🔥İndirim 32gb ram + 225f - 21.7k

ram fiyatları hızlı düşüyor. google haberinden sonra şirketler panikledi. hazır fiyat halen yukarıdayken ellerindekileri iyi fiyattan çıkarmaya çalışıyorlar. bu çıkış işlemini hızlı ve cazip hale getirmek için de yanında popüler bir işlemciyi maliyetine vermiş oluyorlar. zekice bir strateji. 16gb ddr5 ram'e 15 bin çekiyorlardı 2 hafta önce. şimdi yarıya düştü.
daha da düşecek...
bu arada 35-40 binlerden ddr5 li sistem alıp sahibinden'e koyan alsatçı kardeşlerimiz bir miktar mağdur olacak gibi.
1.5 seneden önce tam olarak düzelmez fiyatlar 2026 üretiminin hepsi satıldı m2 kısmıda Ram kısmıda ve Google daha tam bir ürün çıkartmadı ortaya ama yapmaya çalıştıkları şey güzel Ram kullanımını 6-8 kat azaltıp 6-8 kat daha fazla hız kazanmak muazzam başarı

Daha önce çok pahalıya geliyor diye bazı projelere başlamayıp, ramlerin ai performansı arttığı için daha çok ram satın aldıklarını düşünsenize 😮

Daha önce çok pahalıya geliyor diye bazı projelere başlamayıp, ramlerin ai performansı arttığı için daha çok ram satın aldıklarını düşünsenize 😮
Alamazlar. Firmalar ve üreticiler bizim gibi dur ya ben ram alayım demiyor. Şu anda ram krizinin sebebi firmaların yaptıkları anlaşmalarla üreticilerin daha üretmeye başlamadığı ramleri toplu olarak önden almış olmaları. Fiyatların daha kötüye gitme şansı milyarda bir. O da belki bir üreticinin fabrikası yanarsa yaşanır.

Alamazlar. Firmalar ve üreticiler bizim gibi dur ya ben ram alayım demiyor. Şu anda ram krizinin sebebi firmaların yaptıkları anlaşmalarla üreticilerin daha üretmeye başlamadığı ramleri toplu olarak önden almış olmaları. Fiyatların daha kötüye gitme şansı milyarda bir. O da belki bir üreticinin fabrikası yanarsa yaşanır.
Alırlar derken ön alımdan bahsediyordum. Ciddi değildim ama

tabi garantisi yok intelin 2 seneye aha soket değiştiriyoruz derse bu işlemcide pert :kekw:
Niye çöp olsun intel platform değiştirdi diye 14600k-14700k çöp mü oldu mesela hala 9600x-9700x e kafa tutuyorlar intel platform değiştirince veya amd platform değiştirince 5700x3d-5800x3d 9800x3d 7900x felan çöp mü olacak

Neredeymiş bu fabrikalar ya biz alamıyoruz kimse almasın bari :kekw:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Niye çöp olsun intel platform değiştirdi diye 14600k-14700k çöp mü oldu mesela hala 9600x-9700x e kafa tutuyorlar intel platform değiştirince veya amd platform değiştirince 5700x3d-5800x3d 9800x3d 7900x felan çöp mü olacak
çöp olmayacak, ileride upgrade yapma fırsatın olmayacak

Bu ne böyle, intel iflas mı etti. Eşantiyon olarak veriliyor ürünleri.
2025 verilerine göre satılan işlemcilerde amdnin payı %85-90 arası, intel tekelliği amdye kaptırdı. amerikan hükümeti destek vermese intel çoktan iflas etmişti.

tercih meselesi soketi değişen işlemcilye yada ben sistemlere para yatirmam ben tutupda 1700 lga li sistemde gidip 12k lik anakart mantıklımı

Neredeymiş bu fabrikalar ya biz alamıyoruz kimse almasın bari :kekw:

