasamda xmp diye bi ayar yok
Revizyon sürümünü de söyler misin anakartının 1.0 1.1 1.5 üçünden birisi olmalı kutusunda falan yazar

Arkadaş doğru söylemiş, işlemcinin maksimum ram destekleme hızı vardır, üstüne çıksan bile işlemci bunu işleyemediği için kapasitesi ne ise onu kullanacak. oc ile biraz daha yükseltebilirsin ama ayarlaman gerekiyor.

Arkadaş doğru söylemiş, işlemcinin maksimum ram destekleme hızı vardır, üstüne çıksan bile işlemci bunu işleyemediği için kapasitesi ne ise onu kullanacak. oc ile biraz daha yükseltebilirsin ama ayarlaman gerekiyor.
benim 10105f normalde 2933 mhz destekliyordu ben xmp ile 3200 sabit kullandım hiçte bir şey olmadı xmp açsa sorunu çözülecek 10400f daha iyi

ben hep asus anakart kullandığım için gigabyte kartları hiç bilmiyorum,
ancak advanced modundan yapıldığını tahmin ediyorum. oraları biraz karıştır ama ayarlarla oynama, bir yerlerde muhakkak karşına çıkar

Geri