Neler Yeni

35K Asus laptop önerisi.

xooneyu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Emir
Hocam gerçekten asusu çok severim, yıllardır da zephyrusu almak istedim çünkü taşınabilirlik benim için büyük bir lüks, en basitinden yhtde önüme açıp oynamak dünyadaki en keyifli aktivite olabilir :D. Ama gerçekten bu kadar sorun yaşasam cihazı direkt elden çıkarırım herhalde :/.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam lenovo fena değil ama daha bugün sattığım lenovo cihazdan sonra pek yanaşasım gelmiyor, msı olanda parasını hiç haketmiyor :D.
Hocam emin olun Msi asusdan daha iyi yinede sizin tercihiniz iyi akşamlar

En İyi Cevap
3

Furkanozr

80+ Silver
Valla bende asus tarafından çok çektim, türkiyede resmi bir servisi yok acer ile çalışıyorlar. Vida sıkmayı bilmiyorlar. Metal macun silip silikon macun sürüyorlar. Rezalet gerçekten asus.
Hocam inanın acer Servisi asusdan daha kötüdür vida sıkmayı geçtim servise verdiğim laptopu çizip bana veriyorlar sırf bu yüzden özel olarak Taywandan üst ve alt kapak getirdirtdim , ücretsiz olarak tabii. bende acer de çok sorun yaşadım tek bu değil bu arada acer Servisi asusun wifisini kullandıklarını söylemişlerdi bence acer asusa bağlı 🤣🤣 şaka maka ikiside ortak olarak SMS infocomm şirketine bağlı

En İyi Cevap
3
Son karar alabilirsem 2023 Rog flow almak :D.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
msi bilgisayarlar mühendislik harikası kesinlikle.

msi bilgisayarlar mühendislik harikası kesinlikle
Hocam inanın acer Servisi asusdan daha kötüdür vida sıkmayı geçtim servise verdiğim laptopu çizip bana veriyorlar sırf bu yüzden özel olarak Taywandan üst ve alt kapak getirdirtdim , ücretsiz olarak tabii. bende acer de çok sorun yaşadım tek bu değil bu arada acer Servisi asusun wifisini kullandıklarını söylemişlerdi bence acer asusa bağlı 🤣🤣 şaka maka ikiside ortak olarak SMS infocomm şirketine bağlı
ortak servis kullanıyor asus ve acer.

DoarBM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Berk
Sanmıyorum hocam sağolun.
2015ten beri msi marka laptop kullanıyorum 40 serisi çıktıktan sonra kasa topladım o zamandan bu zamana gerek yazılımları olsun gerek paneli olsun gerek klavyesi olsun genel olarak sağlam ve önereceğim bir marka. Asusa kıyasla 2015te orta seviye ürünlerinin bile kasalarında alt kapak hariç plastik kullanmamışlardı. Dezavantajları benim gördüğüm asusa kıyasla biraz daha pahalı ve teknik servisinin internetteki yorumlarını beğenmediğim için kontrole bile göndermedim. 7 8 yılda sadece cpu fanı sorun çıkardı onu da kolay bir şekilde değiştirdim.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,458
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Sanmıyorum hocam sağolun.
msi bilgisayarlar mühendislik harikası kesinlikle.