çöp olmayacak, ileride upgrade yapma fırsatın olmayacak
İleride upgrade yapamayacak olmak bu işlemcilerin çöp olacağı anlamına mı gelicek peki 14900k bile 7800x3d performansı veriyor bir çok yerde mesela sırf soket bitti diye adam en yüksek işlemciyi alıp iş yapamayacak mı çöp olucaktan kastın ölü soket olması ile okay soket ölür ama am4 te bile hala muazzam işlemciler varken bir çok kişi am5 geçmiyor 5900x-64gb Ram almış veya 64gb 3900x kullanıp yayın yapan bir sürü insan var ki anakartı iyi alırsan her sistemde intel amd fark etmez platform ölse bile en yüksek opsiyonu alıp takarsın am5 bitince 9950x felan alıp taksam mesela rahat 6-7 sene çok rahat giderim veya 10800x3d çıkar onu alırsın devam edersin

İleride upgrade yapamayacak olmak bu işlemcilerin çöp olacağı anlamına mı gelicek peki 14900k bile 7800x3d performansı veriyor bir çok yerde mesela sırf soket bitti diye adam en yüksek işlemciyi alıp iş yapamayacak mı çöp olucaktan kastın ölü soket olması ile okay soket ölür ama am4 te bile hala muazzam işlemciler varken bir çok kişi am5 geçmiyor 5900x-64gb Ram almış veya 64gb 3900x kullanıp yayın yapan bir sürü insan var ki anakartı iyi alırsan her sistemde intel amd fark etmez platform ölse bile en yüksek opsiyonu alıp takarsın am5 bitince 9950x felan alıp taksam mesela rahat 6-7 sene çok rahat giderim veya 10800x3d çıkar onu alırsın devam edersin
bakış açısıyla alakalı biri onu tercih eder diğeri upgrade opsiyonunu

ama dediğin şeye göre de intelin en pahalı işlemcisini alman lazım bu senaryoda ki uzun yıllar performansını korusun

tercih meselesi soketi değişen işlemcilye yada ben sistemlere para yatirmam ben tutupda 1700 lga li sistemde gidip 12k lik anakart mantıklımı
Tercih meselesi değil hocam adam 8-9 k ya 14600k bulmuş 6-7k ya z790 bulmuş 7-8k ya ddr4 Ram bulmuş 32gb bu adamın bu devirde bunu alması mantıklı am5 geçse işlemci anakart alacak Ram 16 kalacak mesela adam 2k oynuyor ddr4-5 farketmez ona outdated oluyor demek istiyorsanız 1600x-1900x vs sallıyorum değil bunlar hala oyun performansları taş gibi olan işlemciler adam zamanında para verip almış sırf up yapamıyor diye ölü olduğu anlamına gelmez am5 ilk çıktığında 5700x3d b550 Gaming x anakart almıştım neler söylemişlerdi bana alınır mı bunlar felan felan diye Ram masrafı yapmadan 6-7k ya işlemci anakart almıştım mesela sattım onları sonra 10-15k para geldi

Hocam ne beşi Allah rızası için? Sıfırı 6500TL, 10 gün önce 5600TL'ye düşüp geri yükselmiş forumda bir tane bile fırsat konusu açılmamış. 4000TL'ye satabilirse öpsün başına koysun alan. Toplam 40 tane Ultra 5 ilanı var sarı sitede. 6000TL yazan ilanlara teklif bile veren hatta soru bile soran olmamış. Yanıltıcı bilgi vermeyelim lütfen. İtopya hazır sistemde Goodram 5600mHz CL36 ramin ikincisi 6500TL'ye ekleniyor. Demek ki bu fiyat zarar ettirmiyor. Ramlerin sıfır fiyatlarına takılıp da şunlara para kazandırmayın.
Dostum ben bir şey alıp satmıyorum, sadece şuan ki sıfır fiyatı olan 6500 TL yi baz alıp 5000 e zar zor satılır dedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,218
Üyeler
190,708
Son üye
ERTKS
Geri