msi bilgisayarlar mühendislik harikası kesinlikle

ortak servis kullanıyor asus ve acer.
2015ten beri msi marka laptop kullanıyorum 40 serisi çıktıktan sonra kasa topladım o zamandan bu zamana gerek yazılımları olsun gerek paneli olsun gerek klavyesi olsun genel olarak sağlam ve önereceğim bir marka. Asusa kıyasla 2015te orta seviye ürünlerinin bile kasalarında alt kapak hariç plastik kullanmamışlardı. Dezavantajları benim gördüğüm asusa kıyasla biraz daha pahalı ve teknik servisinin internetteki yorumlarını beğenmediğim için kontrole bile göndermedim. 7 8 yılda sadece cpu fanı sorun çıkardı onu da kolay bir şekilde değiştirdim.
msi lafı açılmışken biraz da ben yorum yapayım. Evet diğerlerine görece pahalıya satıyorlar ama şahsen ben fiyatını hakettiklerini düşünüyorum. Teknoloji işi şans işidir herkes hata ile karşılaşabilir ama msi gibi markalarda bu olasılık daha düşük oluyor haliyle. Ben kaliteli alayım başım ağrımasın dedim aldıktan bir iki ay sonra hdmi girişi bozuldu, wifide ara ara kopmalar meydana geldi. Bu sorunlardan dolayı servise gönderdim bilgisayarı ve bir hafta içinde hem wifi kartı onarımı hem hdmi girişi onarımını yapıp bilgisayarı tertemiz bi şekilde bana geri gönderdiler. Kasayı ssd takviyesi için açmıştım notlarıma eklediğim için sanırım sormadılar bile, sorununu da çıkarmadılar kasanın açılmasının. Kıyaslama yapacak olursam plastik kasa tulpardan buna geçtim ve plastik var plastik var lafı aklıma geldi yani gerçekten monstera plastik kasa diyosak buna metal kasa falan demek lazım o kadar kalite farkları var. Ne bileyim aldığım zaman monsterın ramleri 2933 mhzdi msi 3200mhz satıyordu gibi gibi parça kalitesi farkları, servis hizmetinin güzelliği ve marka güvenilirliği var diğer markalara kıyasla. Ülkemizde bu tarz şeyler en az 5-10 yılda bir alındığı için paraya kıyılıp iyisinin alınabileceğini düşünüyorum.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
msi lafı açılmışken biraz da ben yorum yapayım. Evet diğerlerine görece pahalıya satıyorlar ama şahsen ben fiyatını hakettiklerini düşünüyorum. Teknoloji işi şans işidir herkes hata ile karşılaşabilir ama msi gibi markalarda bu olasılık daha düşük oluyor haliyle. Ben kaliteli alayım başım ağrımasın dedim aldıktan bir iki ay sonra hdmi girişi bozuldu, wifide ara ara kopmalar meydana geldi. Bu sorunlardan dolayı servise gönderdim bilgisayarı ve bir hafta içinde hem wifi kartı onarımı hem hdmi girişi onarımını yapıp bilgisayarı tertemiz bi şekilde bana geri gönderdiler. Kasayı ssd takviyesi için açmıştım notlarıma eklediğim için sanırım sormadılar bile, sorununu da çıkarmadılar kasanın açılmasının. Kıyaslama yapacak olursam plastik kasa tulpardan buna geçtim ve plastik var plastik var lafı aklıma geldi yani gerçekten monstera plastik kasa diyosak buna metal kasa falan demek lazım o kadar kalite farkları var. Ne bileyim aldığım zaman monsterın ramleri 2933 mhzdi msi 3200mhz satıyordu gibi gibi parça kalitesi farkları, servis hizmetinin güzelliği ve marka güvenilirliği var diğer markalara kıyasla. Ülkemizde bu tarz şeyler en az 5-10 yılda bir alındığı için paraya kıyılıp iyisinin alınabileceğini düşünüyorum.
msi ın kötü olduğu şey f/p ve soğutma. Hala biri büyük biri küçük fan kullanmaktan vazgeçmediler. Onu da metal macun ve yarım kilo bakır boru ile hallediyor şimdilerde :D

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,458
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
msi ın kötü olduğu şey f/p ve soğutma. Hala biri büyük biri küçük fan kullanmaktan vazgeçmediler. Onu da metal macun ve yarım kilo bakır boru ile hallediyor şimdilerde :D
soğutması benim için yeterli ya kötü dersem yanlış olur, altında iyi kötü bi soğutucu var fanlar tam hızda bile dönmüyor 70 75 derece cpu.
o da kendi parçalarına göre kendince fp sayılır :d

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
70 75 derece cpu.
Yani bu iyi bir değer, ama benim gibi render alıyorsanız, yada yüksek grafikli bir şey oynuyorsanız ve işlemci İ7 gibi üst seviye işlemciyse 98-99 dereceyi görüyor direkt

o da kendi parçalarına göre kendince fp sayılır :d
sayılmaz ckgldlgkdkgkemw

GRDL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mehmet Gürdal
https://www.epey.com/laptop/asus-rog-zephyrus-g15-ga503rm-hq068w.html,
Bu nasıldır hocam?
Link bozuk ama sanırım geçen yılın modelini kastediyorsunuz.
Eğer rtx3060'li 1440p ekranlı modeli 40binin altında bulabilirseniz iyi.
Zephyrus g15 2022 hafiflik, yüksek kalite ve şıklık üzerine odaklanır. Teknik olarak bu yılın modelini beklemeniz daha mantıklı.
Marka üzerine aşırı bağlı kalmayın. Asus zephyrus g15in rakiplerine de göz atmanızı tavsiye ederim. Şimdi olmasa bile ileride. Mesela Lenovo legion 5 pro oldukça iyi bir rakip. Ekran kartı daha fazla güç kullanıyor.

Hocam asus rog'lar gereksiz pahalı. Yani rog olsun diye düşük performan almaya gerek var mı? Max-p'ye sahip 3070 alınıyor.
GPU güç limiti performansı etkilese de ürünün değerini tam olarak belirlemiyor.
Zephyrus serisi şıklık ve performans odaklı. Ham güç için ROG strix serisi var.
Alternatifi yok değil; lenovo legion 5 pro ROG strix serisi kadar güçlü ve Zephyrus serisi kadar şıktır.
Ama acer nitro serisi Zephyrus ve legion serisi ile boy ölçüşemez.
Tuf serisinin rakibi onlar ki TUF serisindeki bazı varyasyonlara bile yaklaşamıyorlar

Son düzenleme:

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,458
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Yani bu iyi bir değer, ama benim gibi render alıyorsanız, yada yüksek grafikli bir şey oynuyorsanız ve işlemci İ7 gibi üst seviye işlemciyse 98-99 dereceyi görüyor direkt

sayılmaz ckgldlgkdkgkemw
Rdr2 falan da oynadım ama aşırı ısındığını hayırlamıyorum thin serisi değilse çok ısınmaz o kadar ya

En İyi Cevap
3
MSI'a kaliteli demek pek içimden gelmiyor çünkü normal x donanımlı bir cihazı msı 1.5 katına satıyor yani giril seviyesi bir cihazları asla olmadığı için bir yerinden kısılan laptopları yok bu yüzden kötü yorum az.

Top Bottom